Komentara: 5
Pregleda: 3231

Na teritoriji Grada locirano 15 divljih deponija

28.09.2015. u 16:01h
Izvor: RTV City
Na teritoriji Grada locirano 15 divljih deponija

JKP „Čistoća i zelenilo“, u okviru komunalnog uređenja gradskih i prigradskih mesnih zajednica, od 1. oktobra do 24. novembra sprovešće akciju Jesenjeg čišćenja i uređenja grada. Cilj ove i sličnih akcija koje se sprovode tokom godine je trajno rešavanje problema divljih deponija, kojih, trenutno na teritoriji grada ima 15, i uklanjanje čvrstog i kabastog otpada iz subotičkih domaćinstava.

Akcija će obuhvatiti 32 mesne zajednice, u kojima će, prema predviđenom rasporedu, biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubnih metara u koje će građani moći da odlažu otpad. Kontejneri će na predviđenoj lokaciji biti na raspolaganju već od 8 časova ujutru, a prazniće se u dva termina, od 13 do 15, i od 18 do 20 časova. U mesnim zajednicama Čantavir, Dušanovo, Višnjevac, Đurđin i Novi i Stari Žednik, otpad će se sakupljati tako što će ga građani iznositi ispred svojih kuća, odakle će se on odvoziti na gradsku deponiju.

S obzirom da sakupljanje otpada u tipske vreće nije dalo željene rezultate, u Čistoći traže način da se problem odvoženja otpada iz mesnih zajednica, u kojima se on sakupljao na taj način, reši. I pored akcija koje se organizuju kako bi grad bio čistiji, nemarnost naših sugrađana je očigledna. Iako se u poslednjih deset godina broj divljih deponija prepolovio, one su i dalje prisutne, i trenutno ih ima oko 15, najviše u vangradskim naseljima.

Akcija podele tipskih kanti za smeće u domaćinstvima biće realizovana do kraja godine. Tokom 2014., u saradnji sa lokalnom samoupravom, u tri mesne zajednice podeljeno je ukupno 4.500 tipskih kanti, a ove godine u planu je podela još 3.100, što će označiti i početak pripreme Subotičana za vršenje primarne selekcije otpada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3231

Povezane vesti

Povezane teme

divlja deponija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.