• Pregleda: 2445

Na teritoriji Grada locirano 15 divljih deponija

Foto: Dejan Malagurski
Na teritoriji Grada locirano 15 divljih deponija

JKP „Čistoća i zelenilo“, u okviru komunalnog uređenja gradskih i prigradskih mesnih zajednica, od 1. oktobra do 24. novembra sprovešće akciju Jesenjeg čišćenja i uređenja grada. Cilj ove i sličnih akcija koje se sprovode tokom godine je trajno rešavanje problema divljih deponija, kojih, trenutno na teritoriji grada ima 15, i uklanjanje čvrstog i kabastog otpada iz subotičkih domaćinstava.

Akcija će obuhvatiti 32 mesne zajednice, u kojima će, prema predviđenom rasporedu, biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubnih metara u koje će građani moći da odlažu otpad. Kontejneri će na predviđenoj lokaciji biti na raspolaganju već od 8 časova ujutru, a prazniće se u dva termina, od 13 do 15, i od 18 do 20 časova. U mesnim zajednicama Čantavir, Dušanovo, Višnjevac, Đurđin i Novi i Stari Žednik, otpad će se sakupljati tako što će ga građani iznositi ispred svojih kuća, odakle će se on odvoziti na gradsku deponiju.

S obzirom da sakupljanje otpada u tipske vreće nije dalo željene rezultate, u Čistoći traže način da se problem odvoženja otpada iz mesnih zajednica, u kojima se on sakupljao na taj način, reši. I pored akcija koje se organizuju kako bi grad bio čistiji, nemarnost naših sugrađana je očigledna. Iako se u poslednjih deset godina broj divljih deponija prepolovio, one su i dalje prisutne, i trenutno ih ima oko 15, najviše u vangradskim naseljima.

Akcija podele tipskih kanti za smeće u domaćinstvima biće realizovana do kraja godine. Tokom 2014., u saradnji sa lokalnom samoupravom, u tri mesne zajednice podeljeno je ukupno 4.500 tipskih kanti, a ove godine u planu je podela još 3.100, što će označiti i početak pripreme Subotičana za vršenje primarne selekcije otpada.

Izvor: RTV City

povezane teme

5
babijan Odgovori
kojih je to 15? pitam jer imamo i mi u komšiluku jednu, pa se ponadao
sos paradajz Odgovori
Dobra fotelja :-)
bob rock Odgovori
u svakom slucaju,nitko ih ne cisti.......
daki Odgovori
Pored mog mesta u jednom sumarku ima toliko televizora koliko nema Win Win,Magnotron i Dudi Co zajedno.
uvek u pravu Odgovori
Odakle vam ti (netačni) podaci? Da li su vam ih prebrojali i locirali poljočuvari? Samo na teritoriji moje MZ ima više od 15 divljih deponija već nekoliko godina i nikad nisu očišćene kako treba a bilo je obećanja na pretek.Uposlite one iz zatvora neka urade nešto korisno a ne samo da se tove.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.