• Pregleda: 2131

U Subotici i okolini 54 divlje deponije

Gradske inspekcijske službe u saradnji sa javnim komualnim preduzećima obilaze i lokalizuju divlje deponije na teritoriji grada i prigradskih naselja. Prema poslednjim podacima u Subotici i okolini trenutno ima oko 54 divlje deponije koje bi trebale da se uklone.
U Subotici i okolini 54 divlje deponije

Kelebijska šuma, Veliki Radanovac, Palić, prostor oko jezera Majdan najčešća su mesta na kojima građani nesavesno ostavljaju šut, smeće i sve ono čega žele da se reše iz svojih kuća i dvorišta.

Iako jesenja akcija čišćenja i uređenja grada koju sprovodi preduzeće "Čistoća i zelenilo" u bitnoj meri utiče na smanjenje ove pojave, problema i dalje ima. I pored obaveštenja da se u kontejnere koji se u sklopu akcije postavljaju po mesnim zajednicama odlaže isključivo čvrst i kabasti otpad iz ovog preduzeća kažu da pola ovako prikupljenog otpada čini kućno smeće, odnosno takozvana zelena masa

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

6
daki Odgovori
Zivim u seoskoj sredini,odnosenje smeca se vrsi putem zutih tipskih vreca.Jako malo domacinstava kupuje te vrece,uglavnom se smece odlaze negde uz sumske pojaseve,sumarke itd.Nadam se da ce nadlezni resavati i ovaj problem.
Neša... Odgovori
Kada su 5. oktobra 2000. godine paljenjem i rušenjem na vlast došli divljaci, pre tri godine ih zamenili još veći, nije čudo što je divljanja ne sve strane. Dve i po decenije smo deponija vozila, tehnike, nameštaja i stvari kojih civilizovani žele da se reše, jedemo i pijemo đubre, sada nas sa migrantima pretvaraju i u deponiju društvenog otpada. "Biće bolje" kaže svaka vlast. Na osnovu čega?
Salamander Odgovori
Kada bi kod nas reciklaža nešto vredela ne bi bilo tako mnogo divljih deponija pošto bi jedini materijal koji je stvarno za deponiju građevinski šut, mada i za taj deo bi se našla upotreba samo da se hoće.
mirko Odgovori
Mogla bi komunal(sk)a policija malo više vremena da provede u "čekama" na ovim lokacijama, umesto što to rade po kafićima.
Sojic Odgovori
Divljih deponija će biti još više,pošto da se odnese smeće na gradsku deponiju mora debelo da se plati!!!
uvek u pravu Odgovori
Ja sam taj jedan kome se ova vest sviđa i pošto imate moje podatke možete da me tužite jer ja bacam otpad gde stignem. Baš bi voleo da me pozovu na razgovor u vezi te problematike. Gradske službe ne obilaze ništa ,ne znaju ništa i ne rade ništa. To su podaci stari dve godine koje su im sakupili poljočuvari koje su rasterali u maju ove godine.Pošto niko nema da čuva okolinu Subotice ovim pozivam ljude da bace gde god stignu sve što im ne treba.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.