• Pregleda: 4394

Od 1. oktobra počinje Jesenja akcija čišćenja grada

U okviru jesenjeg komunalnog uređenja gradskih i prigradskih mesnih zajednica, 1. oktobra (ćetvrtak) počinje Jesenja akcija čišćenja grada. Plan postavljanja kontejnera možete da pogledate u okviru vesti.
Od 1. oktobra počinje Jesenja akcija čišćenja grada

Planom je predviđeno da JKP „Čistoća i zelenilo“ postavlja kontejnere zapremine pet kubnih metara za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstava. Kontejneri se postavljaju na standardnim lokacijama prema planu i dinamici postavljanja. Postavljanje se vrši do 8 časova, a kontejneri se prazne od 13 do 15 časova i od 18 do 20 časova. Nakon uklanjanja kontejnera, interventna grupa JKP „Čistoća i zelenilo“ vršiće uređenje punktova.

U prigradskim mesnim zajednicama Čantavir, Dušanovo, Višnjevac, Đurđin, Novi Žednik i Stari Žednik sakupljanje kabastog otpada vršiće se tako što će građani iznositi kabasti otpad ispred svojih kuća, odakle će se otpad odvoziti na gradsku deponiju.

Stručni nadzor nad realizacijom akcije čišćenja i uređenja grada Subotice u 2015. godini sprovodiće JP „Direkcija za izgradnju grada Subotice” i Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica.

Akcija se odvija u vremenskom periodu od 1. oktobra do 24. novembra prema rasporedu definisanom u planu, a raspored možete pogledati ovde.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
pista Odgovori
Odmah i jedna sugestija.
Na mestu postavljenog kontajnera organizovati i komunalnu policiju koja bi sprecila rome da rovare po otpadu i okolo prave nevidjeno smece.
Korist bi bila visestruka,
*oko kontejnera se ne bi stvaralo dodatno smece
*domacini bi na miru mogli doneti i odleziti svoj kabasti otpad
*otpad bi bio odnesen na deponiju
*izbegle bi se konfliktne situacije koje su vrlo cesto blizu ozbiljnog sukoba
*komunalna policija bi bila zaposlena
Ovo nije sala nego zbilja a ideja je nastala iz ranijih iskustava pri prolecnoj i jesenjoj akciji.
A mi??? Odgovori
Donji Tavankut, opet nema na raskrsnici: Teslina,Mije Mandića,Jugoslovenska sa gravitirajućim ulicama:27 nova,drugi deo Tesline,deo Josipa Klarskog. Ako može bili bi smo zahvalni.
jos jedna sugestija Odgovori
odlicna prilika za sve nas "komentatore" da se ostavimo komentarisanja I zasucemo rukave
vidimo se svi kod kontejnera ,vazi?
jozo bubnjar Odgovori
Vazi, evi dolazimo veseli i raspevani... jer dolaze i cika dulici?
Za sta se placa cistoca i zelenilo, za ukras?
Eurekaaaaa Odgovori
pa imamo mi one političare koji čiste stalno imaju neke projekte,o onaj zep. Nih treba pozvati i neka nam dežuraju pored kontejnera, a komunalci neka im budu logistika.zepovci niste dobili novac samo a Palić nego za sve okoline Suboticu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.