• Pregleda: 3841

Na teritoriji grada locirano 18 divljih deponija

U gradskim i prigradskim mesnim zajednicama danas je počela jesenja akcija čišćenja i uređenja grada. Akcija podrazumeva sakupljanje i odvoženje čvrstog i kabastog otpada, i trajaće do 5. decembra. Imajući u vidu da ovakve akcije sakupljanja smeća tokom prolećnih i jesenjih meseci pokazuju odlične rezultate, pogotovo kada je u pitanju broj divljih deponija u gradu, u planu je organizovanje sličnih akcija i tokom letnjih meseci, ali i uvođenje potrošača u jedinstveni sistem odnošenja i deponovanja otpada koji bi znatno olakšao odvoženja smeća.
Foto: Ilustracija
Na teritoriji grada locirano 18 divljih deponija

JKP „Čistoća i zelenilo“ tokom godine sprovodi dve velike akcije sakupljanja otpada u 37 gradskih mesnih zajednica. Tokom akcije na planom predviđenim lokacijama postavljaju se kontejneri u koje građani odlažu smeće, a koje radnici pomenutog preduzeća prazne svakodnevno.

Organizovanjem ovih akcija pokušava se rešiti dugogodišnji problem divljih deponija, kojih najviše ima u rubnim delovima grada. Gostujući u jutarnjem programu City televizije, zamenik direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Veselin Šuković istakao je da su deponije veliki problem za naš grad.

I pored akcija koje se organizuju kako bi grad bio čistiji, nemarnost naših sugrađana je očigledna, iako postoji mogućnost da se otpad odnosi direktno na gradsku deponiju. Iako se u poslednjih deset godina broj deponija prepolovio, one su i dalje prisutne. Samo prošle godine u Subotici locirana je 21 deponija, dok se ove godine na teritoriji grada nalazi 18 divljih deponija. Kelebijska šuma, prostor oko jezera Tresetište, Hajdukovo, i Ker su lokacije na kojima su deponije stalno prisutne.

Jesenja akcija čišćenja grada još ove godine sprovodiće se u Čantaviru i Starom i Novom Žedniku. U planu je da stanovnici ovih mesnih zajednica dobiju tipske kante za smeće, i da kao i stanovnici u gradu koriste usluge Čistoće i zelenila.

U ovom preduzeću uskoro će formirati jedinstveni sistem svih potrošača za odnošenje i deponovanje smeća, što će olakšati posao u čišćenju i uređenju grada, a s obzirom da akcije čišćenja grada iz godine u godinu daju sve bolje rezultate, očekuje se da će jedna takva slična akcija biti organizovana i tokom letnjih meseci.

Izvor: RTV City

povezane teme

10
mz/x Odgovori
Kako je moguce da se dodje do ove situacije ? Kojeg god politicara da upitas za
kulturno stanje nacije ,svaki ce uz sirok osmeh cak do uva poceti sa pricom
da dok je nekulturna Evropa jela sa rukama i nogama dotle se na ovim
prostorima vec 500 godina unazad koristila kasika i viljuska.
A kakvo je stanje danas. -Evropljani maltene koriste escajg za jednokratnu
upotrebu dotle mi nas sa 500 god. tradicije peremo maltene samo kad nam gosti dolaze u posetu. Tako je i sa djubretom oni vec svojpoodavno reciklrliraju i mi nas bacamo pod tudje prozore.
Ima jedna stara poslovica koja kaze: Ako ne cistis djubre pred vratima onda je samo
pitanje vremena kad ce poceti da ti ulazi na prozor.
Matija Odgovori
U toku jeseni kada lišće opada sa platana u Kerskom naselju a Čistoća nije u stanju da bar dvonedeljno donese kontejner za lišće a ima ga toliko da je nemoguće na drugi način ga se osloboditi,paliti je zabranjeno ,a stanovnicima jedino preostaje dase iznese na divlju deponiju.Svake sezone molimo Čistoću za kontejner ali ništa ,onda nemojte kukati da ima mnogo divljih deponija ,jer i sami doprinosite tome,Mi i ove sezone evo i ovim putem molimo za kontejner da ne bi stvarali divlju deponiju.
Sojic Odgovori
Gradska kuca je najveca divlja deponija.
FlappyBird Odgovori
Naravno da ima puno divljih deponija kad derete sa cenama. Mi svakako placamo to smece a kad se pojavimo na zvanicnoj deponiji, treba dodatno da platimo neverovatno visoku cenu!
pista Odgovori
Podatak o broju divljih deponija 100% nije tacan, ili je snimanje radio neko ko Suboticu 100% ne poznaje.
Mozda je broj deponija racunat kao i prosecni licni dohodak, e moji strucnjaci, floMASTERI.
Uvek u pravu Odgovori
Samo u Novom Žedniku i bližoj okolini ima 18 divljih deponija što većih što manjih.
Rajko Odgovori
Kako ovi se.u.Samo u prvom drugom i trecem progonu ima vise od 18 takozvanih divljih , ali ocigledno od strane gradske vlasti odobrenih deponija .
milka Odgovori
Zar jedan grad ovo smije dozvoliti sebi? Moj Leskovac je lepsi bre od ovoga sto tu vidim, smrdi bre. Jos i tamnopute imate, uf. ma mojih LE nema tolko.
Joso Odgovori
Ocistite kanal izmedu Tavankuta i Mirgesa..
da ja sam to Odgovori
Što kukate, ko golubi? ne pravite smeće u gradu nego ga bacate okolo grada !!!!! Sram Vas bilo, i onaj sa fergusonom što istresa Vaša g..vna je uslikan i izićiće tekst u novinama !!! Nosite Vaše smeće pred gradsku kuću pa tamo kukumačite i vičite. nesmete?? pa normalno da NE, jer bi Vas oterao i jedan jedini komunalni policajac , pošto vam je svima jezik brži od pameti. Deponiije počnite da pravite vašim familijama nemojte nama kojismo van grada..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.