Komentara: 8
Pregleda: 7025

Mesečna autobuska karta najisplativija

05.11.2014. u 14:43h
Izvor: Magyar Szó
Građani koji putuju sa elektronskim novčanikom linijama Subotica-transa mogu računati na popust od 33 posto. To znači da za kartu koja košta 90 dinara treba platiti samo 60 dinara. Istovemeno treba znati da ovaj popust ne važi na prigradskim linijama. Na ovo je ukazao jedan građanin iz Bajmoka na veb stranici Subotica.com.
Mesečna autobuska karta najisplativija

Koordinator elektronskog naplatnog sistema, Sabolč Virag, je izjavio da primarni cilj uvođenja elektronskih karata je bio da se ubrza proces ulaska i izlaska putnika iz vozila to jest, da se preduprede neprijatnosti koje može da donese kupovina karte i da se smanji vreme koje autobusi provode u stanicama.

- „Putnici koji imaju elektronski novčanik u gradskom prevozu ostvaruju popust od 33 posto prilikom svakog putovanja. Gradske linije imaju mnogo više putnika, a naš cilj je da se građani motivišu da koriste ovu vrstu naplate. Kada je reč o prigradskim linijama, razumljivo je da ne možemo na isti način naplaćivati karte kao u gradskom prevozu, jer su veće razdaljine na kojima se putuje. Prigradske linije su podeljene u zone, a cene prevoza su izračunate uzimanjem u obzir kilometražu. Kada putnik koristi usluge prigradskog prevoza i koristi svoj elektronski novčanik, sistem mu sa računa skida punu cenu za datu liniju. Ako međutim građanin u vozilo koje saobraća na liniji Subotica-Bajmok ulazi na međugradskoj autobuskoj stanici sistem mu sa računa skida punu cenu, 185 dinara, ali prilikom izjave će mu vratiti razliku u ceni, u datom slučaju 95 dinara” -  objašnjava koordinator dodajući da bi pružanje istih popusta na prigradskim linijama kao i u gradskom prevozu ugrozilo rentabilitet. Međutim, naglašava koordinator, i putnici koji koriste prigradske linije na teritoriji grada dobijaju iste povlastice kao i ostali građani na tim linijama.

Koordinator je izjavio da razlike među putnicima pokušavaju kompenzovati na druge načine. Tokom leta je bila akcija koja je za dopunu od 400 dinara obezbeđivala dodatnih 400 dinara bonusa, a od oktobra je mesečna karta za radnike jeftinija za 10 posto, što u njihovom slučaju znači da je popust 20 posto.

- „Za one koji redovno koriste prevoz najbolji i najjeftiniji način obezbeđivanja karata je mesečna karta koja važi za svaku gradsku liniju u neograničenom obimu, dok je elektronski novčanik pogodniji za one građane koji povremeno koriste prevoz. Mesečna karta je isplativija i za građane koji koriste gradski prevoz i za one koji koriste prigradske linije. Naša firma preferira kupovinu mesečnih karata” -  naglašava Virag.

Prema najnovijim podacima, u sistemu Subotica-transa je registrovano 34.000 građana, od kojih 6.900 koristi elektronski novčanik, dok ostali kupuju mesečne karte. Na dnevnom nivou, autobusima Subotica-transa putuje oko 18.500 građana.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7025

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

Suboticatrans

popust na karte suboticatrans

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.