Komentara: 26
Pregleda: 6332

Stanična usluga i za prigradske linije

08.05.2014. u 12:11h
Izvor: Magyar Szó
Mnogi putnici su se iznenadili da se peronska karta plaća od nedavno i na prigradskim linijama Suboticatransa, ukoliko se na autobus seda na centralnoj autobuskoj stanici. Putnici koji kreću put Bajmoka, Bačkih Vinograda, Čantavira i drugih naselja pored cene karte moraju sad da plaćaju i dodatnih 60 dinara za peronsku kartu.
Stanična usluga i za prigradske linije

"Peronska karta nije nikakva novina, nju su plaćali putnici koji su koristili usluge drugih prevoznika i do sada. Ovu naknadu nisu plaćali samo putnici koji su koristili usluge Suboticatranska prema prigradskim naseljima. Međutim u duhu zakona koji obezbeđuje jednake uslove poslovanja svi uslovi određene usluge moraju biti isti za svakoga, što znači da se korišćenje usluga autobuske stanice moraju naplaćivati za svakog prevoznika po istoj tarifi." izjavio je Miodrag Stojković, pomoćnik direktora zadužen za funkcionisanje autobuske stanice.

"Ne može se dozvoliti da putnik, koji putuje sa vozilom Severtransa za Bajmok, plaća staničnu uslugu, a da putnik, koji ide autobusom Suboticatranska tu sumu ne plaća. Mada smo imali na umu interese građana do sada, to je istovremeno značilo da postupamo diskriminativno prema drugim prevoznicima. Zbog toga smo morali uvesti staničnu uslugu i za naše linije koju naplaćujemo od 7. aprila. Naglasio bih međutim da se ova usluga plaća isključivo u slučaju da putnik na autobus seda na centralnoj autobuskoj stanici, a kartu kupuje na licu mesta. Putnici se mesečnom kartom ne plaćaju“ – dodao je Stojković.

Svoj komentar na konkretnu situaciju dala je i Marija Kern Šolja, pomoćnik gradonačelnika zadužena za komunalna pitanja:

"Opštinska samouprava se trudi da pomaže rad Suboticatransa. Od finansiranja javno preduzeće obično kupuje gorivo. Ove godine je dotacija Suboticatransu 70 miliona dinara, ali dosad nije bilo tačno naznačeno za koje se svrhe ta suma može potrošiti. Međutim sad je sklopljen ugovor između Suboticatransa i opštinske samouprave koji propisuje da javno preduzeće mora mesečno izveštavati o tome za šta je dotaciju potrošilo.

O korišćenju sredstava odlučuje uprava Suboticatransa: može da plaća staničnu uslugu, gorivo, ili može da izgradi novo stajalište. Ove godine sigurno nećemo moći povećati dotaciju, mada Suboticatrans potražuje dupli iznos od odobrenog da bi mogla da se razvija. Naš je plan da svake godine za 10 posto povećavamo veličinu dotacije dok ne stignemo do cifre koja zadovoljava javno preduzeće“ – izjavila je Marija Kern Šolja.

Suboticatrans je obećao da će se baviti zahtevima građana koji se tiču produžavanja linija.

„U decembru smo dobili peticiju kojom 148 građana traži produžavanje linije broj 2. Suboticatrans je obećao da će proveriti mogućnosti da se izađe u susret želji građana“ – dodala je Marija Kern Šolja.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 6332

Povezana vest

Povezane zviždaljke

Povezane teme

18. Međunarodni festival pozorišta za decu

Suboticatrans

autobus

autobuska karta

marija kern šolja

autobuske karte

javni prevoz

autobuske linije

peronska karta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.