• Pregleda: 4922

Suboticatrans i lokalna samouprava blizu dogovora o novom ugovoru za javni prevoz

Javno preduzeće “Suboticatrans” i subotička lokalna samouprava blizu su postizanja ugovora po kojem će biti regulisana međusobna prava i obaveze. Prava u smislu cenovne politike ovog preduzeća, popusta za određene kategorije stanovništva i održavanje nerentabilnih linija, uz jasno navedene troškove takvog poslovanja, ali i obaveze lokalne samouprave da finansira te troškove. Ovakvi ugovori postoje u većim gradovima Evrope, ali i u gradovima u Srbiji poput Beograda ili Niša, a prema oceni rukovodstva “Suboticatransa”, izostanak ovakvog odnosa dovešće u pitanje održivost javnog prevoza u Subotici.
Suboticatrans i lokalna samouprava blizu dogovora o novom ugovoru za javni prevoz

Autobusi Javnog preduzeća “Suboticatrans” prevezli su u prošloj godini oko šest miliona i 350 hiljada putnika, što je za jedan procenat više u odnosu na godinu dana ranije. U protekloj godini ovo preduzeće sprovelo je liberalizaciju tarifnog sistema i uvelo nove tehnologije u smislu izdavanja karata i praćenja saobraćaja u realnom vremenu “SuBus”, koji u tehničkom i tehnološkom smislu omogućavaju veći protok putnika.

Na osnovu broja izdatih smart kartica, njihovog korišćenja i drugih povratnih informacija, u ovom preduzeću ocenjuju da su Subotičani prihvatili SuBus sistem.

Protok putnika zavisi od oporavka privredne aktivnosti, a da li će preduzeće nastaviti sa održivim poslovanjem i društveno odgovornom politikom, koja podrazumeva velike popuste za određene kategorije stanovništva i održavanje nerentabilnih linija, zavisi i od odnosa sa lokalnom samoupravom. Ovo preduzeće želi da potpiše ugovor s lokalnom samoupravom gde će biti jasno precizirano koje obaveze na sebe preuzima preduzeće, u smislu održavanja linija, cenovne politike i popusta, ali i koja je to cifra na godišnjem nivou koju će za takvu politiku lokalna samouprava morati da plati.

Ugovor je sačinjen na osnovu instrukcija Saobraćajnih instituta iz Beograda i Budimpešte i pretpostavlja se da će biti vredan oko 144 miliona dinara godišnje, što je razlika između prihoda preduzeća i troškova ovakvog poslovanja, a što je duplo više u odnosu na planirane ovogodišnje subvencije ka Suboticatransu. Ovaj disparitet prisutan je već nekoliko godina unazad i najviše se odražavaju na vozni park, a samim tim i na kvalitet i pouzdanost javnog prevoza u Subotici.

Ovakvi ugovori postoje u mnogim gradovima Evrope, ali i u gradovima u Srbiji poput Beograda, Niša, Kragujevca i Inđije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

12
sulak Odgovori
posto ste prosle godine izbacili konduktere ove mozete izbaciti i vozace
deki Odgovori
Glupost
Milan Odgovori
Sve je to u redu drugovi samo vam ne gine dubinsko cesljanje kao u Jkp Čistoća. Da vidimo mi koliko ste platili minibuseve koji stoje na parkingu, koliko ste oštetili poreske obveznike, kako se nabavljaju rezervni delovi i ko zgrce pare lopatom za sneg!:)
Srecko Odgovori
Milane , takve male alatke poput lopata za sneg ,davno su oni izbacili iz upotrebe , sad se to kulturno radi sa BAGEROM.
darijus Odgovori
Nije mi jasno i voleo bih da mi neko objasni zašto je u subotici najskuplji gradski prevoz u srbiji,povrh toga subotica trans je večito u gubicima,traže pare iz gradseke kase za opstanak preduzeća,pravo rešenje je sprovesti reviziju poslovanja smeniti nestručni kadar i dovesti ljude koji hoće i umeju da rade.
ilovvac Odgovori
Javni prevoz je tuga.
Gula_gula_Gangula Odgovori
Kako ste organizovali saobracaj uskuro ni jedan prozivcanin ga nece koristiti. Kome treba prevoz koji prolazi obodom a ne centrom Prozivke. 3/4 prozivcana pre stigne do centra grada peske nego do vase autobuske stanice,
Z.1 Odgovori
Onaj Fazekas , jeli on jos direktor il je postao vlasnik SU transa
anonimussu Odgovori
Nismo jos prihvatili subus sistem, ne lupetajte! Grozan je taj sistem. Glupost, nigde ne funkcionise,ni ovde niti u Beogradu. Kasne autobusi zbog Vaseg "dobrog" sistema!
Ja Odgovori
86 dinara karta...pa gde to jos ima ?
anonimussu Odgovori
Oni koji udaraju dislakove, oni su radnici sutransa??
Coyote Nervosius Odgovori
Efikasnost bez konduktera ???

Uđe čovek sa hiljadarkom i onda čekamo, čekamo, čekamo da vozač vrati kusur. I onda,
kada krenemo, neki vozači divljaju da se sustignu, a onda na sledećoj stanici, ponovo neko
sa hiljadarkom, pa čekamo, čekamo, čamimo čekajući i eto kako su ubrzali saobraćaj.

A onda onaj koji čita te podatke u bazi, mora da nosi neodgovarajućih dioptrija naočare,
jer na autobusku liniju sa dva ili tri putnika pošalje veliki autobus, a na liniju gde ima trideset
pa poneki put i četrdeset putnika u jednom pravcu pošalje minibus.

Pa više mesta je bilo u onom predratnom busu iz "Ko to tamo peva" nego što ima u minibusu.

Da ne pominjem sedišta koja su dečiji brojevi, stepenice dubine svega deset centima, a prvi
ulazni stepenik, bogme i ja u mlađahnim godinama, treba da se pomučim.

Pa onda pojedini divni vozači, koji su umislili da voze formulu ili makar džakove sa krompirima,
pa uopšte ne shvataju da su u retrovizoru putnici.

Pojedincima, svaka čast, skidam kapu.

A da ne pominjem, da u pojedine autobuse spremačice izgleda ni ne zalaze,
prašina dva prsta na BOČNIM rukohvatima.

A da nema reklamnih nalepnica spolja, ne znam samo šta bi držalo trulu limariju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.