Komentara: 4
Pregleda: 5466

Matematičar Igor Engi pobednik Kavkaske olimpijade

19.03.2021. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
Matematičar Igor Engi pobednik Kavkaske olimpijade

Naš mladi sugrađanin Igor Engi nastavlja da niže uspehe iz matematike. Nakon što je u januaru osvojio zlatnu medalju na Žautikovskoj olimpijadi, ove nedelje je postigao maksimalan broj bodova na Kavkaskoj olimpijadi, čime je proglašen za apsolutnog pobednika ovog takmičenja. Iako se olimpijada ovoga puta održala onlajn, Igor je imao veliku konkurenciju, jer je učestvovalo 166 takmičara iz 16 zemalja.

- Nisam se mnogo pripremao, samo sam malo pregledao zadatke iz prethodnih godina i izgledalo mi je kao da većinu mogu da rešim, možda se desi da jedan ne mogu. Imali smo ukupno osam zadataka, čija težina je bila u rangu sa zadacima koje dobijamo na Državnom takmičenju i na kraju sam sve rešio i imao maksimum - podelio je sa nama utiske Igor, trenutno đak Matematičke gimnazije u Beogradu.

Matematičar Igor Engi pobednik Kavkaske olimpijadeIako je do sada osvojio brojne medalje, diplome i priznanja na takmičenjima iz matematike, ovaj talentovani učenik se ovde neće zaustaviti. Naprotiv, pred njim je ambiciozna godina jer, kako je najavio, sledeće na redu je Državno takmičenje iz matematike, a potom sledi i Srpska matematička olimpijada, nakon koje će, ukoliko postigne dobar rezultat, učestvovati i na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi.

Sa Igorovim briljijantnim umom i talentima za matematiku javnost smo upoznali pre nekoliko godina kada je bio učesnik prvog serijala „Oni dolaze“, u kome predstavljamo najtalentovanije i najbolje đake našeg grada. Već tada, kao učenik sedmog razreda, Igor je bio državni prvak i učesnik matematičke i informatike olimpijade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 5466

Povezane vesti

Povezane teme

mladi matematičari Subotica

takmičenje iz matematike

igor engi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.