Komentara: 11
Pregleda: 7246

Subotičanin Igor Engi osvajač zlatne medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

05.11.2020. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Na tek završenoj 37. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi naš sugrađanin Igor Engi, nekada učenik OŠ „Ivan Milutinović“ a sada đak Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojio je zlatnu medalju.
Subotičanin Igor Engi osvajač zlatne medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Igor je deo  srednjoškolske matematičke ekipe Srbije koja je ekipni  prvak Balkana za 2020. godinu u konkurenciji 11 zvaničnih i sedam gostujućih ekipa, koje su učestvovale na 37. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi,  u organizaciji Rumunske matematičke asocijacije.

Sa Igorovim briljijantnim umom i talentima za matematiku javnost smo upoznali pre tri godine kada je bio učesnik prvog serijala „Oni dolaze“, u kome predstavljamo najtalentovanije i najbolje đake našeg grada. Već tada, kao učenik sedmog razreda, Igor je bio državni prvak i učesnik matematičke i informatike olimpijade.

- Meni matematika nije teška, treba dosta vežbati, razmišljati i povezivati stvari, ali u suštini nije bauk – šarmantno je pokušavao tada da nas ubedi da zavolimo matematiku. - Brzopletost je njena opasnost, zbog nje može lako da se pogreši tamo gde ne bi trebalo, ali zato uvek pregledam šta sam uradio i uočim grešku na vreme.

Subotičanin Igor Engi osvajač zlatne medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Uz Igora, zlatnu medalju osvojio je Dobrica Jovanović, dok su Uroš Čolović, Mateja Vukelić i Miloš Milićev, svi iz Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili srebrnu. Bronzano odličje oko vrata poneo je Jovan Arizanović, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša.

Na velikom uspehu mladim matematičarima čestitala je premijerka Srbije Ana Brnabić, poručujući im da su oni ponos naše zemlje.

- Ovim uspehom ste učinili ponosnim ne samo vašu školu, već i celu Srbiju, a mene kao predsednicu vlade uverili da naša zemlja ima talente za novo doba koji svojim znanjem pomeraju granice. Želim vam još puno uspeha u daljem školovanju i na ovakvim takmičenjima - ističe se u čestitki premijerke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 7246

Povezane vesti

Povezane teme

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.