Komentara: 4
Pregleda: 5423

Igor Engi dobitnik nagrade "Fonda za talente"

17.11.2017. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
Naš sugrađanin Igor Engi, učenik osmog razreda OŠ „Ivan Milutinović“, i ove godine našao se među dobitnicima nagrade „Talenti“, koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.
Igor Engi dobitnik nagrade "Fonda za talente"

Pokajinska nagrada dodeljuje se najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su postigli vrhunske rezultate u toku školske 2016/ 2017. godine u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i jezika. 

Igor je priznanje dobio zahvaljujući izvanrednim rezulatima iz matematike (1. mesto na republičkom takmičenju i plasman na Srpsku matematičku olimpijadu), informatike (2. mesto na republičkom takmičenju i 3. na Srpskoj informatičkoj olimpijadi), fizike (2. mesto na republičkom takmičenju), hemije (2. mesto na okružnom i plasman na republičko takmičenje) i šaha (1. mesto na okružnom takmičenju).

- Ovo je druga godina kako dobijam ovo priznanje i ono mi mnogo znači. Srećan sam što trud i zalaganje nisu prošli neprimećeno, ali ona mi je i podstrek da i ove školske godine budem još bolji – kaže Igor Engi. - Nadam se da ću ponoviti podstignute uspehe i da ću se plasirati na Balkanijadu iz matematike. Svestan sam da za to treba dosta da radim, ali to mi sigurno neće teško pasti.

Igor je ponos cele škole „Ivan Milutinović“, kako nastavnika, tako i školskih drugova.

- Svi smo ponosni Igorovim uspehom, sa njim je pravo zadovoljstvo raditi i on je kruna svake profesorske karijere. Verujemo da će i ubudeće nastaviti sa ovakvim rezultatima – ističe nastavnica matematike Konsuela Bačić.

Među 75 nagrađenih đaka, pored Igora tu su i Bjanka Stojanović iz OŠ „Kizur Ištvan“, Tifani Kujundžić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Leona Matković iz OŠ „Matko Vuković“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5423

Povezane vesti

Povezane teme

OŠ Ivan Milutinović

talentovana deca

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.