Komentara: 1
Pregleda: 5814

Maratonci trče za Andreu Mudrić u akciji "SMS za kilometar"

23.08.2018. u 10:58h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave Dana grada, 2. septembra ulicama našeg grada održaće se 2. Subotički polumaraton, trka koja će ove godine privući blizu 700 takmičara, a devetoro njih se udružilo i odlučilo da na poseban način animira Subotičane da se uključe u humanitarnu akciju za pomoć našoj sugrađanki Andrei Mudrić.
Maratonci trče za Andreu Mudrić u akciji "SMS za kilometar"

Još samo desetak dana deli nas od druge po redu trke ulicama i trgovima Subotice. Međunarodni "Subotički polumaraton" 2. septembra postaće tradicija, na ponos cele Subotice. Zaključno sa jučerašnjim danom prijavljeno je 666 takmičara, od čega 227 je najavilo trčanje na 5 kilometara, dok čak njih 439 će se okušati na polumaratonu dužine 21,1 kilometar. Pored trkača iz Srbije među prijavljenima su i trkači iz Mađarske, Hrvatske, Nemačke, Finske, Austrije...

Ukoliko želite da se okušate na jednoj od ove dve distance imate priliku da se prijavite do kraja sutrašnjeg dana (24. avgust) i to onlajn na stranici portala trka.rs. Rok za uplate je 30. avgust. Više informacija o samoj trci možete da saznate na zvaničnom sajtu Subotičkog polumaratona.

Subotički polumaraton je sportska manifestacija koja je već prve godine dobila međunarodni predznak, za brojne učesnike bila je prilika da prvi put posete naš grad i upoznaju se sa lepotama, arhitektonskom kulturom i raznolikošću koje Suboticu karakterišu kao otvoreni grad, na kapiji Evrope.

TRKA IMA I HUMANITARNI KARAKTER

Sport, turizam i zabava su tri ključne reči koje definišu ovu manifestaciju, a u njenom drugom izdanju možemo da dodamo i humanitarni povod. Naime, devet takmičara predvođeni maratoncem Igorom Kovačevićem, ujedinili su se da kroz akciju "SMS ZA KILOMETAR" pokušaju animiraju građane koje su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju sredstava za opravak naše sugrađanke Andree Mudrić, majke dvoje dece, koja je posle saobraćajne nesreće 2015. godine ostala invalid i kojoj je jedina šansa da ponovo prohoda operacija u Rusiji.

Maratonci trče za Andreu Mudrić u akciji "SMS za kilometar"

Na koji način se može kupiti njihov kilometar? Slanjem sms poruke 195 na broj 3030 kupujete 1 njihov kilometar koji košta 200 dinara, koliko iznosi i cena same poruke.

- Na prodaju nudimo ukupno 190 kilometara koje ćemo istrčati 2. septembra u Subotici. Ukoliko želite da kupite veći broj naših kilometara, to možete uraditi uplatom na račun koji možete pronaći na stranici akcije "SMS ZA KILOMETAR" u okviru fondacije “BUDI HUMAN” - kaže Igor Kovačević, profesor fizičkog vaspitanja i sporta i učesnik brojnih maratona - Sav novac koji se bude skupio do 2. septembra  biće prebačen na Andrein račun i to će se javno prikazati i na sajtu fondacije "Budi human".

TRKA "ACTIVE KIDS FUTURE RUN 2018" ZA NAJMLAĐE

U okviru 2. Subotičkog polumaratona održaće se i druga "Active Kids Future Run" trka za decu uzrasta od jedne do 10 godina. Prošle godine učešće uzelo 277-oro dece. Bila je to vrlo dobra zabava za njih i njihove roditelje koji su ih zdušno vodili ili podržavali. Roditelji će moći da prijave decu na trkama od 150, 300, 400 i 500 metara. Učešće je besplatno, ali je obavezna prijava.

Prema rečim organizatora i najmlađi će dobiti učesničke medalje, ali i neke druge poklone u znak zahvalnosti na učešću na 2. trci "Active Kids Future Run".

Maratonci trče za Andreu Mudrić u akciji "SMS za kilometar"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5814

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

andrea mudrić

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.