• Pregleda: 9058

Informacije o zatvaranju ulica i saobraćanju autobusa u nedelju

U nedelju se održava 2. Subotički polumaraton, sportska manifestacija koja će ove godine okupiti preko 500 trkača iz Srbije ali i regiona. U prvom delu dana doći će do aztvaranje ulica u užem i širem centru grada, zbog čega će doći do promena i u saobraćanju autobuskih linija.
Informacije o zatvaranju ulica i saobraćanju autobusa u nedelju

S obzirom da je u pitanju ulična trka, koja zvanično počinje u 10,30 časova, a rok za istrčavanje je do 14 časova, iz bezbednosnih razloga biće zatvorene veći broj ulica u centru grada, na Prozivci, Radijalcu i oko Trga žrtava fašizma.

PRIJAVE ZA UČEŠĆE I U NEDELJU - Iako je zvaničan datum za prijavljivanje bio 25. avgust, a roku za uplatu kotizacije 30. avgust, Organizator je saopštio da su prijave moguće na licu mesta na dan trke (nedelja) od 7 do 10 časova. Za sada ima 507 takmičara koji su se prijavili i uplatili kotizaciju, od čega blizu 200 na trci od 5 kilometara.

Pored nagrada za najbolje organizatori su pripremili i zanimljive suvenire i utešne nagrade za sve učesnike. Svako jedna od njih je i učesnička medalja, za trke na 5 i 21 kilometar.

PLAN ZATVARANJA ULICA

Zbog održavanje trke biće zatvorene sledeće ulice: Đure Đakovića, Maksima Gorkog (od Patrije do vatrogasaca), Braće Radić od Maskima Gorkog do Ivana Milankovića, deo Nade Dimić između Braće Radić i Pazinske (pored bazena), zatim Štrosmajerova do kružnog toka kod tramvaja, od kružnog toka deo ulice Mataka Vukovića do ulice Matije Gupca, Trg žrtava fašizma (pravac prema Nepkeru), deo ulice Petefi Šandora od TŽF do gimnazije, kružni tok pravac prema Radijalcu pored Sinagoge, Radijalac obe strane celim tokom (do Hale sportova), Zmaj Jovina od Borsalina (kružnog toka na Radijalcu) do ulice Đure Đakovića.

Iako trka počinje u 10,30 časova, preventivno ulice će se postepeno zatvarati već od 9 časova. Ispomoć u organizaciji daće oko 300 učenika škola iz Subotice, koji će biti raspoređeni na 9 punktova duž cele staze.

Iz uprave Saobraćajne policije Subotica apleovali su na vozače da obrate pažnju na privremenu signalizaciju i da prate uputstva koja će davati službena lica na svim važnijim raskrsnicama.

Klikni na sliku za veću mapu

Alternativni pravci za povezivanje Palića i Aleksandrova biće Segedinski put do Hotela Patria , Senćanski put i Bajnatska ulica. Alternativni pravac za spajanje Palića sa industrijskom zonom biće ulica Jovana Mikića, preko Majšanskog mosta, Proleterskih brigada i Zorkina ulica.

Organizatori su zamolili sugrađane za razumevanje i da ukoliko su u mogućnosti izađu na ulice i pruže podršku takmičarima i time doprinesu pozitivnom imidžu trke i pošalju lepu sliku sa severa Bačke.

TRKA "ACTIVE KIDS FUTURE RUN 2018" ZA NAJMLAĐE

U okviru 2. Subotičkog polumaratona održaće se i druga "Active Kids Future Run" trka za decu uzrasta od jedne do 10 godina. Prošle godine učešće uzelo 277-oro dece. Bila je to vrlo dobra zabava za njih i njihove roditelje koji su ih zdušno vodili ili podržavali. Trka počinje u 9 časova i trčaće se samo po Korzou (od centra prema Sokolskom domu).

SAOBRAĆANJE GRADSKIH I PRIGRADSKIH AUTOBUSKIH LINIJA U NEDELJU

Linija 1a Kelebija opština-Novo naselje će od stajališta “Bolnica” saobraćati trasom linije 16 do Zagrebačke ulice kroz koju će proći do Preradovićeve ulice odakle će saobraćati svojom uobičajenom trasom.

Linija 2 Srpski šor-KTC iz Srpskog šora će kroz ulicu Arsenija Čarnojevića  saobraćati do ulice Petra Lekovića. Nakon ulice Petra Lekovića do KTC-a neće saobraćati linija 2.

Linija 3 Makova Sedmica-Bajski put će biti podeljena na dve linije. Jedan autobus će saobraćati na relaciji Makova Sedmica-Međumesna autobuska stanica dok će drugi autobus saobraćati na relaciji Bajski put-Lifka (Trg žrtava fašizma).Vremena polaska od Lifke po vremenima polaska, u redu vožnje, sa Makove Sedmice. Polasci sa Međumesne autobuske stanice će se obavljati po vremenima polazaka sa Bajskog puta.

Linija 4 Veliki Radanovac-Lifka će saobraćati do/od Međumesne autobuske stanice.

Linija 6 Mali Bajmok-Vikend naselje će biti podeljena na dve linije. Jedan autobus će saobraćati na relaciji Mali Bajmok-Lifka (Trg žrtava fašizma) dok će drugi saobraćati na relaciji Vikend naselje-Međumesna autobuska stanica.

Autobus koji će saobraćati na relaciji Mali Bajmok-Preradovićeva ulica-Lifka (Trg žrtava fašizma) će saobraćati prema sledećem redu vožnje: 9:55 (Mali Bajmok) - 10:10 (Lifka), 10:25 (MB) - 10:40 (L), 10:55 (MB) - 11:10  (L), 11:25 (MB) - 11:40  (L), 11:55 (MB) - 12:10  (L), 12:25 (MB) - 12:40  (L) i 12:55 (MB) - 13:10  (L).

Autobusi koji saobraćaju na relaciji Međumesna autobuska stanica-Vikend naselje će saobraćati prema važećem redu vožnje linije 6. Molimo putnike da obrate pažnju da će autobusi prema Malom Bajmoku stizati ranije od uobičajenog vremena na stajalište “Patrija/Nova opština”.

Linija 8a Železničko naselje-Lifka će saobraćati na relaciji Železničko naselje—ulica Arsenija Čarnojevića-ulica Petra Lekovića.  Od ulice Petra Lekovića do Lifke linija 8a neće saobraćati.

Linija 16 Teslino naselje-Aleksandrovo će (gledano iz smera Aleksandrova) saobraćati uobičajenom trasom do stajališta “Bolnice” odakle će skrenuti desno u Bajnatsku ulicu a nakon toga će se kretati Senćanskim putem do stajalište “Patrija/Nova opština” odakle će se vratiti na uobičajenu trasu linije 16.

Privremena autobuska stajališta će se postaviti u ulici Petra Lekovića, Arsenija Čarnojevića(u visini Hale sportova) i kod katedrale Svete Terezije Aviljske (Trg žrtava fašizma).

Autobusi na prigradskim linijama Čantavir, Žednik, Đurđin će saobraćati Bajnatskom ulicom do stajališta “Bolnica” odakle nastavljaju uobičajenim trasama. Autobusi za Bajmok, Tavankut i  Kelebiju će od Bajnatske ulice saobraćati Baogradskim putem i  Zagrebačkom ulicom. Stajališta “MEŠC”, “Patrija”, “Pošta II” kao i “Lifka” neće biti u upotrebi. Autobusi za Bajmok, Tavankut će umesto stajališta “Lifka” stajati na stajališta “Sarvaš”. Autobus za Kelebiju će stajati na stajalištu “Preradovićeva”.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
jozo bubnjar Odgovori
odavno smo izgubili razumevanje, a sve zahvaljujuci svima vama... nekome se di*ne - ajmo zatvoriti pola grada... popeli ste se vise narodu na k
2:47:51
Ne samo da kao bubnjar lupaš li lupaš, nego istovremeno i sviraš onom istom k***u kojeg pominješ u komentaru. Što bi se reklo, orkestar u malom. Jer, takav je utisak, u "malom" Njujorku, Bostonu..., pa i Beogradu mogu preživeti par sati bez oktanskih isparenja, a subotičani pak ne. Nego, bilo korak po korak ili, što da ne, potrči kojih stotinak metara ako ne i nekoliko kilometara, i garant ćeš trezvenije razmišljati. Vidimo se na startu.
Andrija P
Na sta mi bacamo pare narode suboticki samo dabi nesposobni sin politicara negde mogao dokazivati se sramota za moj rodni grad sa sporskom tradicijom punom olimpijskom cesmom gde neki stariji izostavljeni su.sta rade ovo i koliko je to moglo da bude novih radnih mesta za omladinu ali ne bolje da se dete igra malo.svi znaju i svi se prave ludi zato i propadamo a vi opet gasajte suboticani za njih jer su evropska opcija axaxaxaxa pa zar nevidite da su smislili da se i on u necemu istakne posto nista nezna kao u onom filmu kad je onaj glumac trcao
atila Odgovori
Koliko nas kosta ova za*******ja?
Andrija P
ja zivim u pet puta vecem gradu u engleskoj a nema maraton i razne festivale jer nemaju pare da bacaju se ali imaju za bolnicu da daju
Daisy
I, sta Vam to govori?
Da su malo vise trcali i bavili se sportom ne bi sada morali sve pare utrositi u bolnice :)
Adam Odgovori
Sramota za organizatore i za upravu. Niko da javi na vreme, a kakav je to podsetnik 2 sari pre pocetka. Ne mogu da razumem sto niste mogli ovo oko Palica da organizujete. Vi trcite polumaraton a svi ostali koji zive u "uzem ili sirem centru grada", moramo da pravim pravi, pun maraton. Sramota..
Tetreb
Dva meseca se prica o ovome namcore suboticki :*
Adam
Molim? Ajde ne lupetaj, celom gradu je smetalo sto je centar bio zatvoren, a nije na vreme javljeno. Kao sto i receno, neki su morali deteta iz Kera preko Zorke da ofvedu do Dispanzera. Cemu polumaraton u centru grada prijatelju moj?
K Odgovori
Ajde bre sledeci put na Palic i trcite oko jezera do mile volje. Ostavite vecinu na miru.
2:47:51 Odgovori
SVI učesnici 2. subotičkog polumaratona, bilo trke na 5 km ili samog polumaratona na 21, 0975 km sa najboljim prolaznim vremenom 1:15:48 u muškoj, odnosno 1:27:30 u ženskoj konkurenciji, kao i posmatrači su - pobednici!
Miki Odgovori
Koja katastrofa! Ovo nigde ne rade! Zatvorili ceo grad, ja živim Keru i morao sam preko zorke da idem da bih odveo dete u dispanzer! Strašno,koji haos u gradu. Trebali su ih staviti da trče na bikovačkom putu!!! Kako je saobraćajna policija i opština dozvolila ovo organizatorima! Sramota!
2:47:51
Ako su po tebi varoši kao što su, na primer: Boston (oko 27.000 maratonaca), London (30.000), Berlin (40.000), Čikago (45.000), Njujork (takođe, 45.000) sa kotizacijom od preko 280 dolara...Pariz, Roterdam...pa i, što da ne, Novi Sad i Beograd - "nigde", onda si u pravu.
Tetreb Odgovori
Presrecan sam i prezadovoljan sto je ovo zatvaranje i ceo maraton nekim namcorima i matorcima smetao. Voleo bih da je vise ovakvih stvari u gradu pa samo uz k***c svim ovima sto se bune,zale, kukaju i sto im sve smeta. A sve ih je vise. Umrecete glupi i to mi je drago!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.