Komentara: 14
Pregleda: 10094

Informacije o zatvaranju ulica i saobraćanju autobusa u nedelju

31.08.2018. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
U nedelju se održava 2. Subotički polumaraton, sportska manifestacija koja će ove godine okupiti preko 500 trkača iz Srbije ali i regiona. U prvom delu dana doći će do aztvaranje ulica u užem i širem centru grada, zbog čega će doći do promena i u saobraćanju autobuskih linija.
Informacije o zatvaranju ulica i saobraćanju autobusa u nedelju

S obzirom da je u pitanju ulična trka, koja zvanično počinje u 10,30 časova, a rok za istrčavanje je do 14 časova, iz bezbednosnih razloga biće zatvorene veći broj ulica u centru grada, na Prozivci, Radijalcu i oko Trga žrtava fašizma.

PRIJAVE ZA UČEŠĆE I U NEDELJU - Iako je zvaničan datum za prijavljivanje bio 25. avgust, a roku za uplatu kotizacije 30. avgust, Organizator je saopštio da su prijave moguće na licu mesta na dan trke (nedelja) od 7 do 10 časova. Za sada ima 507 takmičara koji su se prijavili i uplatili kotizaciju, od čega blizu 200 na trci od 5 kilometara.

Pored nagrada za najbolje organizatori su pripremili i zanimljive suvenire i utešne nagrade za sve učesnike. Svako jedna od njih je i učesnička medalja, za trke na 5 i 21 kilometar.

PLAN ZATVARANJA ULICA

Zbog održavanje trke biće zatvorene sledeće ulice: Đure Đakovića, Maksima Gorkog (od Patrije do vatrogasaca), Braće Radić od Maskima Gorkog do Ivana Milankovića, deo Nade Dimić između Braće Radić i Pazinske (pored bazena), zatim Štrosmajerova do kružnog toka kod tramvaja, od kružnog toka deo ulice Mataka Vukovića do ulice Matije Gupca, Trg žrtava fašizma (pravac prema Nepkeru), deo ulice Petefi Šandora od TŽF do gimnazije, kružni tok pravac prema Radijalcu pored Sinagoge, Radijalac obe strane celim tokom (do Hale sportova), Zmaj Jovina od Borsalina (kružnog toka na Radijalcu) do ulice Đure Đakovića.

Iako trka počinje u 10,30 časova, preventivno ulice će se postepeno zatvarati već od 9 časova. Ispomoć u organizaciji daće oko 300 učenika škola iz Subotice, koji će biti raspoređeni na 9 punktova duž cele staze.

Iz uprave Saobraćajne policije Subotica apleovali su na vozače da obrate pažnju na privremenu signalizaciju i da prate uputstva koja će davati službena lica na svim važnijim raskrsnicama.

Informacije o zatvaranju ulica i saobraćanju autobusa u nedelju

Klikni na sliku za veću mapu

Alternativni pravci za povezivanje Palića i Aleksandrova biće Segedinski put do Hotela Patria , Senćanski put i Bajnatska ulica. Alternativni pravac za spajanje Palića sa industrijskom zonom biće ulica Jovana Mikića, preko Majšanskog mosta, Proleterskih brigada i Zorkina ulica.

Organizatori su zamolili sugrađane za razumevanje i da ukoliko su u mogućnosti izađu na ulice i pruže podršku takmičarima i time doprinesu pozitivnom imidžu trke i pošalju lepu sliku sa severa Bačke.

Informacije o zatvaranju ulica i saobraćanju autobusa u nedelju

TRKA "ACTIVE KIDS FUTURE RUN 2018" ZA NAJMLAĐE

U okviru 2. Subotičkog polumaratona održaće se i druga "Active Kids Future Run" trka za decu uzrasta od jedne do 10 godina. Prošle godine učešće uzelo 277-oro dece. Bila je to vrlo dobra zabava za njih i njihove roditelje koji su ih zdušno vodili ili podržavali. Trka počinje u 9 časova i trčaće se samo po Korzou (od centra prema Sokolskom domu).

SAOBRAĆANJE GRADSKIH I PRIGRADSKIH AUTOBUSKIH LINIJA U NEDELJU

Linija 1a Kelebija opština-Novo naselje će od stajališta “Bolnica” saobraćati trasom linije 16 do Zagrebačke ulice kroz koju će proći do Preradovićeve ulice odakle će saobraćati svojom uobičajenom trasom.

Linija 2 Srpski šor-KTC iz Srpskog šora će kroz ulicu Arsenija Čarnojevića  saobraćati do ulice Petra Lekovića. Nakon ulice Petra Lekovića do KTC-a neće saobraćati linija 2.

Linija 3 Makova Sedmica-Bajski put će biti podeljena na dve linije. Jedan autobus će saobraćati na relaciji Makova Sedmica-Međumesna autobuska stanica dok će drugi autobus saobraćati na relaciji Bajski put-Lifka (Trg žrtava fašizma).Vremena polaska od Lifke po vremenima polaska, u redu vožnje, sa Makove Sedmice. Polasci sa Međumesne autobuske stanice će se obavljati po vremenima polazaka sa Bajskog puta.

Linija 4 Veliki Radanovac-Lifka će saobraćati do/od Međumesne autobuske stanice.

Linija 6 Mali Bajmok-Vikend naselje će biti podeljena na dve linije. Jedan autobus će saobraćati na relaciji Mali Bajmok-Lifka (Trg žrtava fašizma) dok će drugi saobraćati na relaciji Vikend naselje-Međumesna autobuska stanica.

Informacije o zatvaranju ulica i saobraćanju autobusa u nedelju

Autobus koji će saobraćati na relaciji Mali Bajmok-Preradovićeva ulica-Lifka (Trg žrtava fašizma) će saobraćati prema sledećem redu vožnje: 9:55 (Mali Bajmok) - 10:10 (Lifka), 10:25 (MB) - 10:40 (L), 10:55 (MB) - 11:10  (L), 11:25 (MB) - 11:40  (L), 11:55 (MB) - 12:10  (L), 12:25 (MB) - 12:40  (L) i 12:55 (MB) - 13:10  (L).

Autobusi koji saobraćaju na relaciji Međumesna autobuska stanica-Vikend naselje će saobraćati prema važećem redu vožnje linije 6. Molimo putnike da obrate pažnju da će autobusi prema Malom Bajmoku stizati ranije od uobičajenog vremena na stajalište “Patrija/Nova opština”.

Linija 8a Železničko naselje-Lifka će saobraćati na relaciji Železničko naselje—ulica Arsenija Čarnojevića-ulica Petra Lekovića.  Od ulice Petra Lekovića do Lifke linija 8a neće saobraćati.

Linija 16 Teslino naselje-Aleksandrovo će (gledano iz smera Aleksandrova) saobraćati uobičajenom trasom do stajališta “Bolnice” odakle će skrenuti desno u Bajnatsku ulicu a nakon toga će se kretati Senćanskim putem do stajalište “Patrija/Nova opština” odakle će se vratiti na uobičajenu trasu linije 16.

Privremena autobuska stajališta će se postaviti u ulici Petra Lekovića, Arsenija Čarnojevića(u visini Hale sportova) i kod katedrale Svete Terezije Aviljske (Trg žrtava fašizma).

Autobusi na prigradskim linijama Čantavir, Žednik, Đurđin će saobraćati Bajnatskom ulicom do stajališta “Bolnica” odakle nastavljaju uobičajenim trasama. Autobusi za Bajmok, Tavankut i  Kelebiju će od Bajnatske ulice saobraćati Baogradskim putem i  Zagrebačkom ulicom. Stajališta “MEŠC”, “Patrija”, “Pošta II” kao i “Lifka” neće biti u upotrebi. Autobusi za Bajmok, Tavankut će umesto stajališta “Lifka” stajati na stajališta “Sarvaš”. Autobus za Kelebiju će stajati na stajalištu “Preradovićeva”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 10094

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

zatvaranje ulica

autobuske linije

promena režima saobraćanja

autobuski prevoz

polumaraton

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.