Komentara: 3
Pregleda: 8164

Andreina hrabra bitka za operaciju u Rusiji

12.08.2018. u 11:35h
Izvor: Subotičke novine
I pored pomoći koju je dobijala na razne humanitarne načine, Andrei Mudrić i dalje nema dovoljno novca da ode na potrebnu operaciju u Rusiju, kako bi prohodala. Pomozimo Andrei da prohoda!
Andreina hrabra bitka za operaciju u Rusiji

Naša sugrađanka, Andrea Mudrić (1985), koja je nepokretna posle saobraćajne nesreće od 2015. godine i dalje je u kolicima. Nedavno je uz pomoć fizioterapeutskih vežbi uspela da ustane, ali ne i da prohoda. U nekoliko navrata, prikupljana su finansijska sredstva potrebna za njenu operaciju i nastavak lečenja kako bi prohodala, ali je to još uvek nije ni blizu dovoljno.

Pomoći je bilo, ali nije dovoljno

- Pomagali su nam i Grad i dobri Ijudi, ali operacija u Rusiji koja je rešenje za moj problem je skupa, te mi nedostaje još veliki deo novca. Svima sam zahvalna, ali i ovim putem molim za pomoć koja nedostaje. Kutije za dobrovoljne priloge su postavljene u gradu uglavnom po pekarama, ali su sve to sitni prilozi, tako da bi kutije trebalo postaviti na još mnogo viđenih mesta, da se vide. Moja borba traje više od godinu dana, za to vreme samjednom bila na rehabilitaciji u Dubrovniku i za šest nedelja je to koštalo oko million dinara. Da bih nastavila lečenje, potrebno je još toliko. Ljudi dobre volje mogu slati i sms - 226 na 3030, cena poruke je 200 dinara. Ali i tu ima poteškoća, tu i tamo padne koja poruka. Ali, ako imaš jak karakter, stav i cilj, sve se može i uspeh je zagarantovan - kaže Andrea, za Subotičke novine.

MATIČNE ĆELIJE BI VRATILE "OSEĆAJ" - Rusija je, zbog nedostatka novca, za Andreu Mudrić kojoj je novac potreban kako bi prohodala nakon operacije, nažalost još daleko. Ipak, ova hrabra sugrađanka ima snažnu volju da ostvari svoj san - da stane na noge. Operacija u Rusiji bi joj pre svega pomogla da vrati motoričke funkcije. Postoje i matične ćelje, koje bi kako tvrdi Andrea, operacijom, vratile i osećaje, jer od grudi na dole, Andrea već duže vreme, nema osećaj, i nepomična je.

Rusija - jedino, izvesno rešenje

Za operaciju u Rusiji, Andrei Mudrić fali još oko 25.000 evra. Iako je svesna kako kaže "težine vremena" u kojem živimo, ne gubi nadu, da će u skorije vreme prikupiti potreban novac i otputovati na operativni zahvat matičnim ćelijama.

- Znam i svesna sam, da se sve u zivotu dešava sa razlogom, i ja sam u jednu ruku zahvalna sudbini što me na ovaj način zaustavila. Zašto? Zato što sam dobila drugu šansu i što sam postala bolji čovek i znam da cenim ovaj jedan jedini život koji nam je dat! Želim samo da kažem da imam i dalje volju da se borim i boriću se na sve načine i neću odustati, ma koliko teško bilo. Vec 3 godine skupljam nocac, u nadi da ću otputovati na operaciju u Rusiju, kako bih prohodala. Moje dve ćerkice - Nikolina i Elena, provode dosta vremena sa mnom i njihovom bakom, i one mi daju tu snagu da istrajem - rekla nam je Andrea.

UPLATE U DINARIMA, EVRIMA I PUTEM SMS-A

Građani koji su u mogućnosti mogu da uplate novac na Andrein namenski račun u okviru fondacije "Budi human", u dinarima ili iz inostranstva u eurima.

Dinarski: 160-458748-68
Devizni: 00-540-0001804.2
(IBAN broj: RS35160005400001804297 / SWIFT/BIC: DBDBRSBG)

Donacija se može izvršiti i putem SMS-a (za sve mreže u Srbiji) slanjem 226 na broj 3030 (cena poruke je 200 din)

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 8164

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

humanitarni apel

andrea mudrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.