Komentara: 5
Pregleda: 7107
Foto

Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

01.08.2018. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Proslavljeni odbojkaš, danas sportski radnik, Đula Mešter, ovogodišnji je promoter 2. Subotičkog polumaratona - trke kroz istoriju, koji se održava 2. septembra (nedelja) ulicama i trgovima užeg i šireg centra Subotice.
Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

Posle prošlogodišnje premijere trke ulicama Subotice, kao i brojnih pozitivnih komentara koji su dobili organizatori, nova prilika da se istim povodom potrči biće za mesec dana, takođe u okviru rođendanskog slavlja Grada Subotice.

Prošle godine sa starta je krenulo 476 takmičara, od čega čak 310 na polumaratonskoj trci. Ove godine, mesec dana pred početak trke prijavljeno je identično - 476 takmičara (349 za polumaratonsku trku). Svi zainteresovani mogu da rezervišu svoje mesto onlajn prijavom. do 24. avgusta.

Postoji nepisani običaj da svaka trka ima svog zvaničnog promotera, to su u Subotici prošle godine bile Nataša Kovačević, bivša košarkašica, danas sportski radnik koja ima i svoju humanitarnu fondaciju i Nora Trklja, učesnica brojnih maratona, rodom iz Subotice. Ove godine prvo lice biti još jedan rođeni Subotičanin, trofejni evropski, svetski i olimpijski šampion, nekadašnji odbojkaš Đula Mešter, danas funkcioner - potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

Prisutnima se ispred Gradske uprave obratila Žužana Magoši, pomoćnica gradonačelnika

Subotički polumaraton je dobar primer da kombinacija sport i secesija može da bude uspešna i zanimljiva. Pratioci nekadašnjeg stila secesije su bili ponosni na svoje zgrade i svoje ulice, kao što smo i mi danas ponosni. Upravo tim ulicama odvijaće se ova sportska manifestacija. U tom ambijentu želimo da pružimo jedan lep, praktično najlepši vizuelni doživljaj svim učesnicima polumaratona. - rekla je Magoši

Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

I ove godine jedan od članova organizacije je narodni poslanik Balint Pastor. On je izrazio zadovoljstvo što će 2. septembra ova jedinstvena trka u Srbiji postati tradicija.

- Jako sam ponosan na to da smo prošle godine uspeli da organizujemo i održimo 1. polumaraton na način kako smo to i želeli i vrlo je dobro što već ove godine mogu da kažem da on prerasta u tradiciju. U Srbiji ima više uličnih trka, ne želimo da se takmičimo sa drugim gradovima, želimo da gradimo kvalitetnu trku u Subotici jer mislimo da to postoje sve predispozicije, pre svega što imamo najlepšu trasu u Srbiji, o čemu su mnogi govorili - rekao je Pastor, koji je i sam rekreativac u trčanju, učesnik brojnih trka.

Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

Prošle godine kao posmatrač, ove godine kao promoter trke, a ne isključuje mogćnost da naredne bude i učesnik, jedan od najtrofejnijih sportista Subotice, Đula Mešter, sa zadovoljstvom prihvatio je da bude prvo lice ove sportske manifestacije.

- Kao bivšem atletičaru veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da budem promoter ovogodišnjeg Subotičkog polumaratona. Zahvaljujem se organizatorima što su i ove godine našli sredstva da se ova trka održi jer znam da kada se radi o ovako masovnim trkama nije tako to sve organizovati. Nadam se da će Subotičani podržati ovo dešavanje i ako već ne mogu da se prijave da će biti na stazi i podržavati takmičare i tako pošaljemo jednu lepu sliku iz našeg grada. - kaže Mešter

Kao i prošle godine biće održano više trka i to za najmlađe od 12 meseci do 10 godina starosti (150, 300, 400 i 500 metara), na dužinu od 5 kilometara (vremenski limit 3 časa), i polumaraton na 21 kilometar. Po programu trka za najmlađe počinje u 9 časova, dok će trke na 5 i 21 kilometara početi u 10,30 ispred zgrade Narodnog pozorišta.

Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

Trasa ove trke neće se menjati, tako da svi oni koji su prošle godine trčali mogu da očekuju isti izazovi, nadamo se po prijatnom vremenu za trčanje. Prema rečima Damira Dulića, iz Sportskog udruženja "Horizont", staze su od ove godine sertifikovane, što znači da će rekordi biti priznati na državnom i svetskom nivou.

Kako bi se omogućila maksimalna bezbednost takmičara ulice na trasi maratona biće zatvorene od 10 do 14 časova. Ispomoć u organizaciji daće oko 300 učenika škola iz Subotice, koji će biti raspoređeni na 9 punktova duž cele staze.

Subotički polumaraton zajednički organizuju Sportsko udruženje "Horizont" i Grad Subotica, uz pomoć brojnih sponzora među kojima se od nedavno našla i OTP banka.

Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

Đula Mešter promoter 2. Subotičkog maratona

Prvi kroz cilj 1. Subotičkog polumaratona, na trci od 5 kilometara, prošao je 21-godišnji Adrian Malagurski iz Subotice sa vremenom 00:17:50.43, tridesetak sekundi kasnije trku je završio Igor Đurašević iz Lovčenca (00:18:16.94), dok je treći bio Dejan Španović iz Beograda (00:18:20:68).

Što se tiče polumaratona, odnosno deonice duge 21 kilometar, ubedljiv je bio Ivan Mišeljin (40) iz Beograda koji je ispred prvog sledećeg na cilj ušao čak 3,5 minuta, sa rezultataom 01:18:43.49. Drugi je bio Jožef Halas iz Kanjiže (01:22:08:00), dok je treći bio Zoran Radičanin iz Beograda.

Izvor: Subotica.com
Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona Promocija promotera 2. Subotičkog polumaratona
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7107

Povezane vesti

Povezane teme

đula mešter

polumaraton

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.