• Pregleda: 7420

SNS pozvao građane da učestvuju u izborima za mesne zajednice

Gradski odbor Srpske napredne stranke pozvao je Subotičane da u nedelju, 7. jula, izađu na izbore za članove saveta mesnih zajednica i daju podršku koaliciji SNS-SVM.
SNS pozvao građane da učestvuju u izborima za mesne zajednice

Koalicija koja je stožer aktuelne gradske vlasti predala je pune liste u svih 37 mesnih zajednica.

​- Za samo tri dana koalicija SNS-SVM prikupila je više od 4.000 potpisa i predala je pune izborne liste u svih 37 mesnih zajednica, ima više od 500 kandidata, čime je pokazala ozbiljnost - smatra Nenad Kozomora, koordinator pravnog saveta Srpske napredne stranke. - Pozivam građane da 7. jula iskoriste svoje biračko pravo. Biračka mesta će biti otvorena od 7 do 20 časova. Izbori za mesne zajednice su tu da bi se ostvario neposredni kontakt sa građanima, koji imaju priliku da odaberu ljude koji će biti u savetima i na taj način utiču na rešavanju svakodnevnih potreba sredine u kojoj žive.

​Konferencija za medije bila je prilika da članovi subotičkog SNS-a odgovore i na optužbe na račun aktuelne vlasti i gradonačelnika Bogdana Labana, koje je izneo Jene Maglai, bivši gradonačelnik i član Pokreta građanske Subotice.

​- U vreme kada je Jene Maglai prestao da bude gradonačelnik, a na njegovo mesto došao Bogdan Laban, u budžetu grada je bilo 16 miliona dinara, a obaveze su bile 270 miliona, dok je  grad imao obavezu da vrati kredit iz trezora od oko 100 miliona, kao i mnoge druge obaveze - podsetila je Jasmina Stevanović, portparol subotičkih "naprednjaka". - Po dolasku SNS-a na čelu grada, kritikovali su nas da smo izdvojili ogromna sredstva za projekte koji nikada neće zaživeti. Sve što je urađeno, završetak Ipsilon kraka, rekonstrukcija Narodnog pozorišta, nova angio sala i planovi za kompletnu obnovu Bolnice, rekonstruisani objekti u oblasti zdravstva, sporta i obrazovanja su samo deo onoga što je urađeno za vreme ove gradske vlasti.

​Na pitanje da prokomenatrišu inicijativu za poništenje odluke o posthumnoj dodeli zvanja Počasni građanin Danilu Kišu, koju je podnela odbornička grupa Pokreta građanske Subotice, a koju je, inače prilikom glasanja u Gradskoj Skupštini podržala, predstavnici SNS odgovaraju da to pokazuje neodgovornost te opcije.

​- Kako su se ponašali tada, dok su vodili grad, tako se ponašaju i danas. Gradski odbor Srpske napredne stranke ponosan je na predlog gradonačelnika Bogdana Labana da Subotica dodeli priznanje Počasni građanin upravo Danilu Kišu, jer je to predlog koji se zasniva na poštovanju svega što je pisac učinio za Suboticu - poručila je Stevanović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

53
Каролинг Odgovori
Верујем да ће већи део грађана изаћи и дати подршку СНС-у!
Mali
Veruj veruj,samo pazi Vera je kurva
Mare
Ljudi, izadjite da njima iz SNS-a bude jos bolje!
Za nas koji nismo u stranci ionako niko ne brine, posto ne mogu da namire ni sve njihove clanove kojih imaju ne znaju ni sami koliko!
Grad nikad zapusteniji, prljaviji, jadniji :( Bas kao i SNS
ffilozoff
pa sta je kredit iz trezora /? Nisam znao da grad uzima kredite iz trezora ? Na ove lokalne izbore izice sns zaposlenici i svm zaposlenici... Idu po mitinzima,putuju,piju...jaka je i organizovana ta sekta! GURU je svevisnji !
Sistem
Po mom skromnom mišljenju, ceo sistem glasanja ne valja. Živim na trulom zapadu. ovde MORAŠ izaći da glasaš. Ako to ne učiniš, plaćaš kaznu. To je kod nas oko 450 dolara, znači oko dva dana plate. Prednost ovoga je da kažeš šta misliš o kandidatima. Ako ti se niko ne sviđa, nisi zadovoljan, nećeš da biraš nikog, ali tvoje nezadovoljstvo se beleži. Mora se postići određen broj, procentualno, dvadeset, trideset ili ne znam koji procenat ali prihvatljiv da kandidat pobedi. Ako toga nema, glasanje se ponavlja. Što znači ako partija A ili partija B nema dovoljno glasova procentualno na osnovu svih glasova, pobednik se ne priznaje. To će naterati kandidate da obećaju nešto što će privoliti obične građane. SNS, Radikali, SVM ili bilo koja partija ne može da vodi ovaj grad, pokrajinu ili državu ako nema apsolutnu većinu glasova svih građana. Ako se ne izlazi na izbore zbog nezainetresentnosti programa vodećih partija, onda smo nojevi koji, znate zašto. Ja sam zato da se svaki glas računa.
Pera
E pa nece
024 Odgovori
Do sada niste kosili travu na MAKOVOJ vec danas pred izbore.. nije se moglo ziveti od trave.. kako vas nije sramota.!..mozda ce biti i koji sendvic?
Овца за шишање Odgovori
Ево, летимо на изборе! Шта нудите? Без кило шећера, соли и зејтина не излазим!
Miki Odgovori
Kako da zaokruzim bilo koga kad nemam pojma ko su te osobe??
Nezadovoljni gradjanin Odgovori
Muka mi vas je
Mačka
Nisu najbolji, ali ovo je najbolje sto je Subotica imala u skorijoj istoriji. Svasta ce se napraviti do sledece godine
I.S.
@Mačka, sebe lažeš, nas već odavno ne možeš slagati. Neće biti ništa iduće godine. Ni pozorište, ni fontana, ni pijaca, ni Palić, ni Kasarna, ni dom JNA.
Pluto
Mačka odakle si ?
Man Odgovori
Izadjimo na izbore i sami skrojimo našu budućnost.Najgore je biti lenj i ostati kod kuće.
Овца за шишање Odgovori
Преврћу се у гробу Мађари и Срби погинули у ратовима деведесетих и Мађари прогнани од садашњег врховника српског!
Lacika
Morbidan si
DeusEx Odgovori
Sve mesne zajednice imaju problema sa zaraslom travom u Julu mesecu gde se još ujedno i bore protiv komaraca čije je ovogodišnje zaprašivanje bilo neuspešno.

U jeku turističke sezone na Paliću dok dolaze razne ekskurzije, turisti se suočavaju sa najezdom komaraca i mrtvim ribama u jezeru.

Sve mesne zajednice imaju (a neke ni nemaju staze) problema sa biciklističkim stazama i pešačkim prelazima koji nisu prilagođeni biciklama, invalidskim kolicima, starijim osobama i dečijim kolicima.

Parkovi za decu zarasli u travu, sprave često neispravne, neodržavane, zarđale... Kante za smeće pune i mini deponija u svakoj od mesnih zajednica, javne površine često bez drveća.

Parkova za građane kao da ni nema, posle se ljudi čude zašto im tinejdžeri i odrasle osobe sede u parku za *decu* u 21č - pa zato što niste ništa ni napravili za tu grupu i ako nećeš u grad ili kafić ti sedi kući ili "bleji" u parku namenjenom za decu.

A ovo je samo ono osnovno...
Djulica Odgovori
Nenad Kozomora ,aktivan clan stranke ujedno i direktor ''Kolevke''. Ocigledno da samo stranacki moze da se dodje na takvo radno mesto.... Srbija do Tokija
kojot
Својевремено ако ниси био члан савеза комуниста ниси могао ни улазницу за позоришну представу да кушиш. Ово пишем из искуатва...
Stanoje Odgovori
Posledice ove vlasti će se osetiti kao radijacija.
Ako vam je stalo da vas ovo istinsko zlo koje Srbiju do sada još nije snašlo i dalje uništava,te da vas ovi izopačeni konvertiti spremni na sve zarad vlasti i privilegije lažu glasajte na izborima koji ništa ne znače.Ionako se takmiče sami sa sobom i svojim patološkim političkim izdancima.
ČINJENICA Odgovori
E, baš ste se "ubili" od rada u korist građana, a time i boljeg sutra (čitaj: malosutra). Recimo, Komisija za predstavke i žalbe, u kojoj su i dva člana SNS-a, u jednom predmetu je bez ikakvog osvrta na navode žalbe utemeljene na činjeničnom stanju, stav o odbijanju zasnovala isključivo na uvodnom, i to nebuloznom izlaganju van vremena i prostora od strane Savetnika ta zaštitu(?) prava pacijenata, zanemarila zahtev da u skladu sa propisima i sam učetvujem u postupku, i vrlo "demokratski", ali na radkalan način predložila obraćanje POLICIJI zbog "ometanja radnika uprave u obavljanju poslova". Uzgred, nepropisnog i nezakonitog, dakle kriminalnog.

Baš kao i u drugom, usko povezanom predmetu, kojom prilikom je odbijanje pet podnesaka, takođe zasnovanih na činjeničnom stanju, pravdala jednom te istom bla-bla retorikom da je organ, koji sam akcentovao zbog propusta u radu, utvrdio njihovu navodnu neosnovanost. Vrlo stručno i objektivno arbitriranje, ali, možda, u svetu paralelnom ovom.
xx Odgovori
Hvala sto ste nap trpali materijal za potpalu...
Lozika Odgovori
Au Karoling i Mačkica al vas žalim .Nemojte se jadnice brukati, minusi vam govore sve. Niste vi baš toliko glupi da verujete u to što pišete, i same ste svesne da nikad gore nije bilo. Snsovci sve bogatiji, pola građana ode u beli svet, grad zapušten i prljav, korov i blato na sve strane, ma horor
starost Odgovori
Kad budemo glasali za ime i prezime izićiću na izbore. Mi po imenu i prezimenu znamo ko koliko vredi. Ovako kroz stranke uvek se provuku džabalebaroši.
PHANTOM DER NACHT Odgovori
SNS glasacima ne treba olovka, dovoljan im je palac
Lacika
Ostali ne znaju ni palac koristiti!
Paki Odgovori
Sve rođeni Subtičani, oni znaju kako treba vladati gradom a neznaju ni kako se neki delovi grada nazivaju kamoli na kojoj su strani Subotice
ffilozoff
Paki-u pravu ste! ni jedan rodjeni SUBOTICANIN nije u sns-u i to ce kad tad eksplodirati ! Ne znaju oni di je mlaka,sandor,ker i senta...oni bunaric zovu vodice???
zozon
@ffilozoff
Svoje svetinje zovemo kako mi hoćemo a ne kako nam drugi nameću. Isto tako zovemo i Aleksandrovo koje nije ime dobilo po nekom Šandoru nego po našem kralju.
B
"Bunaric" je druze katolicki a "vodice" pravoslavni naziv, i ja sam rodjeni suboticanin pa znam oba naziva.
ffilozoff
SUBOTICANI su oduvek BUNARIC zvali bunaric,bez obzira koje vere bili,katolicke ili pravoslavne !! Vodice mi vise lici na hrvatsko letovaliste... I Toma stiropor kad idje po kulen kod Stipana...kaze idjem kod Stipana pored BUNARICA !! Idite operite noge i lice na bunaricu,cisti negativnu energiju...Pa sama rec govori-mali bunar sa vodom ...gde se gospa ukazala deci !!! Vi iz sns-a kolko ste pametni mogli bi napraviti biznis od ovoga npr. novo Medjugorje? Ista prica ALI slabo plasirana !
Magnum
gradom se ne vlada,grad se vodi...
kafedzija Odgovori
Mene zanima da gospodin Laban izadje na tv i objasni sta je uradio za ovaj grad od kad je na vlasti posto evo ja ne znam, a najvise me zanima koliko je fabrika on i njegov tim doveo licno. Toliko, hvala na paznji i dovidjenja.
Marija Odgovori
Niko nas nije obavestio kakvi su im planovi , sta ce uraditi svako u svojoj mesnoj zajednici. Da glasam samo zato da bi neko imao udobnu fotelju na teret poreski obveznika TO NECU; Potrebno je ime, prezime , program kandidata -stranke i kako se sprovodjenje programa moze kontrolisati. Bez polaganje racuna NEMA GLASA; Ovi su sami sebi dovoljni pa neka glasaju jedan za drugog a nas koji ocekujemo vise neka ostave na miru.
Staljin Odgovori
Nije važno ko glasa,važno je ko broji glasove.Pazite ovi sami sebe kontrolišu.Ha ha ha.Pa pošto im je laž način komunikacije a krađa stil života,očekujte da kažu da je izašlo oko 47 % građana na izbore.Kako sprečiti da kradu?Tako što prvo ne izaći a onda proveriti po biračkim spiskovima ko je glasao.Jer njima verovati ili nešto poveriti je kao dati kozi da čuva kupus.
Miki Odgovori
Sto dalje od SNS-a prave monopol trpaju sebi u dzep,prevaranti.Grad nikada ruzniji i prljaviji od kada je dosla ova vlast.Zaposljavanje se vrsi izkljucivo samo ako ste u stranci sadasnjoj na vlasti.Koliko skolovanih ljudi ne radi jer ih politika ne zanima a ujedno nemaju posao zbog toga.Za Labana nista lepo reci.Ako ode sa vlasti nace mu neku posao ponovo u fotelji ili buducoj nekoj vlasti dodvoriti ce se kao sto je iz DS presao u SNS to je gradonacelnik moze da nas bude sramota nikada veca.
C Odgovori
Acu srbina za predsednika svake mesne zajednice u Subotici.

https://facebook.com/story.php?story_fbid=2293258200763276&id=812976112124833
Ja Odgovori
Ništa nema od pisanja po internetu i zatvoriti se u kuću. Olovke u ruke, hladne glave, razmisli i zaokruži.
Раде
@ JA . Шта ћеш то заокружити , Бору и Рамиза , о чему ћеш размислити ? Са комшијом сам у пиво , да ће излазност бити мања од 18% ! Ови су практично неважни , за разлику од најављених на пролеће . Вероватно су ми последњи , за разлику од моје деце која су своје последње , одавно обавили ( one way ticket ) . Иселили се . Са несигурним платицама требају планирати породицу ? Џабе факултети ( озбиљни ) и докторати по Швици и Италији , овде нема за њих места . Запослили се на измишљена места па "раде" , све неки са купљеним или шалтерски службеници , а на шалтерима дипломирани економисти ! Могу одмах 10 презимена , почев од градског већа па до јав. предузећа , али не мења ствар . Све наврага . Само се гледа како да се угради , нема јасних задатака која се касније анализирају . Овде измишљена имана спомињу Александрово и водице , све је то уствари woterloo , или ће бити !
anonym Odgovori
sns sakrite se od sramote
Antal Odgovori
Ni jedna stranka vise ne zasluzuje da gradjani glasaju za njih jer su lazovi.i izdajnici.sve politicke stranke su isti samo po nazivima se razlikuju.ali zato da bi varali gradjane.niko netreba da izadje naglasanje.
Nemanja Odgovori
I opet je velika vecina jaka na recima kako je protiv SNS-a, ali ni tada nece izaci na izbore... Jadni ste...
anonym
ti si jadan
Nikolai Sokolov
@Nemanja:
Особа која продаје образ држи придике о томе ко је јадан? Трагикомедија.
Komarac Odgovori
Pokosite travu na spomeniku prozivka, pa mozda i dobijete podrsku!!!
Jova Odgovori
Ljudi kako ja ne podnosim sns, dosli su mi u dom i ladno prozivaju po imenu i prezimenu i pitaju me sa kapije da li mogu da ocekuju vezuslovnu podrsku. Niti kazu za sta, a iza njih na livadi trava jedan metar. Pre 10 dana cela ulica nam je plivala u vodi. Podrsku za to?
Đuka Kom Odgovori
Narode bojkot!!!Oni samo izlaze na izbore.Nema druge političke opcije koja učestvuje.Sami sa sobom se takmiče.Podsećaju na Panteliju iz maratonaca koji svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu poklanja samom sebi!!Ovu pošast na budućim izborima treba poslati na smetlište istorije i izolovati kao kugu da ne truje društvo.
lolo Odgovori
koje su opcije ? SNS ili DSVM? ja neću ni jedno od toga !
Раде
@ LOLO . Па нема опције ( систем је Боро и Рамиз ) . Суштина је да ће увидети , да чланови ове две странке , не само да нису успели "довући" своје породице , него нису ни сами изашли на гласање ! А посао им је да анимирају бирачко тело . Ко да анимира , којим резултатима и личним примерима ? Излази на видело да им "активисти" нису чак ни медиокритети , резултатима чак и сценарио недостаје . Не мислим на велике државне ствари , него на локалне . Не буде ли после овог лакмуса , великих чистки , мислим да мисао ĐUKA KOM искаче у први план .
Marija Odgovori
Ni jedna stranka nije nas pozvala u MZ Bajnat da nam objasne sta nameravaju da uradi,Pa kada mi njima ne trebamo kao glasaci, netrebaju ni oni nama.Takav odnos mi jako smeta.Do sada sam uvek isla glasati ali vise NE jer prema svome radu NE ZASLUZUJU MOJ GLAS,
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.