Komentara: 53
Pregleda: 8874
Foto

SNS pozvao građane da učestvuju u izborima za mesne zajednice

04.07.2019. u 18:11h
Izvor: Subotica.com
Gradski odbor Srpske napredne stranke pozvao je Subotičane da u nedelju, 7. jula, izađu na izbore za članove saveta mesnih zajednica i daju podršku koaliciji SNS-SVM.
SNS pozvao građane da učestvuju u izborima za mesne zajednice

Koalicija koja je stožer aktuelne gradske vlasti predala je pune liste u svih 37 mesnih zajednica.

​- Za samo tri dana koalicija SNS-SVM prikupila je više od 4.000 potpisa i predala je pune izborne liste u svih 37 mesnih zajednica, ima više od 500 kandidata, čime je pokazala ozbiljnost - smatra Nenad Kozomora, koordinator pravnog saveta Srpske napredne stranke. - Pozivam građane da 7. jula iskoriste svoje biračko pravo. Biračka mesta će biti otvorena od 7 do 20 časova. Izbori za mesne zajednice su tu da bi se ostvario neposredni kontakt sa građanima, koji imaju priliku da odaberu ljude koji će biti u savetima i na taj način utiču na rešavanju svakodnevnih potreba sredine u kojoj žive.

​Konferencija za medije bila je prilika da članovi subotičkog SNS-a odgovore i na optužbe na račun aktuelne vlasti i gradonačelnika Bogdana Labana, koje je izneo Jene Maglai, bivši gradonačelnik i član Pokreta građanske Subotice.

​- U vreme kada je Jene Maglai prestao da bude gradonačelnik, a na njegovo mesto došao Bogdan Laban, u budžetu grada je bilo 16 miliona dinara, a obaveze su bile 270 miliona, dok je  grad imao obavezu da vrati kredit iz trezora od oko 100 miliona, kao i mnoge druge obaveze - podsetila je Jasmina Stevanović, portparol subotičkih "naprednjaka". - Po dolasku SNS-a na čelu grada, kritikovali su nas da smo izdvojili ogromna sredstva za projekte koji nikada neće zaživeti. Sve što je urađeno, završetak Ipsilon kraka, rekonstrukcija Narodnog pozorišta, nova angio sala i planovi za kompletnu obnovu Bolnice, rekonstruisani objekti u oblasti zdravstva, sporta i obrazovanja su samo deo onoga što je urađeno za vreme ove gradske vlasti.

SNS pozvao građane da učestvuju u izborima za mesne zajednice

​Na pitanje da prokomenatrišu inicijativu za poništenje odluke o posthumnoj dodeli zvanja Počasni građanin Danilu Kišu, koju je podnela odbornička grupa Pokreta građanske Subotice, a koju je, inače prilikom glasanja u Gradskoj Skupštini podržala, predstavnici SNS odgovaraju da to pokazuje neodgovornost te opcije.

​- Kako su se ponašali tada, dok su vodili grad, tako se ponašaju i danas. Gradski odbor Srpske napredne stranke ponosan je na predlog gradonačelnika Bogdana Labana da Subotica dodeli priznanje Počasni građanin upravo Danilu Kišu, jer je to predlog koji se zasniva na poštovanju svega što je pisac učinio za Suboticu - poručila je Stevanović.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice Konferencija za medije povodom izbora za Mesne zajednice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 8874
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.