Komentara: 3
Pregleda: 3264

Košarkaši Spartaka dočekuju Metalac u subotu

10.02.2017. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka dočekuju Metalac u subotu

Košarkaši Spartaka u 17. kolu u subotu dočekuju Metalac. Meč je izuzetno važan za ekipu sa severa Bačke s obzirom da ih već u četvrtak (16. februara) očekuje meč četvrtfinala Kupa Srbije u Nišu pa pored dobrog rezutata protiv Metalca u Spartaku se nadaju da će se još više uigrati, ali i što je možda još i važnije sačuvati se od povreda.

U najavi meča protiv Metalca govorili su kapiten Miloš Nikolić i trener Dušan Alimpijević koji je upozorio da Metalac u Suboticu dolazi rasterećen, kao i da ima više kvalitetnih pojedinaca koji mogu da naprave ozbiljne probleme Spartaku.

- Očekuje nas utakmica ne samo po onome što pamtimo iz prvog duela sa njima u Valjevu već i po nekim statističkim parametrima i samoj igri koju pružaju u poslednje vreme. Očekuje nas jedna dosta teška, energetski energetski zahtevna utakmica, s obzirom da se radi o ekipi koja je uz sve ogromne probleme koje je imala na početku ligaškog dela, zaista je jednom sjajnom selekcijom sve svoje probleme prevazišla u najkraćem mogućem roku i taj opstanak koji je bio prvobitna njihova želja oni su to završili zaista vrlo brzo i ekspresno, tako da sada dolazi jedan drugi Metalac, koji apsolutno nema nikakav pritisak opstanka, ima jednu ozbiljnu rasterećenost i ta rasterećenost se ogleda pre svega u ogromnom samopouzdanju svakog od njihovih igrača pojedinačno. - sumirao je šef stručnog štaba Subotičana

PRVO METALAC PA ONDA FMP - Od 16-19. februara u Nišu se igra završni turnir Kupa Srbije, a Spartak će u četvrtfinalu ići na FMP. Subotičani su najveći uspeh u najmasovnijem takmičenju ostvarili sada već davne 1995. godine kada su u zenitu svoje snage u sklopu SR Jugoslavije u Čačku igrali finale protiv moćnog Partizana i izgubili ga na par poena razlike (84:81), ali taj plasman je prvi put u klupskoj istoriji obezbedio takmičenje na međunarodnoj sceni, tadašnjem Evrokupu. U Spartaku ističu da trenuto razmišljaju samo o Metalcu i dobrom rezultatu kojem se nadaju.

Alimpijević je naglasio da će njegova ekipa morati da uđe sa velikom energijom kako bi uspela u svojoj nameri da pobedi, da će i ovaj put odbrana igrati ključnu ulogu, ponavljajući da nijedna ekipa u Subotici na terenu ne sme da se oseća prijatno.

- Radi se ekipi koja je sastavljena od dobrih pojedinaca, nekoliko njih je u samom vrhu po pitanju individualnih parametara, počevši od Vasića koji je treći igrač lige, Brane Đukanovića koji je u proseku drugi strelac lige, a takođe ne treba zaboraviti ni Đukana Đukanovića koji je uz Vasića u samom vrhu po broju asistencija, tako da ako se pogledaju svi ti parametri naslućuje se jedna ozbiljna utakmica - dodao je Alimpijević

Podatak koji svakako može da raduje je što Spartak ovaj duel dočekuje u punom sastavu, bez povređenih igrača, što će nadamo se da potraje što duže može.

Kapiten Spartaka pozvao je publiku da ispuni tribine Hale sportova i pruži podršku kako bi ekipa ostvarila pobedu protiv nezgodnog protivnika.

- Očekuje nas teška utakmica. Dolazi nam ekipa koja u poslednje vreme igra u dobroj formi. Sećamo se da smo i u prvom delu sezone igrali jednu neizvesnu utakmicu, na jednu loptu, očekujem da će tako biti i sutra - rekao je Nikolić

Meč 17. kola između Spartaka i Metalca igra se u subotu od 19,30 časova, a ulaz je besplatan.

Pritisak pred Kup i Superligu? Nema ga, tu je samo takmičarski motiv!

U najavi duela protiv Metalca neizbežno pitanje je bilo vezano za Spartakovo učešće na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, jer to je nešto o čemu se nesumnjivo razmišlja. Na pitanje da li postoji pritisak pred ovaj turnir, Alimpijević je odgovorio:

- Pre početka sezone imali smo situaciju u kojoj niko ovoj ekipi nije pridavao visoke ciljeve, počevši od Superlige pa evo i sada Kupa. To je nešto što smo mi sami sebi nametnui od samog starta, a sada dolazimo u situaciju da jedan Spartak, za razliku od ranijih godina, nijednog momenta nije dovodio u pitanje opstanak, pre svega zbog organizacionog momenta koji imamo, a onda imamo i taj odlazak na Kup posle 21 godinu i imate i dalje poziciju da se pitate da li ulazite u Superligu, a mi sad tu i dalje govorimo o nekim pritiscima, o tome da li to ovi igrači zaslužuju ili ne?! Ljudi pokušavaju kroz kritiku nešto da nam kažu, ali ne razumemo šta. Mi nemamo pritisak, kako za Kup tako i za Superligu, ali imamo takmičarski momenat jer daleko smo dogurali, mnogo smo se preznojili i imamo šta da izgubimo, ali to je isključivo takmičarski motiv - rekao je Alimpijević

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3264

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.