Komentara: 2
Pregleda: 2954
Foto

Košarkaši Spartaka savladali Metalac (74:68)

12.02.2017. u 10:14h
Izvor: Subotica.com
Vrlo važna pobeda košarkaša Spartaka pred put u Niš na završnicu nacionalnog Kupa (16-19. februar). Pobeđen je Metalac sa 74:68, a senku na meč bacila je lakša povreda Jovišića, koji bi ipak trebao da bude spreman za četvrtak.
Košarkaši Spartaka savladali Metalac (74:68)

Košarkaši Spartaka zabeležili su važnu pobedu u jednom teškom meču protiv izuzetno čvrste i organizovane ekipe koja je i u njihovom prvom ovosezonskom susretu pokazala da ima više kvalitetnih pojedinaca koji su u stanju da protivniku naprave probleme.

Gosti iz Valjeva su u Suboticu došli rasterećeni jer su na vreme prebrinuli brigu oko opstanka, ali nijednog momenta nisu podigli belu zastavu i prepustili Spartaku da odigra opuštenije i uz minimalno angažovanje zabeleži pobedu, baš naprotiv.

Odlično je Spartak otvorio meč, u prvih 10 minuta napad je sasvim korektno funkcionisao, gosti su tek u poslednja dva minuta uspeli da smanje zaostatak i iskoriste malo opuštanje domaćih. Posle nešto više od 5 minuta igre domaći tim je ostao bez Jovišića koji se povredio i posmatrao ostatak meča sa klupe, a do tada je bio odličan i nagoveštavao dobru partiju.

Košarkaši Spartaka savladali Metalac (74:68)

MALE "KOMPLIKACIJE" U VRHU - Za iznenađenje kola pobrinula se ekipa Dunava koja je na strani pobedila lidera Dinamik sa 69:78 i nanela mu četvrti poraz u sezoni. Ovo je loša vest za Spartak kojem je ekipa iz Starih Banovaca direktan konkurent, uz Borac, za četvrtu poziciju u Superligu. Sinoćnjom pobedom Spartak se vratio na poziciju broj četiri sa koje ga je privremeno potisnuo Dunav i u narednih 9 kola vodiće se velika borba za ta prva četiri mesta.

Spartak je krajem prve deonice imao 23:11, ali gosti su stigli na samo tri poena razlike, što su nadoknadili već u prvom napadu, na startu druge deonice. Pokušali su domaći domah da odgovore ali gsoti su u tom periodu bili raspoloženi za šuteve sa distance i praktično su zasipali koš sa svih pozicija. To je bio deo igre kada je podbacila igra u odbrani i bilo je jasno da to nije recept za pobedu domaćih.

U drugom poluvremenu igrači Spartaka su značajno "zbili redove" u odbrani i to je dalo rezultata. Subotičani su otišli na dužu pauzu sa dva poena zaostatka, ali u nastavku vrlo brzo se osetila ta preko potrebna energija i agresivnost na loptu pa je tako Spartak, prvo sa 5:0 preokrenuo rezultat. zatim postepeno gradio sve veću prednost, za maksimalnih +12, ali nažalost nije već tada uspeo da prelomi meč.

Nastavio je Spartak sa dobrom odbranom, ali popravili su igru i gosti. U toj deonici u nekoliko navrata bio je više tehničkih grešaka i praznog hoda na obe strane, očigledno je bilo da nijedan ekipa nije bila spremna da položi oružje bez borbe, ali motiv više su svakako imali domaći, nošeni podrškom sa tribina.

Košarkaši Spartaka savladali Metalac (74:68)

Košarkaši Spartaka savladali Metalac (74:68)

U poslednja dva minuta meča Metalac je još uvek imao aktivan rezultat, ali Spartak je igrao mudrije, racionalnije i  staloženije, te nije dozvolio gostima da ugroze sve ono dobro što je urađeno na ovom meču. Nisu se Valjevčani predavali, ali nije ni Spartak pouštao i sasvim zasluženo na kraju sačekao poslednji sudijski zvižduk za novu pobedu i lepu uvertiru pred Kup.

Spartak – Metalac 74:68 (23:20, 17:22, 23:11, 11:15) 

Spartak: Matić 3 (1sk, 2as), Jovišić 3 (3sk, 3bl), Ljubenković 13 (5sk, 5as), Hristov 9 (2sk, 2as), Prlja 1 (4sk), Nikolić 3 (1sk, 2as), Tresač 5 (2sk, 1as), Miščević 6 (3sk, 4as), Jelenić 13 (4sk), Lučić, Kuridža, Andrejević 18 (8sk).

Trener Spartaka Dušan Alimpijević zadovoljan je kako su njegovi igrači odigrali ovaj meč, ocenivši igru odličnom. Po njegovim rečima Spartak je odigrao kvalitetno i zaustavio one pojedince koje je još ranije označio kao potencijalne prepreke za Spartakov povoljan rezultat.

- Odigrali smo jednu odličnu utakmicu. Uz sve probleme koji su nas pratili tokom cele sezone, svako ko nas iole prati zna da mi utakmice možemo do dobijamo isključivo uz ovoliku potrošnju energije, uz ovako kvalitetan pristup, uz ovakvo bodrenje i atmosferu. To je ključ našeg uspeha. U drugom poluvremenu Metalac nam je dao samo 26 poena, drugi igrač u proseku po postignutim poenima Brano Đukanović je sveden na 15 poena, a da ne pričamo o Vasiću koji je prvi asistent, treći igrač lige, danas je sveden na 7 poena - zaključio je Alimpijević

Jovišić će zbog distorzije skočnog zgloba morati da se "hladi" par dana, ali u klubu veruju da će on biti spreman, ili makar raspoloživ za duel protiv FMP-a u četvrtak.

- Jovišić je pravi fajter, ne sumnjam da će on dati sve od sebe, a u tome će nam pomoći naši lekari, da bude sposoban za ovaj meč i siguran sam da neće propustiti priliku da bude deo tima u Nišu. To će i nama mnogo značiti. - rekao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka savladali Metalac (74:68)

Košarkaši Spartaka savladali Metalac (74:68)

Meč u Hali sportova u Subotici posmatralo je oko 400 gledalaca.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac Košarka: Spartak - Metalac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2954

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.