Komentara: 4
Pregleda: 3846

Košarkaši Spartaka protiv FMP-a u četvrtfinalu Kupa Srbije

31.01.2017. u 14:49h
Izvor: Subotica.com
U Beogradu je održan žreb za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se za dve nedelje igrati u niškoj hali "Čair". Spartak će na putu do polufinala za protivnika imati FMP.
Košarkaši Spartaka protiv FMP-a u četvrtfinalu Kupa Srbije

Žreb je bio poludirigovan, u prvom šeširu bile su smeštene ekipe koje nastupaju u ABA ligi, dok su u drugom bili klubovi iz Prve lige Srbije u kojoj nastupa i subotički klub.

U četvrtak, 16. februara sastaće se FMP i Spartak (17h), dok će Crvena zvezda ići na Vršac (19,30h). Drugog dana turnira sastaće se Mega Leks i Dinamik (17h), dok će Partizan na Dunav iz Starih Banovaca (19,30h).

Ukoliko Spartak prođe FMP ići će na megdan prvom favoritu takmičenja Crvenoj zvezdi od koje se očekuje da "preskoči" Vršac, iako će beograđani u naredne dve nedelje, odnosno do tog duela odigrati čak 5 mečeva.

U izjavi za naš sajt neposredno po saznavanju protivnika trener Spartaka Dušan Alimpijević zadovoljan je žrebom i očekuje da njegova ekipa bez imperativa pobede pokaže svoj kvalitet i šta zna protiv iskusnijeg i na papiru jačeg protivnika.

- Verujem da se ekipe koje dolaze iz KLS-a ne osećaju kao favoriti protiv ekipa iz ABA lige. Košarkaški kvalitet je na njihovoj strani, jačina lige i utakmica takođe, nama ostaje da se borimo i uživamo protiv jačih od sebe. Ovo je stvarno nagrada za sve u klubu, rukovodstvo, igrače i nas u stručnom štabu - rekao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka protiv FMP-a u četvrtfinalu Kupa Srbije

Kapiten KK Spartak Miloš Nikolić na žrebanju (foto: KSS)

Polufinalni mečevi na programu su u subotu (18. februara), dok je finale u nedelju, 19. februara od 21 čas. Ulaznice će biti dostupne od 7. februara, biće jeftinije ako se kupuju u kompletu i iznose 2.000 dinara za tribine i 4.000 za parter.

Novina je, kako smo  i ranije pisali, da od ove godine startuje mini Beobasket kup Srbije za igrače rođene 2002. godine i mlađe. Igra se u terminu kada igraju i seniori, a učestvuju Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega Leks, Dinamik, Vršac, Konstantin i subotički Spartak.

Spartak se nalazi u grupi A sa Crvenom zvezdom, Vršcem i FMP-om. Takmičenje na mini Beobasket Kupu počinje u petak mečom Zvezde i Vršca (14h), zatim sledi meč FMP – Spartak (16h). U subotu se igraju mečevi za prvo i treće mesto u grupi, dok je u nedelju borba za plasman (mečevi počinju u 8,45, finale je u 13 časova u "Čairu")

"Golubovi" 1995. godine igrali finale protiv Partizana

KK "Spartak" je najveći uspeh u najmasovnijem takmičenju ostvario 1995. godine kada je  u zenitu svoje snage u sklopu SR Jugoslavije u Čačku igrao finale protiv moćnog Partizana i izgubio ga na par poena razlike (84:81), ali taj plasman je prvi put u klupskoj istoriji obezbedio takmičenje na međunarodnoj sceni, tadašnjem Evrokupu.

U polufinalu te 1995. godine Spartak je bio bolji od Crvene zvezde, a u finalu ga je čekao Partizan sa imenima kao što su Brkić, Lončar, Čubrilo, Berić, Rebrača, Drobnjak... za Spartak su tada igrali Đokić, Ivić, Aleksić, Marković, Popović, Kmezić, Papac, Koturović, Mišković... na čelu sa trenerom Rajkom Toromanom.

Aktuelni osvajač Kupa Radivoja Koraća je ekipa Mega Leksa koje je krajem februara 2016. u finalu savladala Partizan sa 85:80. Domaćin završnog turnira  sezoni 2016/17 biće Niš od 16-19. februara. Od 2003. godine kako se igra Kup pod imenom trofejnog jugoslovenskog reprezentativca po pet puta trofej su dizali Partizan i Crvena zvezda, tri puta je ta čast pripala FMP Železniku, dok je Megaleks tek četvrta ekipa kojoj je to pošlo za rukom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3846

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.