Komentara: 1
Pregleda: 4093

Košarkaši Spartaka savladali Metalac (80:85)

31.10.2016. u 09:37h
Izvor: Subotica.com
Meč 4. kola Prve lige Srbije za košarkaše u Valjevu između Metalca i Spartaka pripao je subotičanima rezultatom 85:80. U narednom kolu Spartak dočekuje Vršac.
Košarkaši Spartaka savladali Metalac (80:85)

Posle tvrdog i pomalo bolnog prizemljenja u prošlom kolu protiv Beovuka u Subotici, ekipa Dušana Alimpijevića reagovala je na najbolji način - pobedom u prvom narednom duelu, na gostovanju u Valjevu gde su bili bolji od Metalca za 5 poena.

Kao glavni zadatak ekipe sa severa Bačke postavljen je sprečavanje dalekometne artiljerije Metalca, odnoso igrača koji su u prethodnih nekoliko kola pokazali da imaju taj potencijal i mogu da nanaesu ozbiljnu štetu protivnicima. S obzirom da su "metalci" imali tek 5 ubačenih trojki iz 16 pokušaja, moglo bi se reći da je zadatak uspešno obavljen. Za razliku od domaćih koji su van linije 6,25 postigli tek 15 poena, Subotičani su sa istog rastojanja postigli čak 42 (14/31).

Posle kraćeg perioda odustvovanja u punom kapacitetu zbog zdravstvenih problema u ekipu se u punoj snazi vratio standardni košgeter Puljko koji je na ovom meču ubacio 34 poena (8 trojki), više nego što su postigli Laketa, Jovišić i Popović zajedno, kao prvi pratioci po koš učinku.

Iako pomenuta trojica ni združeno poenterski nisu mogli da sustignu napadački raspoloženog Puljka, oni su radili mnoge druge korisne stvari usled čega je ekipa profitirala. Spartak su na ovom meču i krasili napadački skokovi, pre svih Lakete, jovišića i Popovića,

Iako je na svom debiju u plavo-belom dresu amerikanac nigerijskog porekla Ibitajo ostavio odličan utisak, ujedno bio i najraspoloženiji Spartakov strelac na meču protiv Beovuka, tamnoputi igrač nije zbog lakše povrede nije bio u sastavu ekipe Dušana Alimpijevića, baš kao ni odlični plej Nikolić koji je imao na psolednjem meču zaradio lakšu distorziju skočnog zgloba.

Metalac - Spartak 80:85 (22:22, 19:20, 23:25, 16:18)

U narednom kolu u Suboticu dolazi Vršac, a taj meč će imati priliku da gleda čitava Srbija i region pošto će ga prenositi Arena sport. Duel ekipa iz Bačke i Banata na programu je u nestandardnom terminu, u petak od 18 časova u Hali sportova.

Posle 4. kola Spartak zauzima poziciju broj 2, sa tri pobede i jednim porazom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4093
Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.