• Pregleda: 4623

Konstituisanje gradske skupštine za tri nedelje

Konstitutivna sednica Skupštine grada održaće se 2. juna sa početkom u 9 časova, potvrdio je za TV Suboticu dosadašnji predsednik Skupštine, Ilija Maravić. Rok za izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća je 24. jun.
Konstituisanje gradske skupštine za tri nedelje

Kako je rečeno Maravić je imao rok 15 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora da zakaže novi saziv Skupštine, a na dnevnom redu će se naći tri tačke - verifikacija mandata, izbor predsednika Skupštine, kao i postavljanje Sekretara skupštine grada.

Konstitutivnom sednicom predsedavaće najstariji odbornik, a to je i ovaj put Nikola Milićević, sa liste Srpske napredne stranke.

Rok za izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća je 60 dana od dana kada je Gradska izborna komisija objavila konačne rezultate izbora (25. april). Skupština grada Subotice broji 67 odborničkih mesta, a najviše je osvojila Srpska napredna stranke - 31 mandat, zatim slede Savez vojvođanskih MađaraPokret za građansku Suboticu sa po 11, koalicija oko Demokratske stranke u novom sazivu imaće 7 mandata, dok je Ligi socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratskoj stranci pripalo 4 mandata.

Po jedan mandat osvojile su tri manjinske stranke – Savez bačkih Bunjevaca, Ruska stranka i Vojvođanska tolerancija. Nov saziv biće bez SPS i radikla, koji su ostali ispod cenzusa.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

15
pedja Odgovori
SPS ispod cenzusa ma to mora da je neka greška, tako mlado rukovodstvo je imalo komotan cenzus. Ko će sad da otvori supermarket koji radi non stop u Tavankutu?
Vesko Odgovori
Nedostajat ce mi jos uvek aktuelni zamenik gradonacelnika.
Skoro da sam se rasplakao sto vise nece nikog nece biti iz sps-a i srs.
prisni bunjevac Odgovori
ode će bit najinteresantnije vidit kako će se omirisati Mirko Bajić i Pero Šunjka jer su obojica iste fele ... ako se budu počapali na skupštini onda će isplivat mnoge prljave stvari o jedno drugome al ako se složidu onda smo ga nagrebali jer će očas posla isprazniti gradcku kasu !
bivsi ligas Odgovori
A posle zasedanja skupštine Veljko Vojnić se vraća na mesto direktora Studentskog Centra pa stoga pripremite onu Opel Insigniju tamo.
$ Odgovori
Otiso dusko al tu je njegov politicki sin pedja
buzdovan Odgovori
@prisni bunjevac
Brko nije od te fele da prazni kasu...
rt Odgovori
Za Gradsko veće ne kažem , ali opet 67 odbornika ? Ko taj broj racionalno može da brani , kad bi i 37 odbornika verovatno bilo previše .
Vesko Odgovori
Prof. dr Radmilo Teodosijevic je bas u pravo vreme preletio u tabor SPS-a, samo je promasio
nejvecu stolicu u Gradskoj kuci. Neka, barem ce moci odmarati krila do sledecih izbora.
Veteran Odgovori
Vesko,ja verujem da je mnoge "strah",da podignu wc šolju,da ti ne bih izleteo ispod!
pedja Odgovori
Rezultat socijalista je fantastičan i ovom prilikom sve čestitke staroj-novoj šefici odborničke grupe.
@ Vesko Odgovori
Hahaha, Radmilo Todosijevic ce taman za 4 godine napuniti 78 godina. Po tumacenju ovih iz SPS-a, to znaci da ce se jos vise podmladiti. Crnogorac i Skular, po 50 godina, bice u cvetu mladosti. :D
Omladinac Odgovori
Heheheee, a gde je cenzus omldini SPS ? Baš će nam ti omladinci nedostajati poput RadmilaTodosijevića, Blašaka Gabrića, Branka Pokornića i Nikole Ivoševića......
Gogi Odgovori
Naravno da je SPS ispod cenzusa kada su sve gotovani i ne vole da tabanaju. Važno je da su unapred pikirali direktorska mesta,a sada će ih malo morgen dobiti ! Svi ti pozeri odoše u zaborav.
popara Odgovori
Na listi SNS svega je 1/5 izvornih članova a ostali su MORALNE GROMADE koji su se prišljamčili.
Samo nam sutra treba da nam nameste nekoga od tih za gradolnačelnika pa da budemo ponosni građani ovoga grada.
veliki strucnjak Odgovori
A od vecine odbornika SNS preletaci..pravi clanovi ni na spisku....sramota...sve yuti..socijalisti i ostali koji cuvaju svoje stolice...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.