Komentara: 15
Pregleda: 5473

Konstituisanje gradske skupštine za tri nedelje

12.05.2016. u 14:15h
Izvor: TV Subotica
Konstitutivna sednica Skupštine grada održaće se 2. juna sa početkom u 9 časova, potvrdio je za TV Suboticu dosadašnji predsednik Skupštine, Ilija Maravić. Rok za izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća je 24. jun.
Konstituisanje gradske skupštine za tri nedelje

Kako je rečeno Maravić je imao rok 15 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora da zakaže novi saziv Skupštine, a na dnevnom redu će se naći tri tačke - verifikacija mandata, izbor predsednika Skupštine, kao i postavljanje Sekretara skupštine grada.

Konstitutivnom sednicom predsedavaće najstariji odbornik, a to je i ovaj put Nikola Milićević, sa liste Srpske napredne stranke.

Rok za izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća je 60 dana od dana kada je Gradska izborna komisija objavila konačne rezultate izbora (25. april). Skupština grada Subotice broji 67 odborničkih mesta, a najviše je osvojila Srpska napredna stranke - 31 mandat, zatim slede Savez vojvođanskih MađaraPokret za građansku Suboticu sa po 11, koalicija oko Demokratske stranke u novom sazivu imaće 7 mandata, dok je Ligi socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratskoj stranci pripalo 4 mandata.

Po jedan mandat osvojile su tri manjinske stranke – Savez bačkih Bunjevaca, Ruska stranka i Vojvođanska tolerancija. Nov saziv biće bez SPS i radikla, koji su ostali ispod cenzusa.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5473

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

ilija maravić

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.