• Pregleda: 10098

SVM: Mađarska nacionalna zajednica ostala je jedinstvena

Saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara povodom juče završenih lokalnih, pokrajinskih i republičkih izbora prenosimo u celosti.
SVM: Mađarska nacionalna zajednica ostala je jedinstvena

I bez konačnog uvida u krajnje rezultate prevremenih parlamentarnih izbora od 24. aprila 2016. godine, kao i poznavanja konačnih rezultata pokrajinskih i lokalnih izbora, vidljivo je da je mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena, građani su u velikom broju učestvovali na izborima, i nije pokolebljano njihovo poverenje u Savez vojvođanskih Mađara.

Kao predsednik saveza vojvođanskih Mađara želim da se i ovim putem zahvalim na ukazanom poverenju Mađarima u Vojvodini, koji nam obezbeđuju nastavak započetih poslova i daljnji rad na zaštiti političkih interesa Mađara. Nezavisno od konačnih rezultata, koji u nekim slučajevima mogu zavisiti i od 100-200 glasova, članovi mađarske nacionalne zajednice neće ostati sami u narednom četvorogodišnjem periodu, koji donosi brojne izazove u Srbiji i u regionu vezano za proces pristupanja evropskoj uniji. Zbog svega toga je veoma važno da Savez vojvođanskih Mađara, kao jedina mađarska stranka koja se opredeljuje za zaštitu nacionalnih interesa, može ostati učesnik u ovim procesima.

U Srbiji u zadnjih nekoliko godina broj Mađara je smanjen sa oko 12-15 hiljada pripadnika. U svetlu ovih podataka je posebno značajna činjenica da su birači mađarske nacionalnosti, i u pogledu postignutih i predstojećih zadataka vezanih za realizaciju nacionalno opredeljene politike, dali na ovim izborima svoje poverenje jedinoj partiji Mađara. 

Rezultat koji je postigao Savez vojvođanskih Mađara u jednoipomesečnoj kampanji je stvoren požrtvovanim radom članova stranke, aktivista i simpatizera, i želim da izrazim zahvalnost za poštenu i čistu kampanju, za dostojanstven nastup, kao i za pošten način aktiviranja naših birača u ovom periodu.

U periodu koji nam predstoji usredsredićemo se na izgradnji partnerskih odnosa u okvirima našeg proklamovanog izbornog programa, imajući u vidu u svakom momentu zaštitu nacionalnih interesa, sa osnovnim ciljem da u odnosu na postignute  rezultate ostvarimo maksimalne efekte, jer samo na taj način možemo obezbediti da nezavisno od ekonomskih, socijalnih i demografskih pokazatelja, ne dođe do rasparčavanja postignutog, već nasuprot da i u srednjoročnom periodu obezbedimo našoj zajednici siguran oslonac za opstanak na rodnoj grudi.

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

18
maslacak Odgovori
da se niste svadjali sa M.M. pred ove izbore Madjarski narod bi bio tada veoma sretan ,ovako ostaje gorak ukus da ste obe stranke izgubile znacajanu politicku snagu u gradu.
Nokaut Odgovori
Pukli ste kao tikva,zajedno sa biznismenom Bunfordom.
realni Odgovori
To što je SVM uradio prošlih godina je za pohvalu i siguran sam da će i u buduće tako nastaviti. Doduše svakako bolje može biti samo onima koji su blizu njih.
Ali ako su za svoj mađarski narod zašto onda gaze pripadnike Mađarskog Pokreta i izjavjuje da je SVN jedina mađarska stranka?

,,dali na ovim izborima svoje poverenje jedinoj partiji Mađara. "
ffilozoff Odgovori
SVM je dozivela VELIKI PORAZ,jer ste izgubili legitimitet kao Madjari u ovom gradu i postacete UVLAKACI,PRELETACIMA!!!!! VELIKI PORAZ!!! Izgubili ste SUBOTICU...sad ce Vam Laban komandovati,a verujte ne vole Vas....sve komentare pisem argumentovano i zalim Vas...
kaja Odgovori
Gospodine Pastor pukli ste kao balon...ajd sad, sta je tu je...
István Odgovori
Treba da VMS razmisli o tome koliko glasova bi dobili da su madjari Vojvodine slusali i videli razgovor prestavnika N1 madjarske televizije sa Pasztor Istvánom o podeli 11 milijardi forinti " privrednicima " u emisiji " FELDERÍTŐ "
Vesko Odgovori
Probali ste se sickati sa ds a posle sami sa sobom, podigli ste i uzdigli sns, a vi pukli skroz
kao stara bundeva, a tako vam i treba kada nikad niste bili zadovoljni u demokratskoj vlasti.
Safet Odgovori
Pukli ko zvecke i oni se hvale. Narod je prepoznao da je sns najbolji izbor i da nam je svima bolje i to je to. Niko nije lud da glasa za budalastine
andrea Odgovori
bravo za pastora podelio mađarske glasove na još više partija. neka je izgubio , jer za njega je ovo gubitak veliki
srki Odgovori
sta je to maksimalan efekat za SVM kada ste postali nebitni za odluke koje se ticu razvoja grada kada ste izgubili rukovodeca mesta u JP kada se madjari iseljavaju jer nema gde da se zaposle posto su preduzeca prepuna ljudi koji dolaze iz cele srbije ili je maksimalan efekat samo za Pastor femily da dobiju placene funkcije po skupstinama kao i do sada .
Pajo Odgovori
Slusaj Pastore Ti ces da unistis sve sto je ostalo Magyarsko u Srbiji!I sam Znas da nisi uspeo srusiti republicku listu Pokreta sada bi imao dva mesta u republickom i tri u pokrajinskom parlamentu! A Magyari bi imali sanse da se oporave od tvoje pogresne politike!Znam da te neinteresuje koliko Magyara odlazi iz zemlje i koliko napusta clanova stranku <CRNJA> ! Jer Vucic stobom pregovara kao i Orbi a Mi trebamo tebi!Seti se kad si rekao da su demokrate pale sa visine i DA ce SNS jos sa vece visine pasti to je bilo pre dve godine!A sad si ti pao !Bufi sad je red da das ostavku na meto predsednika grdskog odbora i prepusti mesto Broju dva na listi da bi spasio SVM!
pista Odgovori
eeeeee... maksimalan efekat za SVM je to sto je Pastor stariji usao u pokrajinsku, a Pastor mladji u republicku tj. Narodnu skupstinu.... od reppublike preko pokrajine pa dole do lokala potrebni su SNSu samo kao ukrasno perje na lovackom sesiru.... mogu to zahvaliti i Orbanu, pa i Sijartou koji su dosli da pomognu kampanju i SVMa i naprednjaka.... Ni 50 milijardi forinti vam nije pomoglo, moracete to nekako objasniti uBudimpesti....
pista Odgovori
e da... sad ce ona klasika tipa... postigli smo veliki uspeh na pokrajinskim izborima, imacemo cak 12 poslanika u Novom Sadu u odnosu na dosadasnjih 6 ili 7... ali ce zaboravit da kazu da su u medjuvremenu promenili proces izbora za poslanike u pokrajinskoj skupstini...
ewa Odgovori
A Pastor ne pita zbog čega je toliko Mađara napustilo Srbiju? Mnogo je doprinela i njegova politika. Iz njegove porodice niko nije morao otići u inostranstvo trbhom za kruhom. Svi su se vrlo dobro snašli oko njega a za ostale boli ga ćoša, a kobojage brine o svim Mađarima.
earthworker Odgovori
ja se samo bojim da ce laban da vam maze sendvice sa eros pistom.
István Odgovori
Zbog ovakvog " velikog " uspeha kompletno rukovodstvo VMS- a treba da da momentalnu ostavku i zbog oni podeljeni 11 milijardi " privrednicima " Interesantno o tome Suboticke medije ni rec nisu rekli , Gde je Panon TV i ostali ? Trebalo bih naknadno barem da objave interju sa stabom N1 madjarske televizije u emisiji " FELDERÍTŐ " I Pastor-i da kazu koji rec, ili mozda bas slucajno nisu i oni o tome informisani ? a Pastor zaboravio ta neprijatna pitanja ?
mali od palube Odgovori
Ako je Mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena, ko je onda glasao za Maglaia? Otkud onda pokretu 11 odbornika u Subotici, ili 5 u Kanjiži? Nema spasa SVM u ni tu ni tamo bez SNS-a.
pikadilli Odgovori
ovi iz sns nece madjare uzdignuti kao sto su oni njih .Na dosadasnjem primeru gradonacelnika videli smo da je on potpisivao po sluzbenoj duznosti sve budalaste odluke sto su sns i vms sdp i sps donosili u skupstini pa su gradonacelnika svi pljuvali kako nemilice trosi pare a ustvari on samo sprovodi odluke skupstine.Unapred zalim madjare jer ce morati raditi kako im ovi iz sns narede na svim nivoma .Tako da sve buduce i sadasnje poreze velike cene komunalija trosenje para na razne manifestacije i sl.mozemo pripisati vladajucoj stranci.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.