Komentara: 38
Pregleda: 12700

DS će iz ovih izbora izvući pouku

27.04.2016. u 14:42h > 19:39
Izvor: Subotica.com
Koalicija okupljena oko Demokratske stranke "Za pristojnu Suboticu" je i pored svih otežavajućih okolnosti ostvarila solidan rezultat sa 8,33 odsto osvojenih glasova, a sličan procenat glasova je iz Subotice dobio DS i na pokrajinskom i republičkom nivou, istakao je predsednik ove stranke, Slavko Parać.
DS će iz ovih izbora izvući pouku

Кonstatujući nisku izlaznost, Parać je istakao da je to posledica velike izlaznosti na graničnim prelazima ka Evropskoj uniji.

- To je posledica velike izlaznosti na Horgošu, Kelebiji, Batrovcima i Bezdanu u jednom pravcu. Niska izlaznost je posledica i jednog velikog straha u kojem se većina naših građana nalazi i nepoverenja u ono što se na političkoj sceni nudi. Mi želimo da zahvalimo svim građanima i građankama koji su izašli na birališta i dali nam podršku, i mislim da ćemo iz ovih rezultata izvući pouku - kaže Parać.

Na strah kod građana i negativnu kampanju prema hrvatskoj zajednici ukazao je i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov.

- Zadovoljni smo rezultatom koji smo postigli jer smo bili u atmosferi koja nije bila nakllonjena građanima hrvatske nacionalnosti na globalnom planu. Mogli ste pratiti celi niz nesporazuma i napetosti u srpsko-hrvatskim odnosima. Naravno da je to izazvalo dozu straha i nesigurnosti što pokazuju rezultati izlaznosti u delovima grada gde u većem broju žive Hrvati - kaže Žigmanov.

Ovi izbori su prema rečima Saša Vučinića dokazali da u Subotici još uvek postoji 20 odsto glasača koji podršku daju  građanskoj  opciji, pa će u narednom periodu cilj biti čvršća saradnja u borbi za građanske vrednosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 38
Pregleda: 12700

Povezane vesti

Povezane teme

Saša Vučinić

demokratska stranka Subotica

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.