Komentara: 20
Pregleda: 8225

Konstitutivna sednica nove gradske vlasti u četvrtak

31.05.2016. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
Kao što je ranije najavljivano, danas je i potvrđeno, a to je da će se u četvrtak 2. juna u Velikoj većnici Gradske kuće održati Konstitutivna sednica novog skupštinskog saziva na kojoj će se verifikovati mandati odbornika i izabrati predsednik Skupštine.
Konstitutivna sednica nove gradske vlasti u četvrtak

Konstitutivna sednica kojom će do izbora novog predsednika predsedavati najstariji odbornik Nikola Milićević, sa liste Srpske napredne stranke, na Dnevnom redu imaće tri tačke, a one su verifikacija mandata odbornika, izbor predsednika Skupštine grada, kao i postavljenje sekretara gradskog parlamenta.

Skupština grada Subotice broji 67 odborničkih mesta, a najviše je osvojila Srpska napredna stranke - 31 mandat, zatim slede Savez vojvođanskih MađaraPokret za građansku Suboticu sa po 11, koalicija oko Demokratske stranke u novom sazivu imaće 7 mandata, dok je Ligi socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratskoj stranci pripalo 4 mandata. Po jedan mandat osvojile su tri manjinske stranke – Savez bačkih Bunjevaca, Ruska stranka i Vojvođanska tolerancija. Nov saziv biće bez SPS i radikla, koji su ostali ispod cenzusa.

 

Konstitutivna sednica nove gradske vlasti u četvrtak Sednica počinje u 9 časova, a prenos možete da pratite preko našeg sajta.

Gradonačelnik?

Rok za izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća je 60 dana od dana kada je Gradska izborna komisija objavila konačne rezultate izbora (25. april). Nakon konstituisanja skupštinskog saziva stiče se pravni osnov da se odbornici izjasne za novog prvog čoveka grada, a ko će on ili ona biti šira javnost  tek treba da sazna s obzirom da se ova funkcija ne bira neposredno već ga biraju stranke u vlasti. Po nezvaničnim informacijama, novi gradonačelnik Subotice će biti iz Srpske napredne stranke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 8225

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

javna sednica

konstitutivna sednica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.