Komentara: 49
Pregleda: 14997

Kod Zaštitnika građana zbog Toplane

18.02.2016. u 17:00h
Izvor: TV Subotica
Nezadovoljstvo građana sa računima Toplane, pogotovo kada su stigli januarski računi, čini da dostiže svoj vrhunac. Mnogi se žale da na to da su im računi za isti mesec u odnosu na prošlu godinu veći i za po nekoliko hiljada dinara, a cena grejanja nije menjana nekoliko godina. Zaštitniku građana, Zlatku Marosiuku, zbog ovog problema u poslednjih nekoliko dana za pomoć se obratilo 20 građana i dve čitave zgrade.
Kod Zaštitnika građana zbog Toplane

Građani se ovih dana Zaštitniku građana obraćaju gotovo i isključivo samo zbog Toplane i računa koji dostižu neverovatne cifre.  Zovu telefonom, šalju mejlove i dolaze lično, i pokazuju astronomske račune koje im je dostavilo JKP „Subotička Toplana“,  ne znajući kome više da se obrate.

„Već najdrastičniji primeri su na primer za kuću od 100 kvadrata račun za januar 36.000, za kuću od 110 kvadrata 41.000 dinara. Sad je zvala gospođa koja je za 20 kvadrata dobila račun preko 7.000“ navodi Marosiuk.

Zaštitnik građana savetuje sve nezadovoljne građane da prvo podnesu prigovor Toplani, a nakon toga da se obrate njegovoj kancelariji za pomoć, i dodaje da je o ovom problemu obavestio čelnike lokalne samouprave.

„Ukoliko i nakon odgovora  građani budu nezadovoljni, neka se obrate našoj kancelariji, a mi ćemo pokrenuti postupak i tražiti odgovore. Tražićemo da se iskontrolišu ti računi i u tom smislu  Toplana je dužna da postupa po zahtevu Zaštitnika građana. U međuvremenu izvestili smo o ovoj situaciji i gradonačelnika, kao i nadležni sekretarijat, a danas i Kern Šolja Mariju, pomoćnicu gradonačelnika za komunalnu delatnost“ napominje Marosiuk.

Podsećamo da je Toplana prošle godine promenila sistem obračuna potrošnje koji je važio do poslednje sednice Skupštine grada kada je usvojena Odluka kojom je vraćen stari sistem obračuna, koji se sastoji iz fiksnog i varijabilnog dela. Tom prilikom je direktor, Dervo Ahmetović,  izjavio da je grejanje u Subotici među najjeftinijim u Srbiji, kao i da se ove sezone isključilo svega 30 potrošača. Zaštitnik građana je, s druge strane, došao do podatka da se u poslednjih 5 do 6 godina sa sistema Toplane isključilo oko 800 potrošača.

Pištaljka postavljena na naš sajt sa naslovom Januarski računi za grejanje (opšte nezadovoljstvo među građanima) pročitana je preko 12.000 puta do sada i sugrađani su u komentarima (kojih je preko 70) iznosili mišljenje o grejanju i cifre koje su dobili na januarskim računima.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 49
Pregleda: 14997

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

gradska toplana

računi za grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.