Komentara: 31
Pregleda: 6686

Januarski računi za grejanje ispravni

11.05.2016. u 00:00h
Izvor: RTV
Januarski računi za grejanje u Subotici su ispravni, pokazuje analiza veštaka Mašinskog fakulteta u Beogradu tokom koje nisu utvrđene nepravilnosti u načinu obračuna.
Januarski računi za grejanje ispravni

Zaštitnik građana Subotice je uložio primedbe na njihovo veštačenje, ali su one odbačene, uz obrazloženje da je način obračuna definisan Zakonom o energetici. Građani se i dalje ne slažu, a zvanično obrazloženje izneće sami veštaci u petak u Subotici.

Nakon velikog broja pritužbi građana, Zaštitnik građana Subotice Zlatko Marosiuk zatražio je veštačenje januarskih računa za grejanje u Subotici. Angažovani su stručnjaci Mašinskog fakulteta, koji su nakon analiza utvrdili da su ti računi – pravilno obračunati.

"Zaključak stručnog ekspertskog tima je da u osnovi nema povrede prava građana. Na bazi toga da su izvršeni kontrola računa, kontrola distribucije, kontrola skada i svega ostalog što je bilo obuhvaćeno nalogom za veštačenje", rekao je Marosiuk.

Epilog veštačenja je da će građani morati da plate januarske račune u punom iznosu, dok će iz gradskog budžeta biti plaćeno veštačenje koje je koštalo skoro pola miliona dinara.

"Mi smo, normalno, imali primedbe na ovo veštačenje, ali smo dobili odgovor da naše primedbe zadiru u sistem energetske distribucije, uspostavljen Zakonom o energetici i da one u konkretnom slučaju, konkretnim primerima nisu moguće da se prihvate kao takve", dodao je on.

Najviše pritužbi bilo je iz Mesne zajednice "Prozivka" čiji građani se i dalje ne slažu sa ovim nalazima Mašinskog fakulteta.

Zvanično objavljivanje rezultata veštaka Mašinskog fakulteta iz Beograda i njihovo obrazloženje očekuje se u petak na preš konferenciji u Subotici. Do tada, nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća Subotička toplana ne žele da komentarišu njihove rezultate.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 31
Pregleda: 6686
Povezane vesti
Povezane pištaljke
Povezane teme
subotička toplana toplana subotica grejanje cene grejanja gradska toplana računi za grejanje daljinsko grejanje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.