Komentara: 22
Pregleda: 12071

Mesečno zagrevanje sobe - 47.426,36 dinara?!

25.12.2015. u 02:18h
Izvor: Subotičke novine
Vlasniku trosobnog stana u Kireškoj 4, novembarski račun toplotne energije (za samo jednu sobu) iznosi preko 47 hiljada dinara.
Mesečno zagrevanje sobe - 47.426,36 dinara?!

Moja prosečna potrošnja toplotne energije u prošloj godini iznosila je 8.225,91 dinar i ovaj iznos sam spreman da platim, a u protivnom podnesite tužbu radi naplate svojih potraživanja. Sudsku odluku ću, nakon njenog donošenja, u potpunosti ispoštovati.

Ovo je, najkraće rečeno, suština reklamacije za utrošenu toplotnu energiju za prošli mesec koju je JKP „Subotička toplana“ uputio Dragan Inđić, stanar Kireške 4. On je naveo da sa suprugom stanuje u 72 kvadrata i da su dve prostorije bile potpuno isključene iz grejnog sistema što se može lako utvrditi kontrolom ugrađenih alokatora, a zagrejavana je samo soba dnevnog boravka i povremeno kuhinja.

- Poznato mi je od ranije - navodi Inđić - da vi od mene i komšinice Sabo Tenki Irene naplaćujete sveukupne troškove toplotne energije za sve vodove koje koriste preostalih deset stanara, od kojih se petoro nelegalno isključilo bez saglasnosti ostalih stanara. Pored toga od nas naplaćujete i troškove zajedničkih prostorija - podruma i jednosobnog stana u suturenu zgrade, a sveukupnim uvidom u stanje za mesec novembar vidljivo je da smo jedini prošlomesečni korisnici vaših usluga bili ja i stanar Sabo Tenki Irena.

Inđić navodi da je sličnu reklamaciju imao i za mart ove godine kada mu je grejanje obračunato u iznosu od 36.691,34 dinara i kada je finansijskog direktora Toplane upoznao sa problematikom nelegalnih isključenja ostalih korisnika.

- Dobijeni račun je apsolutno nerazumljiv, a u masi podataka unetih u račun o potrošnji toplotne energije za mesec novembar teško bi se snašli i sudski veštaci. Ja sam, ipak, spreman da u potpunosti izmirim troškove „očitanog utroška energije putem ugrađenih alokatora i deo zajedničkih troškova podeljenih na 12 stanara koliko ih ima u zgradi“, ali ne i tuđe troškove- dodaje Inđić.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 12071

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.