• Pregleda: 3958

Toplana zbog visokih temperatura privremeno obustavlja grejanje

Kako je saopšteno danas iz JKP "Subotička toplana" iako je grejna sezona u toku radijatori će privremno biti hladni (neće biti grejanja), a razlog su prognozirane temperature u narednom periodu.
Toplana zbog visokih temperatura privremeno obustavlja grejanje

Obzirom na prognozirane temperature u narednom periodu koje znatno odstupaju na više od proseka za ovo doba godine, a uvažavajući odredbe gradske odluke o daljinskom grejanju i postavljenoj graničnoj temperaturi pri kojoj se vrši usluga grejanja, JKP „Subotička toplana“ obaveštava svoje potrošače da će u narednom periodu privremeno i u potpunosti obustaviti proizvodnju i isporuku toplotne energije.

Kako se dalje navodi u saopštenju, postrojenja Subotičke toplane nisu u mogućnosti da pri ovim uslovima spoljašnje temperature rade čak ni u režimu tehničkog minimuma, te stoga u narednim danima neće biti isporuke toplotne energije ni u jutarnjim časovima kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana.

O eventualnom nastavku proizvodnje i isporuke toplotne energije u skladu sa vremenskim prilikama do zvaničnog završetka grejne sezone, Subotička toplana će blagovremeno izdati saopštenje.

Grejna sezona je počela 12. oktobra kada je nakon toplih proba uspostavljen operativni rad sistema. Tokom decembra, januara i februara postojale su određene pritužbe na visoke račune, a JKP "Subotička toplana" je zatražila veštačenje Mašinskog fakulteta iz Beograda. Pored visokih računa građani su se pojedinačno žalili na samu toplotu radijatora u njihovim zgradama, ali svaki slučaj je morao je posebno da se analizira iz ugla energetske efikasnosti objekta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
SPS Odgovori
Ali Dervo, zato nemoj da zaboraviš poslati račune i za ovaj period.
bona fide Odgovori
Kako ste sad "fini".
dudova šuma Odgovori
Gospodo iz "Toplane",hvala vam što vodite računa o našim parama,ali nemojte zaboraviti korigovati
i naše račune.
daca Odgovori
Ne zaboravite kod obračuna za mart da ceo mesec već radite na tehničkom minimumu , samo su pred zoru tek mlaki radijatori i celi dan potpun sasvim hladni. Zato tako i naplatite, a pozdravljam odluku da se ravnate prema spoljnoj temperaturi i to istinito a ne na +10 vi grejete kao da je -25.Uostalom, trebalo bi kao cela Srbija da noću obustavite grejanje i preko zime. Ugledajte se malo na njih a ne gledati samo kako doći do velikih para. Svako može da se ogrne u stanu a ne da se ide u letnjoj odeći i kukaju na račune.
Niko Odgovori
@daca
Nemoj da pricas da bi trebalo da se ukine grejanje nocu, samo zato sto se to tako radi u nekim gradovima Srbije. To je najveca glupost, treba da se greje i nocu. Puno gluposti smo mi uvezli iz Srbije. Nemoj posle da bude jako mi je hladno nocu ,smrzavam se a racuni ipak visoki. Zato placam da bi mi bilo toplo a ne da se umotavam u ogrtac i cebad. U normalnim drzavama se greje i danju i nocu, tako da ne s**i.
TA petyko Odgovori
doce sve na svoje i kraj tom deranju
lakumity Odgovori
Pa oni svakako ne greju već odavno. Doduše imali smo jedan kratak period grajanja, ostalo je bilo dogrevanje.
kojot Odgovori
Racuni za April mesec oko 15-20hiljada za stan od 85kvadrata. Ipak su prosecne temperature ispod 20 stepeni.
safet Odgovori
ugasiti grejanje nocu. bahatite se i nocu pustate do daske pa se posle cudite sto vam stizu toliki racuni.
a inace ne verujem toplani uopste kamo srece da se gradajani opamete
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.