Komentara: 21
Pregleda: 11432

Kamioni prolaze centrom i pored zabrane

12.05.2013. u 17:07h
Izvor: SuMedija
Pokušaj izmeštenja teretnog saobraćaja iz centra grada postavljanjem saobraćajnih znakova koji zabranjuju kretanje vozila težih od 7,5 tona, nije dao očekivane rezultate.
Kamioni prolaze centrom i pored zabrane

Od 1. decembra zvanično je na snazi zabrana saobraćanja kamiona kategorije preko 7,5 tona kroz širi centar grada.

Znakovi koji upozoravaju na ovo pravilo postavljeni su kod hotela Patrija, zatim kod raskrsnice Zagrebačke i Maksima Gorkog, Beogradskog puta i Bajnatske, kao i na raskrsnici Bajnatske ulice i Senćanskog puta.

U Savetu za bezbednost saobraćaja kažu da zabranu i preusmeravanje alternativnim pravcima poštuju stranci, ali ne i domaći vozači.

U dilemi da li da se od MUP-a i Saobraćajne policije zahteva strožija kontrola i kažnjavanje prekršilaca, Savet će pokušati da apelima i organizovanim poučavanjem vozača teretnjaka utiče da koriste obilazne puteve.

Kamioni prolaze centrom i pored zabrane

Konačno rešenje izmeštanja teretnog saobraćaja iz Grada bila bi izgradnja ipsilon kraka, gde bi bio napravljen prilaz do Javnog skladišta i industrijske zone Mali Bajmok.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 11432

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

teretni saobraćaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.