Komentara: 32
Pregleda: 15044

Postavljaju se znakovi zabrane za "teške" kamione

26.11.2012. u 15:58h
Počelo je postavljanje saobraćajnih znakova na četiri raskrsnice u gradu, koje ima za cilj da rastereti teretni saobraćaj na delu puta od Hotela Patrije do Zagrebačke ulice. Od 1. decembra biće zabranjeno saobraćanje kamiona kategorije preko 7,5 tona kroz širi centar grada.
Postavljaju se znakovi zabrane za "teške" kamione

Novi znakovi postavljaju se kod hotela Patrija, zatim kod raskrsnice Zagrebačke i Maksima Gorkog, Beogradskog puta i Bajnatske, kao i na raskrsnici Bajnatske ulice i Senćanskog puta. U Direkciji za izgradnju garada kažu da je ovo samo prelazno rešenje dok se kompletan teretni saobraćaj ne izmesti iz centra grada.

Da podsetimo, Nebojša Janjić, pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija, urbanizma i komunalnog uređenja, najavio je da će od prvog decembra saobraćaj za kamione teške preko 7,5 tona biti zabranjen na teritoriji centra grada, te da će oni saobraćajnim znacima biti usmeravani na alternativne pravce.

- Još 2007. godine Direkcija za izgradnju je od Saobraćajnog fakulteta iz Beograda naručila Studiju poboljšanja saobraćaja u gradu, a prioritet je stavljen na bezbednost pešaka i biciklista. Upravo jedna od mera iz te studije je izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada i gradonačelnik je Direkciji za izgradnju već uputio nalog da se postavi adekvatna saobraćajna signalizacija, pa će teškim kamionima biti zabranjen saobraćaj od Zagrebačke ulice do Senćanskog puta, odnosno do raskrsnice kod hotela "Patria" - kaže Janjić.

Postavljaju se znakovi zabrane za "teške" kamione

To praktično znači da će kamioni koji dolaze Kelebijskim putem i idu prema javnim skladištima više neće moći da skrenu levo na izlazu iz Zagrebačke ulice, već će morati da idu desno, pa Beogradskim putem do Bajnatske ulice i tek tu skreću levo i idu prema skladištima.

- Druga faza se odnosi na izradu Plana detaljne regulacije za izgradnju saobraćajnice od prečistača otpadnih voda do javnih skladišta, dužine oko 1.500 metara. Taj plan bi trebao biti usvojen 2013. godine i onda bismo mogli da uđemo u projektovanje i eksproprijaciju. Taj put bi, u tom slučaju, trebao biti izgrađen 2014. godine i onda bi kompletan širi centar grada bio pošteđen teretnog saobraćaja. Što se tiče same Zagrebačke ulice i Kelebijskog puta to je pitanje izgradnje Y kraka i Vlade Srbije, jer su sve pripremne radnje urađene i više nema administrativnih prepreka za njegovu gradnju - zaključio je Nebojša Janjić.

Postavljaju se znakovi zabrane za "teške" kamione

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 15044

Povezane vesti

Povezane teme

zaobilaznica oko subotice

nebojša janjić

teretni saobraćaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.