Komentara: 15
Pregleda: 6549

Kamioni i dalje prolaze kroz centar

18.03.2013. u 22:01h
Izvor: RTV Yueco
Iako su od 1. decembra 2012. godine na raskrsnicu kod Hotela patrije i raskrsnicu kod Zagrebačke ulice postavljeni saobraćajni znakovi, koju su imali za cilj usmeravanje teškog saobraćaja u drugom pravcu, pojedini vozači tu obavezu ne poštuju.
Kamioni i dalje prolaze kroz centar

Većina vozača kamiona preko 7.5 tona, kojima je zabranjeno kretanje na potezu pomenute dve raskrsnice, vozi po automatizmu i ne poštuje saobraćajne znakove. Postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije krajem prošle godine imalo je za cilj da se teretni saobraćaj bar donekle izmesti iz centra grada, ali izgleda da je sve ostalo samo na pokušaju.

Četiri meseca nakon što su postavljeni saobraćajni znakovi na delu puta između Hotela Patrija i Zagrebačke ulice, kojim se zabranjuje prolaz teških kamiona na toj deonici, malo je onih vozača koji te znakove poštuju. Buka koju stvaraju kamioni najviše smeta stanovnicima naselja Tokijo. Ivana Beatović jedna je od stanovnica ovog naselja. U Savetu za bezbednost saobraćaja kažu da je ovaj pokušaj izmeštanja saobraćaja bio bezuspešan.

S obzirom na to da je nepoštovanje saobraćajnih znakova kažnjivo, saobraćajna policija nekoliko puta je sankcionisala vozače teških kamiona koji su se i pored zabrane kretali ovom putanjom. U policiji takođe navode da će u narednom periodu mnogo češće kontrolisati saobraćaj na ovoj deonici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 15
Pregleda: 6549

Povezana vest

Povezane teme

bezbednost u saobraćaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.