Komentara: 11
Pregleda: 12725

Bez kamiona od Patrije do Zagrebačke

29.11.2012. u 00:20h
Izvor: RTV Yueco
Od 1. decembra teretni kamioni više neće saobraćati na deonici puta od Hotela Patrije do Zagrebačke ulice.
Bez kamiona od Patrije do Zagrebačke

To je prva, od tri faze, koja je grad koštala 150 hiljada dinara i koja je podrazumevala postavljenje saobraćajnih znakova. Sve tri faze radova su predviđene studijom koju je radio Saobraćajni fakultet u Beogradu. Deo ulice Maksima Gorkog gde se nalaze dve srednje i jedna osnovna škola prvom fazom studije će u mnogome biti rasterećeniji uz pomoć samobrajaćnih znakova koji kamionima zabranjuju skretanje u levo iz Zagrebačke ulice, kao i obavezno skretanje levo iz pravca Segedinskog puta kod Hotela patrije.

To znači da će se u buduće kamioni preusmeravati, od pravca Segedinskog puta ka Senćanskom putu, odnosno iz Zagrebačke ulice ka Beogradskom putu. Kamioni čija visina ne prelazi 3,3 metra mogu se kretati i Lošinjskom ulicom pored Pionira, do Javnog skladišta, dok će se viši kamioni kretati ka Hotelu Patrija, gde će biti preusmerni u desno na Segedinski put.

Bez kamiona od Patrije do Zagrebačke

Postavljeno je 7 saobraćajnih znakova obaveznog smera, zatim 7 dopunskih tabli koje se odnose na kamione preko 7.5 tona, tri putokaza za Kelebiju i četiri putokaza za Javna skladišta. Sledeća faza radova, za šta je skupština Grada donela odluku o izradi plana detaljne regulacije, jeste izgradnja saobraćajnice koja treba da poveže Javna skladišta i Prečistač.

Bez kamiona od Patrije do Zagrebačke

Konačno rešenje izmeštanja teretnog saobraćaja iz Grada bila bi izgradnja ipsilon kraka, gde bi bio napravljen prilaz do Javnog skladišta i industrijske zone Mali Bajmok. Ipak, po rečima Janjića, konačna faza ne zavisi od Grada, nego isključivo od Republike, koja za ovu saobraćajnicu treba da izdvoji finansije.

Izvor: RTV Yueco
Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada Teretnjaci ubuduće zaobilaze centar grada
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 12725

Povezane vesti

Povezane teme

teretni saobraćaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.