• Pregleda: 10721

Bez kamiona od Patrije do Zagrebačke

Od 1. decembra teretni kamioni više neće saobraćati na deonici puta od Hotela Patrije do Zagrebačke ulice.
Bez kamiona od Patrije do Zagrebačke

To je prva, od tri faze, koja je grad koštala 150 hiljada dinara i koja je podrazumevala postavljenje saobraćajnih znakova. Sve tri faze radova su predviđene studijom koju je radio Saobraćajni fakultet u Beogradu. Deo ulice Maksima Gorkog gde se nalaze dve srednje i jedna osnovna škola prvom fazom studije će u mnogome biti rasterećeniji uz pomoć samobrajaćnih znakova koji kamionima zabranjuju skretanje u levo iz Zagrebačke ulice, kao i obavezno skretanje levo iz pravca Segedinskog puta kod Hotela patrije.

To znači da će se u buduće kamioni preusmeravati, od pravca Segedinskog puta ka Senćanskom putu, odnosno iz Zagrebačke ulice ka Beogradskom putu. Kamioni čija visina ne prelazi 3,3 metra mogu se kretati i Lošinjskom ulicom pored Pionira, do Javnog skladišta, dok će se viši kamioni kretati ka Hotelu Patrija, gde će biti preusmerni u desno na Segedinski put.

Postavljeno je 7 saobraćajnih znakova obaveznog smera, zatim 7 dopunskih tabli koje se odnose na kamione preko 7.5 tona, tri putokaza za Kelebiju i četiri putokaza za Javna skladišta. Sledeća faza radova, za šta je skupština Grada donela odluku o izradi plana detaljne regulacije, jeste izgradnja saobraćajnice koja treba da poveže Javna skladišta i Prečistač.

Konačno rešenje izmeštanja teretnog saobraćaja iz Grada bila bi izgradnja ipsilon kraka, gde bi bio napravljen prilaz do Javnog skladišta i industrijske zone Mali Bajmok. Ipak, po rečima Janjića, konačna faza ne zavisi od Grada, nego isključivo od Republike, koja za ovu saobraćajnicu treba da izdvoji finansije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

11
auuuu Odgovori
a kad skrenu od Patrije prema sencanskom putu ,po sve rupama na delu puta naspram nove opstine gde vec godinama niko nista ne preduzima,a put je ostecen jos od kad je toplana kopala i sekla put i sad kad se predje po sastavu puta meni se zatrese trpezarijski sto.I to samo od automobila i prikolica ,sta ce sad tek da bude.................obavezno cu da zovem ekipu za merenje nivoa buke pa da vidimo bas!Cini mi se da je ovo ipak samo prebacivanje problema sa jednog mesta na drugo,bez nekih vecih efekata po poboljsanje saobracaja u centru grada.
Inace odlicna ideja,ali cini mi se losa realizacija.
Ja i niko sem mene :) Odgovori
Pa to je fantasticna vest(cinizam je u pitanju)posto ce sada prozivku maximalno da opterete kao i semafor na Segedinskom putu kad se stvori masa kamiona koji skrecu levo na Sencanski put,zatim semafor u Bajnatskoj ulici koji i ovako "trpi" dovoljnu kolicinu guzve a tek onaj kod vatrogasaca za skretanje u Zagrebacku....ccccc...e moji BEOGRADJANI ********i Vas i Vase studije!!!!!!!!
Suboticanka Odgovori
Bravo!
Dado Odgovori
Ovo je dobro resenje. Ipak je to sam centar grada gde je mnogo pesaka, a tu su i tri skole (Gradjevinska, Hemijska i O.S. I.G. Kovacic). Ipak je bezbednost gradjana, a pogotovo dece na prvom mestu.
Cannibal Odgovori
То је до ових који су тражили да се саобраћај измести из тзв. центра због погибије оне двојице сниматеља. Сад нека вам објасне због чега је ово паметније решење.
Mirka Odgovori
Da li će u tom slučaju biti rekonstruisana saobraćajnica - trenutno u raspadu, od Rodića do javnih skladišta, pružni prelaz kod javnih skladišta i biciklistička staza na ovoj trasi - nekada je postojala kod Severa. Nadam se da kaldrmisani deo puta sa starom prugom na toj deonici nije zaštićen kao "spomenik iz turskog perioda" .
bukin Odgovori
@Ja i niko sem mene: Moja malenkost te ovlascuje da das resenje jer u tebi osecam neiskazani "potencijal".
spaki Odgovori
7 saobraćajnih znakova + 7 dopunskih tabli = 150 000 din?
lakumity103 Odgovori
Jednom sam već komentarisao ova "divna" saobraćajna rešenja u gradu pa sam cenzurisan. Sad predlažem ovog "genijalca" za orden zasluga za narod grada Subotice.
pio Odgovori
Gospodine Dado,sta je sa onim kamionima sto nemogu da prodju ispod nadvoznjaka kod pionira?Ici ce pravo prema patriji,a koliko znam i tamo postoji jedna srednja skola?
Konstantin Odgovori
O boze! Super ideja katastrofalno realizovana! Ovako nesto bi trebalo da lici zaobilaznica: http://en.wikipedia.org/wiki/Brussels_Ring
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.