• Pregleda: 5738

Kamioni i dalje prolaze kroz centar

Saobraćajnica od Hotela Patrija do Zagrebačke ulice nije rasterećena od teškog saobraćaja, iako je od 1. decembra za vozila teža od 7.5 tone, na tom delu zabranjen saobraćaj.
Kamioni i dalje prolaze kroz centar

Obavezan smer za kamione poštuju samo inostrani vozači, dok domaći prevoznici voze po navici, ne gledajući saobraćajne znakove, ističu u Savetu za bezbednost saobraćaja grada Subotica.

Iako je 1. decembar prošao, a odluka o zabrani kretanja kamiona na delu puta od Hotela Patrija do Zagrebačke ulice stupila na snagu, vozači kamiona, pre svega srpskih registracionih tablica, i dalje voze ovom rutom. Dragan Kukić, koji živi blizu ove prometne saobraćajnice, samo je jedan od onih koji je primetio da se saobraćaj ništa nije rasteretio na ovom delu.

U Savetu za bezbednost saobraćaja grada Subotica ističu da jedino kamioni stranih registracionih tablica poštuju ovu odluku, jer je njihova kultura saobraćaja na mnogo većem nivou. Za razliku od njih domaći transporteri voze po automatizmu, ne obraćajući pažnju na vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Izgleda da postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije pored saobraćajnica nije dovoljno kako bi se uredio saobraćaj u gradu, iako je takva signalizacija osnova za uredno regulisanje saobraćaja. Sledeći korak ka napretku trebalo bi da bude kontrola saobraćajne policije na ovom delu, a ako ni to ne urodi plodom, moraćemo da sačekamo izradu druge, odnosno treće faze studije o izmeštanju teškog teretnog saobraćaja iz centra grada.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

20
bukin Odgovori
Imao sam neistomišljenike kada sam tvrdio da su saob. znaci dobri i da nam netrebaju oglasne tablurine.
Znači, stranci vide znakove i voze po njima ali se naše kabadahije ne pridržavaju.
Sad je na potezu policija pa ko izdrži.
urban Odgovori
Ne primetismo horizontalnu signalizaciju koja bi doprinela resavanju ovog problema,verovatno je lapsus novinara.Vertikalna signalizacija tj saobracajni znaci su nedovoljni.Ulicom B.Radic redovno prolaze sleperi Azotare sve do semafora -pa kud koji mili moji-zabrana bi bila i levo i desno-no niko ne kontrolise, pa bole mene briga sto unistavam poplocanje i sto se ljudima tresu kuce !Toliko o postovanju gradskih odluka!
mad max Odgovori
hehehe sta ste mislili gde ce da idu.inace sto vas zanima svakako dolazi 21 :-)))
lakumity103 Odgovori
A ja mislio da se samo meni priviđaju šleperi kod žute kuće i to naravno sve od 1. decembra. Izgleda da su ti čuveni znakovi postavljeni samo za šofere iz inostranstva. A možda to treba shvatiti po načelu kakva odluka, takva i primena.
BMSU Odgovori
Ovo je SRBIJA,ovde svako svashta moze .!
Mali Odgovori
najgori deo deonice u Zagrebackoj je premoscen to je bitno
kojot Odgovori
Novcane kazne nisu nikakve kazne,u ovoj napacenoj Srbiji svaka fukara se nafatirala love i novcana kazna joj ne predstavlja nista.Kaznjavat zatvorskim kaznama i to zestokim minimalna kazna 3 meseca pa navise.To bi imalo efekta verujte mi na rec.
Đuro Odgovori
Postavite kamere,pa lepo kaznu pošaljete na adresu firme,ionako svaki kamion mora da ima ispisano ime firme na vidljivom mestu .A ako vam je i to malo treba da se postavi visinski graničnik kod "Zvezde".
sulak Odgovori
Pa sto neidu zaobilaznicom oko subotice dulic je napravio ipsilon krak ali za sebe .
razmisljam Odgovori
Razmisljam i pitam se, mislim da se izmestanjem teretnog saobracaj nista nije uradilo, ovo je mala deonica ba bi se ista postiglo a Beogradski put ima 2 trake u jednom smeru i dve trake u drugom smeru, kamioni kad idu po novoj trasi prolaze pored skole, autobuske, prozivke. Bajnatska ulica ima samo jednu traju i koliko se postiglo izmestanjem saobracaja pitam se sad ja, uradili smo nesto da bi se uradilo....
kole Odgovori
izvadite im selepe...
marika Odgovori
Sta to treba da cudi ,kada bezbednost saobracaja u gradu obezbedjuje Antelj-tuga,cemer,jad...
Mali Odgovori
Sto vise kilometara prave teski kamimi po gradu svako duze vreme provedeno po ulicama naseg grada veca emisija stetnih gasova i mogucnosti saobracajne nezgode,i sada kuda su preusmereni ima isti broj semafora,raskrsnica,skola ,samo sto je trasa duza
ma da Odgovori
Mozda da se posalje jedna interventna anti-teroristicka jedinica komunalne policije da to resi... samo bi bilo dobro da im se kupe Hameri, jer u ovim Skodama izgledaju kao nocni cuvari u ZOO vrtu, a i treba se gurkati sa kamionima :)))
Home Odgovori
Nisam siguran da ce kazne pomoci....strancu nije nista da zaobidje put od cca 10km okolo,ali srbinu,prevozniku itekako je dobrodosla usteda i od kilometar sobzirom na cenu goriva i malom cenom transporta.Sobzirom da ''crvena'' resava svaki prekrsaj kod nase policji ne vidim u skorijoj buducnosti resavanje ovog problema!
styx Odgovori
stara prica,naslovi za novine,i naravno sve po starom......a o Y kraku se vise i ne govori.
Pera Odgovori
Gde su komunalci sada?Već slave NG.
skuu Odgovori
Gde je saobr. policija? neka naprave akciju par dana, posle nece prolaziti kroz centar.
truch Odgovori
pa vlast je obecala koja je na celu u subotici izgradice ipsilon krak ,i 1,5 km od otpadni voda put za terminal u gradu i ucutali se i sad su samo stvorili ,jos veci haos u saobracaju nevidim nista tu dobro da su uradili za bezbednost saobracaja i zagadjenje, je isto ostalo, mislim da bi bolje bilo da porade za kamione koji dolaze sa kelebije ,put od srpskog sora do 51 divizije i zaobilaznicom novom koja izlazi u teslino naselje partizanski baza,i na terminal ,bilo bi tek grad opterecen od kamiona i grad bezbedan ,a vozaci da voze 50 km kroz naselje. mislim da samo u toku dana treba dozvoliti teretnim kamionima da se krecu tim putem dok terminal radi ,jer na kelebiji kad dodju na carini oni svakako na terminal placaju terminal ,zadrzali se pet minuta ili ceo dan tako je to ,dok na horgos se neplaca ,to je finansirala evropska unija ...
ctiy woman Odgovori
Katastrofa!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.