Komentara: 20
Pregleda: 6713

Kamioni i dalje prolaze kroz centar

17.12.2012. u 18:57h
Izvor: RTV Yueco
Saobraćajnica od Hotela Patrija do Zagrebačke ulice nije rasterećena od teškog saobraćaja, iako je od 1. decembra za vozila teža od 7.5 tone, na tom delu zabranjen saobraćaj.
Kamioni i dalje prolaze kroz centar

Obavezan smer za kamione poštuju samo inostrani vozači, dok domaći prevoznici voze po navici, ne gledajući saobraćajne znakove, ističu u Savetu za bezbednost saobraćaja grada Subotica.

Iako je 1. decembar prošao, a odluka o zabrani kretanja kamiona na delu puta od Hotela Patrija do Zagrebačke ulice stupila na snagu, vozači kamiona, pre svega srpskih registracionih tablica, i dalje voze ovom rutom. Dragan Kukić, koji živi blizu ove prometne saobraćajnice, samo je jedan od onih koji je primetio da se saobraćaj ništa nije rasteretio na ovom delu.

U Savetu za bezbednost saobraćaja grada Subotica ističu da jedino kamioni stranih registracionih tablica poštuju ovu odluku, jer je njihova kultura saobraćaja na mnogo većem nivou. Za razliku od njih domaći transporteri voze po automatizmu, ne obraćajući pažnju na vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Kamioni i dalje prolaze kroz centar

Izgleda da postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije pored saobraćajnica nije dovoljno kako bi se uredio saobraćaj u gradu, iako je takva signalizacija osnova za uredno regulisanje saobraćaja. Sledeći korak ka napretku trebalo bi da bude kontrola saobraćajne policije na ovom delu, a ako ni to ne urodi plodom, moraćemo da sačekamo izradu druge, odnosno treće faze studije o izmeštanju teškog teretnog saobraćaja iz centra grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 6713

Povezane vesti

Povezane teme

teretni saobraćaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.