Komentara: 9
Pregleda: 3955

Dulić: Danas sastanak koalicije za poništavanje odluke o državnom zemljištu

27.05.2013. u 14:02h
Saopštenje gradonačelnika Subotice odluke o stavljanju van snage Odluke o davanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini crkvama i verskim zajednicama prenosimo u celosti.
Dulić: Danas sastanak koalicije za poništavanje odluke o državnom zemljištu

Ukoliko situcija nerešenog stanja u raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u državnoj svojini ne bude rešena u što skorijem vremenskom roku, Programom koji treba da usvoji Skupština grada Subotice uz saglasnost nadležnog Ministarstva neće biti omogućena licitacija kao i jednako pravo svim poljoprivrednicima na zakup površina.

Iz ovih razloga Skupština grada je prisiljena da donose Odluku o stavljanju van snage Odluke o davanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini crkvama i verskim zajednicama, kojom bi proces davanja poljoprivrednog zemljišta mogao da se sprovde u skladu sa Zakonom i saglasnošću Ministarstva, osim ako Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na naše traženje odobri dalju primenu postojeće odluke.

Ministarstvu je upućen zahtev da se izjasni o mogućnosti dalje primene Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama.

Zbog toga sam za danas zakazao sastanak predstavnika koalicione većine, od koje ću tražiti odlaganje donošenja Odluke o oglašavanju ništavom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama, do očekivanog odgovora nadležnog Ministarstva.

Modest Dulić, gradonačelnik Subotice

Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3955

Povezane vesti

Povezane teme

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.