Komentara: 14
Pregleda: 3548

Zemljište ustupljeno crkvama ide na licitaciju

10.02.2015. u 00:38h
Izvor: RTV
Crkve će ostati bez oko 720 hektara državnog zemljišta u Subotici koje im je ranije ustupljeno do okončanja procesa restitucije, najavio je član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac.
Zemljište ustupljeno crkvama ide na licitaciju

On je rekao novinarima da je Apelacioni sud obavezao Skupštinu grada da stavi van snage Odluku po kojoj je to zemljište ustupljeno i to će se po njegovim rečima i desiti već na narednoj sednici Skupštine.

"Sad više nemamo izbora. Na sledećoj skupštini će se naći na dnevnom redu ta čuvena odluka iz 2007. godine, odnosno njeno stavljanje van snage i da te površine ponovo pređu u vlasništvo države, odnosno da se izdaju na licitacijama" – rekao je Ostrogonac.

On očekuje da će se to zemljište naći na licitacijama od jeseni, pošto su te površine već zasejane.

"Mi ćemo morati sada da izađemo sa inspektorkom da to konstatuje, nakon toga ćemo onim ljudima koji su zasejali ponudi vansudsko poravnanje i ako to budu platili oni će morati da obrade tu zemlju", dodao je Ostrogonac.

Tih 720 hektara zemljišta oko dve godine je predmet spora na relaciji lokalna samouprava – crkve - poljoprivrednici – Ministarstvo poljoprivrede.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 3548

Povezane vesti

Povezane teme

šimon ostrogonac

crkveno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.