Komentara: 22
Pregleda: 4461

SNS: Odgovor DS-u na saopštenje od 28. maja

29.05.2013. u 16:49h
Odgovor GrO SNS na saopštenje GrO DS od 28. maja prenosimo u celosti.
SNS: Odgovor DS-u na saopštenje od 28.  maja

Povodom saopštenja GRO DS od 28.05.2013. godine, koje obiluje kontradiktornostima, neistinama i proizvoljnim tumačenjima, GO SNS Subotica, u cilju pravilnog i pravovremenog informisanja javnosti, saopštava sledeće:

U saopštenju GRO DS od 28.05.2013. godine, prenebregava se činjenica o postojanju pravosnažne sudske odluke, kojom se zabranjuje Gradu Subotici i Ministarstvu poljoprivrede, izdavanje u zakup zemljišta, koje je dodeljeno crkvama i drugim verskim zajednicama na korišćenje po odluci Skupštine Grada od 17.07.2007. godine, te je svako delovanje, koje je suprotno pravosnažnoj sudskoj odluci, zapanjujuće.

Prema navedenom, postavlja se pitanje koji bi bili razlozi za donošenje odluke Skupštine grada, kojom se poništava ranija odluka, i kojom se crkvama i verskim zajednicama oduzima poljoprivredno zemljište, kada ono svakako ne može biti predmetom javne licitacije, izdavanja u zakup.

Istine radi, ističemo da Ministarstvo poljoprivrede nikada nije naložilo Gradu Subotici da napred pomenutu odluku Skupštine Grada od 17.07.2007. godine, preispita, odnosno da je poništi, a posebno nije naložilo da se crkvama i verskim zajednicama oduzima zemljište, koje im je dodeljeno na korišćenje.

Neshvatljivo je prvo postupanje pa sada ponašanje DS-a, naime ako je doneta odluka Skupštine Grada od 17.07.2007. godine nezakonita, bilo bi odgovorno da insistirate na utvrđivanju odgovornosti i da građaniima Subotice kažete da je budžet oštećen godišnje za više od 200.000 evra na ime zakupnine.

Gradski odbor SNS nije u sukobu ni sa Vladom Srbije, ni sa Ministarstvom poljoprivrede, već je GRO DS u očitom sukobu sa zdravim razumom, i elementarnom logikom, s toga im poručujemo da interese svoga biračkog tela iz redova „poljoprivrednika“ namiruju na neki drugi zakonit način, a ne otimanjem crkvene imovine, koja je predmetom restitucije.

Na kraju posebno dodajemo da pojam grada i upravljanja gradom, između ostalog podrazumevaju zadovoljavanje najšireg kruga potreba, svih delova društva, koje čine jednu gradsku zajednicu, a ne samo interese pojedinih „poljoprivrednika“, koji očito nisu shvatili osnovne životne principe, koji se tiču života u jednoj uređenoj gradskoj zajednici.

GRADSKI ODBOR SNS

Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 4461

Povezane vesti

Povezane teme

DS Subotica

sns

srpska napredna stranka

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.