Komentara: 22
Pregleda: 3930

Ministarstvo: Poništiti odluku o dodeli zemljišta crkvama

31.05.2013. u 16:12h
Izvor: RTV Yueco
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede traži od lokalne samouprave da poništi odluku kojom je pre šest godina crkvama i verskim zajednicama na teritoriji Subotice dodeljeno 700 hektara zemljišta na korišćenje.
Ministarstvo: Poništiti odluku o dodeli zemljišta crkvama

Nakon što je javno pravobranilaštvo u martu ove godine obavestilo Skupštinu grada da je ta odluka iz 2007. godine nezakonita i preporučilo da se ona poništi tamo gde je i doneta – preko veća, na Skupštini, Gradsko veće je uputilo dopis Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u kojem zahtevaju od ministarstva, koje po zakonu upravlja i raspolaže poljoprivrednim zemljištem, mišljenje po pitanju sporne odluke iz 2007. godine.

Iz Uprave za poljoprivredno zemljište Yu Eco-u je odgovoreno da će Ministarstvo tražiti poništavanje sporne odluke.

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u pogledu odluke iz 2007. godine koju je donela Skupština opštine Subotica o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama, traži od lokalne samouprave da postupi u skladu sa preporukom Javnog pravobranilaštva iz marta 2013. godine i poništi spornu odluku” – navodi se u odgovoru.

Ministarstvo: Poništiti odluku o dodeli zemljišta crkvama

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, komentarišući ovaj odgovor Ministarstva poljoprivrede, rekao je da će se poništavanje sporne odluke iz 2007. godine naći na narednoj sednici Gradskog veća i da će nakon toga biti upućena Skupštini grada na donošenje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 3930

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.