Komentara: 36
Pregleda: 10425

DRI podnela prijave protiv JKP "Čistoća i zelenilo" i direktora Vladimira Dragina

18.01.2014. u 12:34h
Izvor: Subotica.com
Državna revizorska institucija (DRI) u petak je podnela sudovima 166 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 17 prijava za privredni prestup, kao i 35 krivičnih prijava protiv više od 200 odgovornih lica na teritoriji Srbije. Među prijavama za prekršajne i privredne prestupe nalazi se već analizirano JKP "Čistoća i zelenilo" kao i tadašnje (2012) odgovorno lice Vladimira Dragina.
DRI podnela prijave protiv JKP "Čistoća i zelenilo" i direktora Vladimira Dragina

Državna revizorska institucija podnela je juče zahteve za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Uredbe o budžetskom računovodstvu, dok je prijave za privredne prestupe podnela usled nepoštovanja odredbi Zakona o računovodstvu i reviziji.

Sektor za reviziju javnih preduzeća, privrednih društava i drugih pravnih lica koje je osnovao ili ima učešće u kapitalu ili u upravljanju korisnika javnih sredstava podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Vladimira Dragina, direktora i  odgovornog lice u periodu poslovanja JKP "Čistoća i zelenilo" u kalendarskoj 2012. godini.

Pored pokretanja prekršajnog postupka za ovo preduzeće i odgovorno lice podnete su i prijave za privredne prestupe, takođe za poslovanje u periodu od 1. januara do 31. decembra 2012. godine.

Da podsetimo, nedelju dana ranije krivičnu prijavu protiv NN lica podneo je i aktuelni gradonačelnik Jene Maglai, a više o tome možete pročitati u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 10425

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

jkp čistoća i zelenilo

vladimir dragin

državna revizorska institucija

krivična prijava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.