Komentara: 37
Pregleda: 10387

Policija podnela krivičnu prijavu protiv Vladimira Dragina

24.12.2014. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Subotička policija je podnela krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Subotici, u redovnom postupku, protiv odgovornog lica u javnom komunalnom preduzeću, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i direktora subotičke firme, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, stoji u saopštenju PU Subotica
Policija podnela krivičnu prijavu protiv Vladimira Dragina

U saopštenju se dalje nadvodi da se osumnjičeni terete da su, u periodu od oktobra 2011. Godine do marta 2013. Godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, zaključili ugovore u svrhu nabavke industrijske soli za posipanje puteva i na osnovu njih fiktivno fakturisali oko 1118 tona soli, čime su za firmu iz Subotice protivpravno pribavili imovinsku korist u iznosu od 14.509.180,00 dinara.

Takođe, sumnja se da su, od januara 2010. godine do maja 2013. godine, kršili odredbe zakona o javnim nabavkama, zaključujući ugovore o poslovno - tehničkoj saradnji i neosnovanom isporukom goriva, oštetili komunalno preduzeće za iznos od 15.418.274,00 dinara.

Na ovaj način osumnjičeni su firmi iz Subotice pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 30 miliona dinara, stoji na kraju saopštenja.

Da podsetimo, gradonačelnik Jene Maglai je 10. januara podneo krivičnu prijavu protiv Javnog-komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo" zbog neregularnosti u poslovanju, a koje su na videlo izašle posle izveštaja revizora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 10387

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

jkp čistoća i zelenilo

vladimir dragin

krivična prijava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.