Komentara: 32
Pregleda: 5029

Demokrate predstavile Predlog Odluke o mesnim zajednicama

15.09.2015. u 17:02h
Izvor: RTV City
U Gradskom odboru Demokratske stranke, danas je predstavljen Predlog Odluke o mesnim zajednicama. Izmene ovog dokumenta subotičke demokrate najavile su još uoči izbora za skupštine mesnih zajednica, koji su održani 19. jula.
Demokrate predstavile Predlog Odluke o mesnim zajednicama

Prema rečima Slavka Paraća, predsednika Gradskog odbora Demokratske strane, intencija ovog dokumenta je demokratizacija političkog sistema, odnosno veća prava mesnih zajednica, veći uticaj građana na rad i odlučivanje u mesnim zajednicama, afirmacija principa suspidijarnosti, odnosno, odlučivanje na nižim nivoima vlasti uvek kada je to moguće, kao  i promena izbornog sistema, odnosno princip neposrednih demokratskih izbora.

Predlog Odluke nije najidealniji, ali je korektan dokument koji prati navedene intencije i koji bi trebalo da bude predmet šireg dijaloga, u koji bi se uključili svi  akteri koje dotiče ova tema i zahvaljujući čemu bi on mogao i da se unapredi i poboljša, istakao je Parać. Nakon dijaloga, Predlog će biti upućen Skupštini.

Prvi čovek subotičkih demokrata je napomenuo da su svesni da Predlog Odluke o mesnim zajednicama, posebno promena izbornog sistema, neće naići na odobravanje onih koji su na poslednjim izborima osvojili veliki broj glasova na maloj izlaznosti, jer im veća i ne odgovara, ali da ona podrazumeva pravičniju raspodelu unutar političkih snaga. Predlog Odluke predviđa i raspisivanje izbora za mesne zajednice u roku od šest meseci, što znači da bi bili održani zajedno sa lokalnim, što bi, prema Paraćevim rečima, bo jedan sasvim novi kvalitet.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 5029

Povezane vesti

Povezane teme

Slavko Parać

Izbori za mesne zajednice

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

mesne zajednice

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.