Komentara: 36
Pregleda: 6143

DS, LDP i NS ne izlaze na izbore za mesne zajednice

18.06.2015. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Izbori za Skupštine Mesnih zajednica, zakazani za 19. jul, proteći će bez Demokratske stranke, Liberalno demokratske partije i Nove stranke, koje su danas pozvale svoje simpatizere da ne izađu na glasanje.
DS, LDP i NS ne izlaze na izbore za mesne zajednice

Na današnjoj konferenciji za štampu rečeno je da su izbori za Skupštine MZ raspisani da bi vladajuće stranke Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka odmerili snage pred lokalne i pokrajinske izbore.

- Tražili smo od predsednika Skupštine grada da povuče odluku o raspisivanju izbora, niti smo dobili odgovor, niti demanti naših tvrdnji da su izbori raspisani po isteku roka, da za njih nema predviđenih sredstava u budžetu grada, da su zakazani za jul mesec kada je sezona godišnjih odmora i da oni treba da koštaju 12 miliona dinara – podsetio je Robert Šebek, predsednik GO LDP-a. - Štedi se na deci i vrtićima, a novac se rasipa na izbore, koji u ovom trenutku uopšte nisu neminovni, i zbog toga mi na njima nećemo učestvovati, a pozivamo i svoje birače da i oni ne izađu na glasanje i tako pokažu vlasti da ne može da radi šta joj se prohte.

DS, LDP i NS ne izlaze na izbore za mesne zajednice

Isti stav deli i DS, dodajući da su izbori raspisani na prepad, iako vlast treba da ima mnogo prečeg posla vezanih za građane.

- Za septembar pripremamo predlog izmena Odluka o mesnim zajednicama, kako bi one imale veće nadležnosti, svoj budžet i mogle da raspolažu svojim prihodima, planiramo i racionalizaciju mreže mesnih zajednica i personalizovane izbore u njima – objasnio je Slavko Parać, predsednik GO DS-a.

Na izborima, koje smatraju farsom, neće biti ni NS, a predsednik GO Norbert Cvijanov pozvao je građane da takođe ne izađu na glasanje ili da precrtaju glasački list.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 6143

Povezana vest

Povezane teme

Slavko Parać

Izbori za mesne zajednice

DS Subotica

LDP Subotica

liberalno demokratska partija

robert šebek

Demokratska stranka

nova stranka

norbert cvijanov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.