Komentara: 15
Pregleda: 10562

U Subotici izbori za mesne zajednice

19.07.2015. u 16:28h
Izvor: Blic
U Subotici se danas održavaju izbori za skupštine mesnih zajednica, a do 11 časova izlaznost je bila oko 10 odsto, rečeno je Tanjugu u Gradskoj izbornoj komisiji.
U Subotici izbori za mesne zajednice

Prema rečima predsednika komisije Karolja Kovača, sva biračka mesta su otvorena na vreme i bez nepravilnosti. On je dodao da je na osnovu uzorka sa deset biračkih mesta, izlaznost u 11 časova iznosila oko 10 odsto, a sledeća procena biće poznata nakon 14 časova.

“Nema prijava neregularnost ni pritužbi na rad komisije, kao ni prijava narušavanje izborne tišine”, rekao je Kovač Tanjugu.

Izbori se sprovode u svih 37 mesnih zajednica, na 104 biračka mesta koja će biti otvorena do 20 časova, na kojima pravo glasa ima131.012 birača. Najviše glasača registrovano je u Mesnoj zajednici “Dudova šuma” – 9.679, a najmanje u “najmlađoj” mesnoj zajednici u gradu, u Mišićevu, gde pravo glasa imaju 344 stanovnika.

Glasa se za svaku mesnu zajednicu posebno, što znači da se u Subotici sprovodi 37 posebnih izbora.

Na izborima učestvuju 133 izborne liste, najviše lista proglašeno je na izborima za Mesne zajednice Aleksandrovo i Bajmok - po sedam, dok je najmanje proglašeno u Mišićevu, gde će birači na izbornom listiću imati mogućnost da zaokruže samo jednu izbornu listu.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 10562

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.