Komentara: 30
Pregleda: 7201

DS, LDP i Nova stranka: Izbori za MZ nemaju legitimitet

22.07.2015. u 17:16h
Izvor: RTV City
Nakon izbora za članove skupština mesnih zajednica, oglasile su se i opozicione stranke, DS, LDP i Nova stranka, koje su donele zajedničku odluku da ne učestvuju na istima. Na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama Demokratske stranke, predsednici gradskih odbora DS-a i LDP-a, Slavko Parać i Robert Šebek, osvrnuli su se na protekle izbore.
DS, LDP i Nova stranka: Izbori za MZ nemaju legitimitet

Niska izlaznost, mobilizacija birača, i isti rezultati kao pre prekomponovanja vlasti, prema rečima opozije obeležili su izbore za članove skupština mesnih zajednica. Neučestvovanje u izborima DS-a, LDP-a i Nove stranke, je kako su njihovi predstavnici danas istakli, bila prava odluka, jer su izbori bili prilagođeni strankama u vlasti, odnosno koaliciji oko SNS-a  i SVM-a.

Opozicija je najavila formiranje bloka građanskih stranaka za predstojeće pokrajinske i lokalne izbore, kao neophodnu alternativu u političkom životu multinacionalne i multikulturne sredine. Takođe, u toku je izrada predloga nove odluke o mesnim zajednicama, jer tri opozicione stranke smatraju da se delokrug i funkcionisanje, kao i izbori u mesnim zajednicama moraju menjati, što su ovi izbori jasno i pokazali. Namera opozicije je da odluku, koja će biti gotova u septembru, ponudi Skupštini grada na usvajanje, nakon čega će tražiti i ponavljanje izbora, koji prema rečima Slavka Paraća imaju legalitet, ali nemaju legitimitet, imajući u vidu izuzetno nisku izlaznost građana, a samim tim i reprezentativnost.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 7201

Povezana vest

Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.