Komentara: 24
Pregleda: 4778

Bakić: Sledeće godine završetak Narodnog pozorišta i akva parka

30.12.2020. u 13:25h
Izvor: Subotica.com
Sumirajući 2020. godinu, gradonačelnik Stevan Bakić je istakao da je lokalna samouprava uprkos svim poteškoćama i posledicama pandemije virusa kovid-19 uspela da realizuje brojne investicije i održi gradsku kasu stabilnom, a da u narednoj godini očekuje realizaciju dveju kapitalnih investicija.
Bakić: Sledeće godine završetak Narodnog pozorišta i akva parka

U osvrtu na godinu za nama, koju je svakako obeležila pandemija virusa kovid-19, gradonačelnik se pre svega zahvalio zdravstvenim radnicima koji, kako je istakao, svakodnevno rizikuju svoje zdravlje i život kako bi pomogli građanima.

- Postoji jedna stvar koju svaki dan da ponavljamo neće biti dosta i nećemo se nikada moći zahvaliti za sve što rade za ovaj grad i njene građane, i ovom prilikom izražavam ogromnu zahvalnost svim lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju Opšte bolnice Subotica, jer sam i sam bio svedok koju žrtvu podnose i u dosta situacija rizikuju svoje živote da bi zaštitili živote građana - rekao je Stevan Bakić.

Bakić: Sledeće godine završetak Narodnog pozorišta i akva parkaPo njegovim rečima, jedan od najvećih izazova u ovoj godini za lokalnu samoupravu je bila finansijska stabilnost gradskog budžeta, koji pretrpeo ozbiljne gubitke.

- Ozbiljni očekivani prilivi za budžet se nisu realizovali i to sam jednom prilikom objašnjavao na Skupštini da smo na mesečnom nivou beležili pad negde oko 150 miliona dinara očekivanih prihoda. Na kvartalu je to već 450 miliona dinara. To je ozbiljan novac, ali smo uspeli i pored svih ovih problema i posledica pandemije kovida-19 da stabilizujemo finansije - rekao je Bakić, dodajući da je značajna pomoć u iznosu od 200 miliona dinara stigla od Vlade Srbije za saniranje posledica pandemije. - To moram da kažem da je najveća pomoć od svih lokalnih samouprava u Srbiji koju smo dobili i po ne znam koji put predsednik Aleksandar Vučić je pokazao koliko mu je stalo do Grada Subotice i njenih građana.

Bakić: Sledeće godine završetak Narodnog pozorišta i akva parkaKada su u pitanju investicije, gradonačelnik je rekao da iako je godina bila teška, brojne investicije su uspešno realizovane, poput rekonstrukcije centralnog Gradskog trga, ulaganja u studentske domove i škole, ulice i saobraćajnice, kao i rekonstrukcije i dogradnje tri objekata pri Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka", čiji završetak se očekuje krajem naredne godine. Uz to, kako je dodao, finansiranje sportskih klubova nije bilo ugroženo, ulagalo se i u sportsku infrastrukturu, a nisu izostala ni finansijska sredstva za projekte iz oblaski kulture koje je Grad podržao putem konkursa.

Bakić je istakao da mu je posebno drago što je odluka lokalne samouprave, da se novac namenjen za proslavu Nove godine preusmeri na lečenje bolesne dece i podršku mladim talentima, naišla na veliko oduševljenje javnosti.
- Svakako da nije dolazilo u pitanje održavanje proslava, jer niko normalan u ovakvim okolnostima i uslovima ne bi razmišljao o tome. Moram da naglasim da to nije izuzetak, to je pravilo za ovaj grad, jer mi imamo lokalni Fond za obolelu decu i njihovo lečenje i ovo su samo dodatna sredstva koja su se slila u taj fond - rekao je gradonačelnik.

- Najviše sam ponosan na oblast socijalne zaštite koja nije trpela nijednog momenta, ni po pitanju pružanja pomoći, ni po pitanju finansija. Osim ulaganja u objekte socijalne zaštite, poput "Kolevke" i Gerontološkog centra, mnoge aktivnosti smo sproveli na unapređenu ove oblasti u našem gradu i po tom pitanu slobodno mogu da kažem da smo jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji. Nastavili smo da pružamo uslugu personalnog asistenta deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, čime smo pružili veliku podršku roditeljima koji godinama nisu imali adekvatnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima. Ovu uslugu ćemo nastaviti da unapređujemo i finansiramo i sledeće godine - rekao je Bakić, naglasivši da o tome da li je bilo dovoljno ili malo, ostavlja na sud građanima. - Moram da naglasim da nijedan kapitalni projekat nije prestao sa radom za vreme pandemije. Došlo je do blagog zastoja zato što su izvođači u toku najžešćeg udara pandemije smanjili intenzitet rada na 50 odsto i zato je došlo do određenih pomeranja rokova na pojedinim projektima.

Bakić: Sledeće godine završetak Narodnog pozorišta i akva parkaKada su u pitanju planovi lokalne samouprave za narednu godinu, Bakić kaže da je u skladu sa novim okolnostima izrađen odgovoran i racionalan budžet, kao i da je 2021. godina - godina očekivanja.

- Sledeća godina nam je godina očekivanja po pitanju investicija, a to je završetak zgrade Narodnog pozorišta i akva parka sa spa centrom na Paliću, čijim okončanjem i stavljanjem u promet ćemo obogatiti kako kulturni život, tako i turističku ponudu ovog grada - poručio je Bakić.

Bakić: Sledeće godine završetak Narodnog pozorišta i akva parka

Arhiva, jun 2020

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 4778

Povezane vesti

Povezane teme

investicije u Suboticu

investicije Palić

Narodno pozorište

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

akva park

gradski budžet

stevan bakić

kapitalne investicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.