Komentara: 16
Pregleda: 3710

U budžetu za narednu godinu 6,5 milijardi dinara, za gradske proslave značajno skromnija izdvajanja

17.12.2020. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća usvojen je nacrt budžeta za godinu pred nama, koji će iznositi više od 6,5 milijardi dinara.
U budžetu za narednu godinu 6,5 milijardi dinara, za gradske proslave značajno skromnija izdvajanja

Prihodi i primanja od poreza i doprinosa planirani su u obimu od 5,7 milijardi dinara, a tu su i drugi prihodi, među kojima su transferi od oko 357 miliona dinara, donacije od 37 miliona dinara, primanja od prodaje nefinansijske imovine 271 miliona, preneta sredstva iz ove godine oko 425 miliona dinara.

Grad Subotica će u 2021. godini raspolagati sredstvima iz razvojne pomoći Evropske unije u iznosu od 166.904 evra, odnosno 19,6 miliona dinara, uz obavezu obezbeđivanja sredstava za sufinansiranje (predfinansiranje) za projekte kao što su „Opti bike-2“ (planiranje i izgradnja biciklističkih staza), INPUTRANS (poboljšanje uslova javnog transporta), „Energy efficient power - E2P2“ i  „Interkulturalnost i antidiskriminacija u Subotici“.

Najveća kapitalna investicija u narednoj godini biće nastavak radova na izgradji, rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Narodnog pozorišta, za koju je predviđeno oko 500 miliona dinara. Tu je i izgradnja Akva parka i velnes centra na Paliću, u koji će biti uloženo 236 miliona dinara. U energetsku efikasnost javnih ustanova i objekata (Energy efficient power) biće uloženo oko 80 miliona dinara, dok će se za komunalno opremanje parcele za izgradnju socijalnih stanova  opredeliti 25,1 miliona dinara. Postavljanje spomenika Kralju Petru Karađorđeviću koštaće 21,2 miliona dinara.

Za izradu tehničke dokumentacije za uređenje centra grada biće utrošeno 3,2 miliona dinara, dok je za Hrastovu ulicu namenjeno 12 miliona. Obnova Doma „Kolevka“ finansiraće se sa 7,8 miliona dinara, rekonstrukcija i dogradnja Gerontološkog centra, doma u Dudovoj šumi sa 2,2 miliona, a energetska sanacija gerontološkog kluba „Bajnat“ sa 5,9 miliona dinara. U sanaciju Doma kulture u Novom Žedniku biće uloženo 2,6 miliona dinara, a u izgradnju Doma kulture u Hajdukovu 17,4 miliona dinara.

Za osvetljenje pomoćnog fudbalskog terena biće izdvojeno 3,3 miliona dinara, dok će za sportske klubove, kako za Sportski savez, tako i za druga udruženja, biti izdvojeno oko 200 miliona dinara.

Za mere aktivne politike zapošljavanja Grad Subotica će dogodine izdvojiti 10 miliona dinara, a za podsticaje za razvoj preduzetništva skoro 40 miliona dinara. Nastaviće se sa podrškom osobama sa invaliditetom i to u iznosu od 59 miliona dinara, kao i podsticajem rađanju i roditeljstvu sa 27,8 miliona dinara.

Iako je još rano, nije zgoreg napomenuti da je za proslavu Dana grada (1. septembar) i doček Nove 2022. godine planirano po 800 hiljada dinara, značajno manje nego ranijih godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 3710

Povezane vesti

Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

gradski budžet

predlog budžeta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.