Komentara: 15
Pregleda: 4153
Foto

Radovi na obnovi Doma „Kolevka“ u punom jeku

09.10.2020. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju „Kolevka“ su u punom jeku i kada oni kompletno budu završeni, do kraja iduće godine, ona će postati jedna od najsavremenijih i najznačajnih ustanova ovog tipa u zemlji.
Radovi na obnovi Doma „Kolevka“ u punom jeku

Izgradnja potpuno novog objekta u dvorištu sa deset soba, kao i bazena i fiskulturne sale, i obnova starog objekta koji predstoji iduće godine koštaće oko 800 miliona dinara koji će se finanasirati putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, dok je Grad Subotica  izdvojio 15 miliona za nadzor za izvođenje radova.

Radovi na obnovi Doma „Kolevka“ u punom jeku

- U cilju poboljšanja funkcionalnosti objekta i poboljšanju uslova za život korinsika i rad zaposlenih  odlučeno je da se krene u kompletnu rekonstrukciju Doma „Kolevka“, koji je osnovan davne 1903. godine – podsetio je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obilaska gradilišta. - Radovi na izgradnji novog objekta, površine oko 800 kvadrata koji će se sastojati od deset soba i pomoćnih prostorija, počeli su u junu a rok za završetak je 15. decembar. Uz to se grade fiskulturna sala i bazen koji će biti namenjeni za zdravstveno-terapeutske i sportsko rekreativne sadržaje i taj posao bi trebao da bud ezavršen do februara naredne godine. Treća faza  je sanacija postojećeg objekta površine oko 2500 kvadrata i ti radovi  treba da počnu u februaru

Radovi na obnovi Doma „Kolevka“ u punom jekuPotreba za proširenjem „Kolevke“ nastala je zbog Zakona o socijalnoj zaštiti na osnovu kog se pomerila starosna granica korisnika na 26 godina, te je neophodno da uslovi budu prilagođeni njihovoj strukturi, zdravstvenom stanju i godinama.

- U Domu „Kolevka“ smešteno je 162 dece, dok usluge dnevnih boravaka ukupno koristi 65 dece i odraslih. Nećemo raditi na velikom povećanju broja korisnika, već na prilagođavanju ustanove starosnoj dobi – objasnio je Nenad Kozomora, direktor „Kolevke“. – Uz saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja planiramo da u budućnosti ovo bud emesto za dečju palijativu, odnosno negu dece sa višestrukim smetnjama u razvoju, koja su sada na dugotrajnoj nezi u bolnicama širom Srbije.

Radovi na obnovi Doma „Kolevka“ u punom jeku

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke Obilazak radova na rekonstrukciji Kolevke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4153

Povezana vest

Povezane teme

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

stevan bakić

nenad kozomora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.