Komentara: 29
Pregleda: 11449
Foto

Studentski dom „Ivo Lola Ribar“ dobio novi izgled

18.06.2020. u 18:06h
Izvor: Subotica.com
Studentski dom „Ivo Lola Ribar“  dobio novi izgled

Posle skoro šest decenija od otvaranja, studentski dom „Ivo Lola Ribar“ dobio je novI izgled. Rekostrukcijom prostorija doma, koja je koštala je dva miliona evra, studenti su dobili najsavremenije uslove za boravak.

- Obrazovanje predstavlja jedan od državnih prioriteta i najviših državnih interesa i zbog toga je današnji dan toliko značajan. Saradnjom države, Ministarstva prosvete i Grada Subotice urađena je kompletna obnova ovog doma, koji je dobio svoje moderno obličje – kaže Marko Milenković, državni sekretar u Ministarstvu prosvete. – Zadovoljstvo nam je da  vidimo kako ljudi na lokalu imaju sluha  za obrazovanje, jer je to ulaganje u budućnost naše dece. Ovaj dom je značajna ustanova ne samo za Suboticu i Vojvodinu, nego i za celu Srbiju,  a sada je Subotica, kao centra Severnobačkog okruga, dobila ustanovu kakvu je još ranije zaslužila.

Studentski dom „Ivo Lola Ribar“  dobio novi izgled

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana renoviranje doma samo jedan od brojnih projekata koje je u našem gradu pomogla Vlada Srbije, i  zahvaljujući toj, kao i podršci Pokrajinske vlade,  u protekle četiri godine u Suboticu je uloženo 15 milijardi dinara.

- Zajedno sa republičkom i pokrajinskom vladom, mnogo toga smo uradili u Subotici, za dobrobit svih njenih građana i za dobrobit naše dece. Siguran sam da ćemo ovim tempom i ovom energijom nastaviti i u narednom periodu i da će napredak ovog grada biti sve vidljiviji i priznatiji – poručio je Laban. - Hvala studentima na strpljenju, trebalo je sačekati da se posle toliko godina renovira ovaj dom. Studenti su nam veoma bitni, njihovo znanje je nešto što i ubuduće treba da koristimo. Veoma je važno da ih i dalje podstičemo da nastave da uče, obrazuju se i ostanu u svojoj zemlji, da zajedno sa nama stvaraju i rade, kako na obnovi grada tako i na obnovi cele naše države.

Studentski dom „Ivo Lola Ribar“  dobio novi izgledJoš davne 1961. godine prve generacije studenata useljavane su  u Dom „Ivo Lola Ribar“ i od tada do danas on je čekao na rekonstrukciju.

- Objekat je kompletno obnovljen, uključujući i dvorišni deo, a umesto 460 kreveta, kapacitet je sada 312 kreveta,  jer su sobe sada dvokrevetne i opremljene najsavremenijim nameštajem – istakao je Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra „Subotica“. - Svaka soba ima kupatilo, čajnu kuhinju, internet vezu, kablovsku televiziju, većina soba je klimatizovana i mogu s ponosom da kažem da je ovo sada jedan od najboljih domova u Srbiji. Otvaranje novog doma ne bi bilo potpuno bez vraćanja biste Ive Lola Ribara, koja je ukradena pre godinu dana.

Studentski dom „Ivo Lola Ribar“  dobio novi izgled

Izvor: Subotica.com
Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar" Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar" Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar" Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar" Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar" Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar" Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar" Obilazak rekonstruisanog Studentskog doma "Ivo Lola Ribar"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 11449

Povezana vest

Povezane teme

bogdan laban

studentski dom ivo lola ribar

ranko čuljković

studentski smeštaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.