Komentara: 0
Pregleda: 8492

Andrea Mudrić korak bliže životnom snu - da ponovo prohoda

04.02.2019. u 12:11h
Izvor: Subotica.com
Nakon presađivanja matičnih ćelija u Novom Sadu, Andrea oseća pozitivne promene. Njen optimizam je počeo da jača, borac kakav jeste, uz porodicu i dobre ljude. veruje u potpuni oporavak - da će ponovo prohodati! Intervencija presađivanja mora da se ponovi barem još dva puta, a za to treba prikupiti još novčanih sredstava.
Andrea Mudrić korak bliže životnom snu - da ponovo prohoda

Prošle su tri i po godine kako je naša sugrađanka Andrea Mudrić (34), nakon teške saobraćajne nesreće, ostala neopokretna od struka na dole. Majka dve devojčice ima veliku želju, da ponovo prohoda i vrati se normalnom životu, da se još više posveti svojim princezama.

Iako je iza nje težak period, Andrea kao pravi borac ne klone duhom, nošena optimizmom i pozitivnim mislima ne želi da se preda jer pored dve ćerkice, najbliže porodice, ima brojne prijatelje i ljude pozitivne energije koji joj daju vetar u leđa da izgura ovu tešku borbu.

Priliku da ponovo prohoda, Andrea je videla nakon skupe operacije u Rusiji, ali pre nekoliko meseci saznala je da od nedavno postoji mogućnost da se intervencija uradi i u Srbiji, i to znatno jeftinije. S obzirom na loše stanje kičmenog stuba i atrofiranje mišića, Andrea je morala brzo da donese odluku šta će da radi - da li da nastavlja da prikuplja novac za Rusiju ili da pokuša u Novom Sadu sa presađivanjem matičnih ćelija, sa našim stručnjacima. Tešku odluku čini se donela je nikad lakše i krajem januara uradila je prvu intervenciju presađivanja, a već sada oseća pozitivne promene.

- Na ovu opciju odlučila sam se nakon što mi je drugarica poslala snimak na kojem sam videla da devojka posle 15 godina provedenih u invalidskim kolicima napokon oseća noge i može da stoji - kaže Andrea - Malo sam se raspitala i uvidela da to nije jedini slučaj pa sam se obratila toj klinici u Novom Sadu, poslala im svoju medicinsku dokumentaciju, brzo sam dobila maksimalno direktan dogovor da je moj slučaj izuzetno težak, da ne mogu da garantuju za povoljan epilog, ali bila sam svesna da je svaka šansa na mojoj strani dobra šansa jer moje stanje je iz dana u dan bilo sve lošije i nisam mogla da priuštim da više čekam. Nemam šta da izgubim, prelomila sam - vreme je za akciju!

ŠIROK OSMEH POSLE BUĐENJA

Prema njenim rečima, sama intervencija u Novom Sadu prošla je prilično rutinski, nije čak morala ni da ide u šok sobu. Po buđenju seća se prvog prizora.

- "Mama, budi se! budi se!". Sećam se prvog prizora po buđenju - otvaram oči, moje ćerkice su tu, razvukla sam najširi mogući osmeh - priča Andrea. - Već naredni dan usledili su veliki bolovi, ali doktori su mi rekli da je to dobar znak, da se postižu željeni efekti, da su nervi počeli da reaguju. Kroz priču sa njima ustanovili smo da sve što se dešava, a nije prijatno, ustvari je dobar znak.

Andrea Mudrić korak bliže životnom snu - da ponovo prohoda

Andrea sa mamom Evom

Naša sugrađanka je dobila savete da nastavi da vežba, da provodi što više vremena u uspravnom stanju, a da bi bilo dobro da se terapija presađivanja matičnih ćelija ponovi u aprilu, pa onda i u julu.

KAKO POMOĆI?

Za  nastavak lečenja Andrei su neophodna novčana sredstva i zato apelujemo na sve koji su u prilici da doniraju, koliko smatraju da mogu. Donirati možete putem SMS-a (svi operateri u Srbiji) slanjem poruke 226 na broj 3030, čime donirate 200 dinara (PDV-a nema na humanitarnom broju).

Za uplate na namenske račune Fondacije "Budi human" otvoren je dinarski račun 160-458748-68, odnosno devizni 00-540-0001804.2 (IBAN: RS35160005400001804297 / SWIFT: DBDBRSBG)

Andrea se preko društvenih mreža svakodnevno bori, kako za sebe, tako i za druge ljude koji traže podršku za svoje borbe. Ako ste u mogućnosti podržite i vi - pošaljite SMS za Andreu ili uplatite koliko možete. Svaka uplata je dobrodošla.

- Neizmerno se zahvaljujem svima koji su se svih ovih meseci, nedelja i dana našli za mene i moju porodicu. Hvala svima na uplatama, na rečima podrške, na dobroj energiji koju svakodnevno primam, a posebno ovih dana kada su se stvari konačno počele pomerati sa mrtve tačke. Hvala vam od srca za sve! - poručuje Andrea Mudrić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 8492

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

humanitarni apel

andrea mudrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.