Komentara: 2
Pregleda: 3016

Humanitarna štafetna trka za Andreu Mudrić

24.10.2023. u 14:23h > 15:32
Izvor: Subotica.com
Kako bi pomogli da se sakupi što više novca za Subotičanku Andreu Mudrić, naši sugrađani organizovali su humanitarnu štafetnu trku od Subotice do Novog Sada i nazad. Trka u kojoj će učestvovati 8 trkača počinje u subotu, od 9 časova. Start je kod Plave fontane.
Humanitarna štafetna trka za Andreu Mudrić

"Kilometar za Andrein osmeh" naziv je ovog humanitarnog podviga u kom učestvuje dobro poznata ekipa koja je prošle godine organizovala prvu štafetnu humanitarnu trku u cilju skretanja pažnje na naše sugrađane kojima je potrebna novčana pomoć za lečenje.

- Ovog puta trčimo za Andreu Mudrić, želimo da joj pomognemo da ponovo prohoda i plan je da za 30 sati pređemo ukupno 309 kilometara. Trasa kretanja biće Subotica - Svetozar Miletić - Sombor - Odžaci - Rumenka - Novi Sad - Čurug - Bečej - Subotica - objašnjava Dragan Đurđević - Ukupno 8 trkača će se smenjivati na svakih 10 kilometara, a u našoj ekipi su i medicinski tehničar, fizioterapeut, članovi tehničke podrške i obezbeđenje.

Iako različiti po godinama, interesovanjima, profesiji, ove ljude spaja ljubav prema trčanju i želja da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- U ekipi imamo ekologa, ekonomista, pravnika, zdravstvenih radnika, čak i pripadnika MUP-a. Svi smo različiti i do prošle godine se nismo ni poznavali, ali smo se okupili oko ideje da pomognemo našim sugrađanima. Motivaciju pronalazimo u rečima jednog od trkača Zorana Crnkovića koji je izjavio: "Mi možemo da biramo, a ti ljudi kojima treba naša pomoć nisu mogli da biraju". Imaćemo brendiran kombi i nadamo se da će gađani mesta kroz koja budemo prolazili poslati makar po jednu SMS poruku za pomoć Andrei Mudrić - završava Đurđević.

Podržite humanitarnu štafetnu trku:

SMS: 226 na 3030
dinarski žiro račun: 160-0000000458748-68
devizni žiro račun: 160-0054000018042-97

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 3016

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

štafeta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.