Komentara: 12
Pregleda: 7002

Stanovnici Skadarlijske ulice se žale da im je narušena životna sredina

30.10.2013. u 14:48h
Izvor: RTV Yueco
Stanovnici Skadarlijske ulice u naselju Peščara žale se na komšiju da im zagađuje okolinu. Reč je o auto-depou koji je od grada dobio integrisanu dozvolu za sakupljanje, skladištenje, transport i tretman svih metala koji ne spadaju u opasan otpad. Odlaganje i tretman automobila na način koji nije zakonom propisan predstavlja ekološku katastrofu, jer na tone otpadnih ulja i hemikalija iz rastavljenih vozila odlazi direktno u zemlju, a zatim i u vodu.
Stanovnici Skadarlijske ulice se žale da im je narušena životna sredina

Stanovnici su pisali nekoliko peticija i obraćali se lokalnoj samoupravi za pomoć. Građani tvrde da je okolina zagađena mineralnim uljima i kiselinama iz akumulatora koji već četiri godine zagađuju. Jedan litar ulja zagadi milion litara vode.

Grad je izdao dozvolu za transport, skladištenje i sakupljanje 2010.godine i na kraju je odobrio i integrisanu dozvolu za tretman metala, ali za deo neopasnog otpada. Operater je bio u obavezi da izgradi betonski plato za sekundarne sirovine i njihovo rastavljanje. U kontrolu je izašao pokrajinski inspektor životne sredine i komunalna inspekcija.

Pokrajinski insperktor je doneo rešenje o zabrani rada dok se ne pribavi dozvola za tretman, što je operate kasnije i uradio. Prema dozvoli operater može da rastavlja i sakuplja automobile bez guma i ulja,kao i drugih delova koji spadaju u opasan otpad.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7002

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.