Komentara: 29
Pregleda: 12952

"Dado metal" ostao bez dozvole za rad

24.01.2018. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Mukama stanovnika Skadarlijske ulice izgleda da je došao kraj. Njihovom komšiji na broju 65 SZR „Dado metal“, na koga su se godinama žalili zbog prolaska teretnjaka i zagađenja, oduzeta je dozvola za rad.
"Dado metal" ostao bez dozvole za rad

Naime, Služba za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, pri Sekretarijatu za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Grada Subotice, oduzela je dozvolu za rad i zabranila vlasniku SZR „Dado metal“ Daliboru Gregorčiću dalji prijem, sakupljanje i skladištenje neopasnog otpada. Takođe, naloženo mu je da u roku od 90 dana primeni obavezne mere zaštite životne sredine, zdravlja ljudi i materijalnih dobara.

U obrazloženju ove odluke stoji da je dozvola za rad izdata je 2013. godine, a da je Gregorčić u nekoliko navrata tražio da se ona promeni i to u pogledu radnog vremena, proširenju kapaciteta i vozila koja prolaze. Ti zahtevi mu nisu ispunjeni. U proteklih pet godina, samostalni inspektor za zaštitu životne sredine doneo je čak 19 rešenja, koja se odnose na zabranu odlaganja otpada na mestima koja nisu tehnički opremnjena ili nemaju dozvolu za skladištenje, za vrstu otpada za koji operater nema dozvolu i zbog nepoštovanja uslova koji su dati. „Dado metal“ je dobio rok da izvrši potrebne izmene, a u slučajevima kada naloženo nije otklonjeno podneto je osam zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

"Dado metal" ostao bez dozvole za rad

Građani Skadarlijske ulice su u nekoliko navrata blokirali ulicu, pokušavajući javnosti da ukažu na problem sa kojim se godinama nose. Gotovo da nema ustanove kojoj se nisu obratili, ali do sada niko od zvaničnika nije reagovao.

- Dana 18.12.2017. godine dostavljen je dopis sa zapisnikom od Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove u kojem se navodi da je istog dana prilikom uviđaja konstatovano da se osim neopasnog metalnog otpada na prostoru izvan betonskog platoa, nalazio zauljeni motor i delovi motora, kao i autogume za čije sakupljanje, skladištenje i tretman nema dozvolu. Konastatovano je i da se u pomoćnom objektu nalazilo nekoliko akumulatora, elektronski otpad i monitori koji spadaju u kategoriju opasnog otpada za koji ne poseduje dozvolu. Takođe, na delu lokacije nalazio se sakupljen i skladišten karton, folija i plastična ambalaža, koji spadaju u neopasan otpad, ali za čije sakupljanje, skladištenje i tretman ne poseduje dozvolu. Na lokaciji je bilo i ukupno 15 parkiranih automobila uglavnom bez registarskih tablica. Na osnovu iznetog Služba za inspekcijski nadzor je obavestila organ da su se stekli uslovi za oduzimanje dozvole u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom – navodi se u obrazloženju koje potpisuje Livija Nađ, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 12952

Povezane vesti

Povezane teme

zaštita životne sredine

očuvanje životne sredine

životna sredina

inspekcija za zaštitu životne sredine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.